Обратно
8.3.2016

Защо да заемем пари за повишаване на енергийната ефективност на дома?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Защо е необходимо да повишим енергийната ефективност на своя дом?

Сметките за отопление през зимата са най-сериозното перо от разходите на едно домакинство. Данните показват, че едно средностатистическо семейство у нас харчи над 60% от месечните си доходи само за отопление през отоплителния сезон. Малко домове в страната са изградени така, че да сведат загубата на топлина до минимум, поради което е изключително необходимо да бъдат направени някои подобрения, които ще повишат енергийната ефективност на жилището. Vivus ви дава тази възможност.

Какви подобрения на дома можем да направим с един потребителски кредит?

Подмяна на остарялата дограма

Старата и амортизирана дограма е мястото, от където се губи най-много енергия в едно жилище. Не добре затварящи се прозорци, изкривени дървени черчевета и тънки, напукани стъкла са основен проблем в много от жилищата в страната. С един краткосрочен заем, можете да подмените част от дограмата във вашето жилище, а с един заем с по-дълъг срок на погасяване, това може да се случи на всички прозорци в дома ви.

Новата и значително по-качествена дограма не само ще направи жилището ви много по-топло, но и ще намали драстично външните шумове и прахта от автомобилите. Сметките за отопление ще спаднат с над 25%, а това ви дава пълното основание да се обърнете за парична помощ от Vivus.

energiina-efektivnost

Саниране на жилището

Много от апартаментите в страната са строени с некачествени материали и по методи, които намаляват тяхната енергийна ефективност. Санирането на един апартамент позволява да се запази жилището по-топло през зимата и по-прохладно през горещото лято, като по този начин се намалят разходите за отопление и климатизация.

Един бърз потребителски кредит се явява отлична инвестиция, която ще се изплати само за няколко месеца с намаляване на сметките за електричество. Освен това, санирането ще помогне да се запазят вътрешните мазилки по-дълго, което е още една възможност да спестите средства в дългосрочен план.

Смяна на уредите за отопление

Някои отоплителни уреди консумират твърде много енергия, а в същото време отдават недостатъчно топлина. С малка парична помощ от vivus, вашето домакинство ще може да повиши значително ефективността на жилището през отоплителния сезон. Качествените уреди са скъпи, а не всеки разполага със вободни финанси, за да ги закупи. Една еднократна финансова инжекция от добър кредитор може да се окаже инвестиция с огромна възвръщаемост във времето.

Защо да повишите енергийната ефективност на дома с пари на заем?

Когато не разполагате с лични спестявания, единственият избор да направите важни ремонти и покупки е с пари, взети на заем. Един от изборите е да се обърнете към банкова институция, която да финансира подобренията в дома ви, но сложните процедури и многото документи могат да ви принудят да отлагате във времето нещо, което в действителност не търпи отлагане.

Компании, като Vivus са разработили своите услуги, така че да бъдат напълно достъпни за всички потребители. Бързината, с която се отпускат кредитите ви дава възможност още утре да започнете необходимите подобрения по вашето жилище. Максимална прозрачност на условията, изгодни, фиксирани вноски и разбиране от страна на служителите ще ви дадат възможност да намалите разходите, без семейството ви да изпита особени затруднения при погасяване на вноските по кредита.

Още по темата