Имаш въпроси?
Тук са отговорите.

Vivus.bg - кои сме ние?

Vivus.bg е част от международната група „4финанс“ ЕООД, която развива дейност в 11 държави. Дружеството е вписано като финансова институция и Администратор на лични данни.


Ако вече съм ползвал услугите на Vivus.bg, мога ли да кандидатствам за безлихвен заем за 61 дни?

Ако вече си използвал услугите на Vivus.bg, няма да имаш възможност да се възползваш от тази наша промоционална оферта. За да видиш актуалните ни предложения, моля, влез в своя онлайн профил или се свържи с нашия екип „Обслужване на клиенти“.

Безлихвен ли е първият заем за 61 дни?

Да, първият заем е безлихвен. Максималният размер е до 600 лв. и със срок за погасяване точно 61 дни. Спазвайки този срок, връщаш същата сума, която си изтеглил. Например: взимаш 600 лв. и връщаш точно 600 лв., без допълнителни разходи, такси и лихви.

Мога ли да имам повече от един активен кредит във Vivus.bg?

Като клиент на Vivus.bg, имаш право само на един активен кредит. След като изплатиш съществуващия си кредит, можеш да кандидатстваш за следващ заем още на същия ден.

Какво се случва, ако има забавяне по кредита?

Ще се начислят наказателни лихви и ще си създадеш лоша кредитна история, която би повлияла при евентуални бъдещи кандидатствания при нас или в други институции. За да избегнеш всичко това, винаги можеш да се възползваш от опциите за удължаване на кредита.

Какви условия трябва да бъдат изпълнени, за да получа заем от Vivus?

Можеш да получиш заем от Vivus.bg, ако покриваш следните условия:

 • Да си гражданин на Република България или да си със статут на постоянно пребиваващ;
 • Да имаш навършени 19 г.;
 • Да имаш валиден документ за самоличност;
 • Да попълниш нужната информация, посочена в регистрационната форма на сайта ни;
 • Да отговаряш на критериите за кандидатстване.
Кога мога да взема по-голяма сума от 600 лв. и до какъв размер може да достигне тя?

Максималната сума за първи заем е до 600 лв. Когато изплатиш активния си кредит, без да нарушиш договорните задължения, твоят кредитен лимит може да нарасне до 1500 лева.

Как мога да погася кредита?

За да погасиш твоя кредит, можеш да посетиш профила си и да видиш точната сума за плащане.

 1. Можеш да направиш плащане по някоя от нашите сметки. Ако преведеш сумата от банка, с която и Vivus.bg работи, си гарантираш, че ние ще получим бързо парите ти и кредитът ти ще бъде погасен по-скоро.

Платежното се попълва по следния начин:
Наредител: три имена и ЕГН
Получател: ВИВУС.БГ ЕООД
Банка и банкова сметка: /избери от таблицата по-долу/
Основание за плащане: Погасяване на кредит и твоето ЕГН

БанкаБанкова сметка
Първа Инвестиционна БанкаBG22FINV915010E0034267
Банка ДСКBG47STSA93000021051057
Пощенска БанкаBG94BPBI79401076737001
Алианц БанкBG77BUIN95611000414831
TBI BankBG21TBIB93101054750703

От 15 минути до 2 часа получаваме плащанията. Когато получим твоята сума, ние ще те информираме със SMS и e-mail, че нямаш задължения към нас. Сумата може да се забави, ако е преведена от банкова сметка на банка, с която ние не работим.

 1. Можеш да направиш плащане на всяка една каса на EasyPay.

Платежното се попълва по следния начин:
Наредител: три имена и ЕГН
Получател: ВИВУС.БГ ЕООД
КИН: 7909119388
Основание за плащане: Погасяване на кредит и твоето ЕГН

От 15 минути до 2 часа получаваме плащанията. Когато получим твоята сума, ние ще те информираме със SMS и e-mail, че нямаш задължения към нас. Виж къде можеш да намериш най-удобната за теб каса на EasyPay

 1. Можеш да направиш плащане на всяко едно устройство на Cashterminal.
 2. Трябва да знаеш, че устройствата на Cashterminal не връщат ресто. От главното меню трябва да избереш „Банки, Кредити, Лизинги“. След това избираш Vivus.bg, въвеждаш своето ЕГН и правиш плащането. За твоя сигурност е препоръчително да вземеш бележката и да я запазиш. От 15 минути до 2 часа получаваме плащанията. Когато получим твоята сума, ние ще те информираме със SMS и e-mail, че нямаш задължения към нас. Виж къде можеш да намериш най-удобното за теб устройство на Cashterminal

Какви са начините да се свържеш с Vivus.bg?

