Обратно
17.2.2017

Как да получа спешно финансиране без поръчители

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Поне веднъж в живота на всеки един се налага да потърси спешно кредит. Средствата са необходими за покриване на спонтанно възникнали неотложни ситуации. Независимо колко добре умеем да планираме месечния си бюджет, то понякога плановете се обръщат с главата надолу и ни поставят пред сериозни затруднения. В такива моменти най-лесното и бързо решение е да се обърнем към фирма за бързи кредити. Този вид небанкови институции предлагат на своите клиенти отпускане на финансиране без поръчител.

Какви са предимствата на този вид кредит без поръчител и на едно финансиране без поръчител като цяло?

Посоките, обхванати от предимствата на този вид заем без поръчител, са няколко. На челно място се нарежда бързината, с която се осъществява процедурата, както и липсата на излишна бумащина и купища документи. Необходимо е единствено да притежавате документ за самоличност.

Кредитоискателят е изцяло освободен от посочване на поръчител или доказване на доход. Ако вместо небанково финансово дружество предпочетете да кандидатствате за заем в банка, то процесът би бил далеч по-дълъг и сложен, като се изисква предварителна подготовка на куп документи.

Можете да подадете своята онлайн заявка по всяко едно време от денонощието през сайта на избраната от кредитоискателя фирма. Ако не разполагате с компютър, интернет връзка или съществува друга причина, саботираща онлайн кандидатстването ви, то бихте могли да посетите офис на фирмата или офис на партньор на фирмата или да позвъните на посочения телефонен номер.

Без значение каква опция ще предпочете потребителят, то процесът на одобрение е еднакъв – експресен, без излишна хартия и формалности. В рамките на няколко минути получавате отговор дали сте одобрени за вашия кредит или не. В рамките на работния ден бихте могли да усвоите предварително заявената сума по банков път или чрез касите на Изипей.

Лихвени проценти на потребителския кредит без поръчител

Това, за което всеки един потребител трябва да се информира, преди да се усвои отпуснатия му заем, са колко пари всъщност са му необходими и сумата, която трябва да върне след определения период от време. След като приключи с уточняване на тези важни детайли следва да намери кредитор, който да му отпусне желаната сума. Лихвеният процент е един от най-важните аспекти, които трябва да бъдат сверени при откриване на подходящ заемодател.

Независимо с какъв лихвен процент е отпуснат вашия кредит, то бъдете наясно, че потребителските кредити са краткосрочни заеми и при някои случаи лихвите могат да са малко по-големи. Те се различават от познатите ипотечни или студентски кредити. Ето защо е важно кредитополучателят да открие кредитор, отпускащ му заем с ниска лихва.

Какви са сроковете за погасяване?

Най-често сроковете за погасяване са между 3 и 60 месеца. Самият срок бива определен в зависимост от отпуснатата сума и размера на месечната вноска. Ако периодът ви на погасяване е по-дълъг, то месечните плащания са по-малки. Ако времето е по-дълго, то лихвеният процент върху заема, който сте изтеглили, ще бъде по-висок. Предвид ситуацията, в която се намирате, трябва да решите кой от всичките варианти ви устройва най-много. Със сигурност никой не желае да плаща повече пари под формата на лихви, но не всеки има възможността да плаща големи суми ежемесечно.

Потребителският кредит без поръчител ви помага да извършите всички плащания, било то покупки, сметки и други. И все пак не забравяйте, че този заем налага финансови задължения, към които трябва да се отнесете сериозно и отговорно. Преди да влезете в дълг, помислете внимателно дали сте в състояние да изплащате заемите си.

Още по темата