Обратно
15.12.2017

Идеи за коледни подаръци, без да харчим много пари

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Коледа наближава, а подаръците все още не са готови? Проблемът е наистина сериозен! Затова в последните години много хора предпочитат да започнат отрано купуването на коледни подаръци. Те често прехвърлят натоварването на семейния бюджет за предходния месец, вместо да чакат последния момент през декември. Всички големи вериги магазини отрано започват да предлагат множество интересни и примамливи оферти за покупка на коледни подаръци за всеки един член от семейството. Невинаги обаче бюджетът е правилно разпределен и се вижда, че няма да има възможност да издържи коледното пазаруване. Тук разбира се намесват различните видове бързи кредити, които нерядко се използват за покупки. Как обаче може да се спестят пари и едновременно с това да се подготвят хубави коледни подаръци?

Идеи за коледни подаръци за семейството

Естествено списъкът с коледни подаръци започва от семейството. От какво имат нужда родителите, децата, любимия човек? Разбира се, това задължение винаги може да се отметне с подаряването на стандартните неща – бельо, дрехи, домакински принадлежности. Ето и няколко различни възможности и идеи за коледни подаръци:

  • Интересна семейна игра

Важно е играта да е подходяща за всички членове на семейството.

  • Домакински електроуред

Не е задължително да е скъп или на известна марка, важното е да бъде в полза на семейството.

  • Родителите може да изненадаме с интересни и красиви персонализирани подаръци

Можем да видим промоциите в различните сайтове и да намерим подходящите за нашето семейство. Важното е посланията да бъдат оригинални, защото така подаръкът става още по-важен.

  • Различни видове сувенири, които имат специално сантиментално значение за притежателите им

Повечето от тези артикули са на много приемливи цени, а в същото време посланието, което предават, е повече от специално.

  • Ваучери

Тук идеите са безкрайни, а инвестицията не е много висока. Подаръчни ваучери за спорт, курсове, козметични процедури – с няколко клика се намират разнообразни оферти. Те са много добра идея за членове на семейството, за които трудно се намират подходящи коледни подаръци.

Идеи за коледни подаръци ръчна изработка

Не на всеки се отдава да прави ръчно изработени неща. С малко фантазия и сръчност обаче може да се постигнат наистина много интересни резултати, които да създадат допълнително коледно настроение. Какво може да се направи? Ами практически всичко!

  • Шиене

Ако сме добри с шевната машина и вече сме събрали достатъчно коледно вдъхновение – можем да започваме с направата на коледни подаръци! Може да се направят всякакви неща – от декорация до полезни вещи като например престилка за готвене. Сред ръкоделията, които не изискват сериозна вещина в шивашкия занаят, но пък са изключително полезни, се нареждат торбички за пазаруване, готварски престилки, ръчно изработени салфетки за маса, кошнички, игленици… Списъкът е безкраен, необходимо е само да проверим какви налични материали имаме под ръка и да съчиним своите неповторими подаръци за цялото семейство.

  • Декорация и лепене

Подобно на шиенето и тук не се изискват особено специални умения. За изработката на коледни подаръци тук е важно е да се развихри въображението. Може да се наложи да се инвестират известно количество средства за закупуване на лепило или декоративни елементи. Но пък резултатите наистина си заслужават всяка една отделена минута. Много популярни за децата напоследък са книжките от филц. Вместо покупката на такава може се опитаме да направим подобна у дома. Всякакви видове ръчно направени играчки, са изключително ценен подарък, който със сигурност ще направи всяко дете щастливо.

  • Добавяне на стойност към вече купени обикновени вещи

Основата тук вече е поставена. Купуваме например бяла саксия за цветя от магазина. И я превръщаме в произведение на изкуството, което да краси дома или пък този на родителите ни. В интересни, красиви и много полезни вещи може да се превърнат различни излезли от употреба, но все още недостигнали до кофата за смет вещи – стари буркани, чаши, бутилки, дрехи. Необходимо е само щипка фантазия и малко, ама наистина малко сръчност.

Черни петъци, кибер понеделници и промоции отвсякъде

В последните години много голяма популярност у нас набират вече добре известните в света промоции от типа „Черен петък“ и „Кибер понеделник“. В тези дни търговците предлагат стоки на промоционални цени, които достигат висок процент на намаление спрямо реалната стойност на продукта. Ако не сме почитатели на ръчните изработки, но пък искаме да купим коледни подаръци за членовете на семейството и това да не качи драстично разходите ни за Коледа, можем да посетим магазините точно в тези дни. Тук обаче е много важно да се пазарува с точно определен бюджет и предварително определен списък с възможните покупки за всеки член от семейството.

Още по темата