Телефон: *4000 или 0700 450 10
Имейл: info@vivus.bg
Онлайн чат


Какво е работното ни време?

Работим всеки ден, както следва:

 • Понеделник - Петък: 8:00 - 20:00
 • Събота - Неделя: 10:00 - 17:00
 • Празнични дни: 10:00 - 17:00

Как да изтегля допълнителна сума от Vivus.bg?

За да можеш да се възползваш от допълнителна сума, трябва да имаш активен заем, да не си усвоил целия си кредитен лимит и да имаш оставащо време до падежната ти дата. Тогава ще можеш да изтеглиш оставащата свободна сума.

За да го направиш, трябва да влезеш в своя профил на Vivus.bg и да кандидатстваш. Ако бъдеш одобрен за допълнителната сума, тя ще ти бъде преведена и ще бъде прибавена към твоя активен кредит. Датата на погасяване ще остане непроменена.

Как мога да удължа срока на погасяване на кредита?

За да удължиш датата на погасяване, трябва предварително да платиш съответната такса за желания от теб срок. Таксите за удължаване можеш да откриеш в своя онлайн профил.

 1. Можеш да направиш плащане по някоя от нашите сметки. Ако преведеш сумата от банка, с която и Vivus.bg работи, си гарантираш, че ние ще получим бързо парите ти и удължаването на срока на кредита с желания от теб период ще стане по-скоро.

Платежното се попълва по следния начин:

Наредител: три имена и ЕГН
Получател: ВИВУС.БГ ЕООД
Банка и банкова сметка: /избери от таблицата по-долу/
Основание за плащане: Удължаване на кредит и твоето ЕГН

БанкаБанкова сметка
Първа Инвестиционна БанкаBG22FINV915010E0034267
Банка ДСКBG47STSA93000021051057
Пощенска БанкаBG94BPBI79401076737001
Алианц БанкBG77BUIN95611000414831
TBI BankBG21TBIB93101054750703

 1. Можеш да направиш плащане на всяка една каса на EasyPay.

Платежното се попълва по следния начин:
Наредител: три имена и ЕГН
Получател: ВИВУС.БГ ЕООД
КИН: 7909119388
Основание за плащане: Удължаване на кредит и твоето ЕГН

От 15 минути до 2 часа получаваме плащанията. Когато получим твоята сума, ние ще те информираме със SMS и e-mail за новата ти падежна дата. Виж къде можеш да намериш най-удобната за теб каса на EasyPay

 1. Можеш да направиш плащане на всяко едно устройство на Cashterminal.

Трябва да знаеш, че устройствата на Cashterminal не показват таксите за удължаване и не връщат ресто. От главното меню трябва да избереш „Банки, Кредити, Лизинги“. След това избираш Vivus.bg, въвеждаш своето ЕГН и правиш плащането. За твоя сигурност е препоръчително да вземеш бележката и да я запазиш. От 15 минути до 2 часа получаваме плащанията. Когато получим твоята сума, ние ще те информираме със SMS и e-mail за новата ти падежна дата. Виж къде можеш да намериш най-удобното за теб устройство на Cashterminal

Колко пъти мога да удължа срока на погасяване на кредита?

Можеш да удължаваш своя кредит колкото пъти поискаш в рамките на 12 месеца.

Мога ли да удължа срока за погасяване на кредита?

Да, ако на падежната дата нямаш възможност да погасиш, предлагаме три опции за удължаване, както следва: 30, 14 или 7 дни, срещу заплащане на допълнителна такса. Повече информация за таксите можеш да намериш в онлайн профила си на Vivus.bg. Удължаването на срока за погасяване ти осигурява допълнително време, с което ти да разполагаш. Също така кредитът ти ще остане редовен. След като получим таксата за удължаване на срока ти, ще ти изпратим SMS и e-mail, съдържащи информация за новата дата на погасяване.


Мога ли да кандидатствам за кредит от Vivus.bg, ако имам активен такъв в друга финансова институция или банка?

Да, можеш да кандидатстваш за кредит от Vivus.bg, стига да нямаш просрочие по активните си задължения и да нямаш лоша кредитна история.

Възможно ли е предсрочно да си погася заема?

Да, във Vivus.bg можеш да си погасиш заема във всеки удобен за теб момент. Няма да имаш никакви начислени комисионни или такси за това предсрочно погасяване.