Калкулатор за лихви по заеми

mkt-picture-1

Калкулатор за лихви по заеми – чудили ли сте се какво е това? С негова помощ може лесно да се пресметне каква ще бъде сумата за връщане, ако изтеглим заем. Представлява добавка на уебсайта на кредитните дружества, изглеждаща като калкулатор, с който обикновено се борави лесно и удобно. На сайта на Vivus може да бъде намерен още на началната страница.

Защо да използваме калкулатор за лихви по заеми?

Нека си представим ситуация, в която сме изпаднали във финансово затруднение – например старият ни бойлер е изгорял и спешно ни трябва нов. Или пък наемът чака да бъде платен, но ни бавят заплатата и няма откъде да вземем пари за него. Започваме да се чудим откъде да намерим средства, с които да преодолеем тази мини финансова криза. Сещаме се за приятели, роднини или пък финансови институции. В крайна сметка се спираме на варианта за теглене на заем от финансова институция. Тъй като искаме да сравним къде ще ни излезе най-изгодно, започваме да препускаме из сайтовете за бързи кредити и да търсим най-добрата оферта. На места дължимата сума не може да бъде открита, на други се вижда, а на трети – освен, че се вижда, има и информация какво точно се включва в крайната сума. Със сигурност най-разумно би било да се доверим на компанията, която ни дава максимално много информация. А ние от Vivus сме компания, която винаги иска да даде цялата информация на клиентите си. В сайта ни всичко е ясно и точно посочено. А допълнителна информация за нас може да бъде намерена ТУК.

Отваряйки сайта, още на началната страница се вижда лихвен калкулатор за кредита. С него лесно, бързо и удобно може да се направи справка за това каква би била сумата за връщане в зависимост от сумата и срока, за които искаме да пуснем заявка. Местейки плъзгачите, избираме точно това, което искаме и веднага виждаме колко ще дължим, ако изтеглим съответния кредит.

Какво точно показва този калкулатор за лихви по заеми на Vivus?

С помощта на плъзгачите лесно могат да бъдат избрани сума и срок за кандидатстване. Сумата може да бъде между 50 и 1300 лв., а срокът – между 5 и 30 дни. В момента, в който това бъде направено, по-долу се показва директно информация за това каква ще бъде лихвата по заема, колко ще струва услугата за бързо разглеждане (ако клиентът си избере тази опция) и колко процента е Годишният процент на разходите (ГПР). Още малко по-надолу вече се виждат и крайната сума за връщане, заедно с датата, до която трябва да бъде върната.

mkt-picture-2

Освен това клиентът има възможност да избере или не опцията „Искам бърз заем до 15 минути“. Ако избере, че иска да получи бърз отговор, то той получава такъв в рамките на 15 минути, като заплаща за услугата за бързо разглеждане. Сумата е видима на калкулатора през цялото време. Ако не иска да получи бърз отговор, то той маха отметката от опцията „Искам бърз заем до 15 минути“. По този начин той няма да заплаща сумата за съответната услуга, но се налага да изчака 7 календарни дни, за да получи отговор на заявката си.

Лихвеният калкулатор за кредити завършва с препратка към Преддоговорната информация (още известна като Стандартен европейски формат), тъй като е важно тази информация да бъде видима за клиентите по всяко време. Разбира се, има и бутон за кандидатстване, чрез който всеки клиент може да пусне желаната от него заявка.

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА СВОЯ ЗАЕМ

Финансови примери за крайна дължима сума чрез ползването на лихвения калкулатор за кредити

Първият кредит от Vivus е безлихвен. Това означава, че той няма никакво оскъпяване и клиентите връщат точно толкова, колкото са получили, в рамките на срока, който са избрали. За първи заем може да се кандидатства за сума до 400 лв. и срок между 5 и 30 дни. Калкулаторът за лихви по заема в сайта ни ще показва, че при заявка за например 400 лв. и 30 дни, дължимата сума за този срок ще бъде 400 лв. Няма да има никакво оскъпяване, няма да има лихва или увеличаване на дължимата сума заради бързото разглеждане на заявката, а ГПР-то ще е 0%.

Следващите заеми вече имат оскъпяване. Нека да разгледаме какво би показал лихвеният калкулатор за кредити, ако бъде пусната заявка за 500 лв. и срок за връщане от 30 дни. Нагласяйки плъзгачите на калкулатора на началната ни страница, бързо ще можем да видим, че лихвата при тези условия ще бъде 16.84 лв., услугата за бързо разглеждане ще е 123.15 лв., ГПР-то - 49.6%. Така крайната дължима сума за тези 30 дни ще бъде 639.99 лв. Ако искаме да разгледаме други ситуации с различни суми и срокове, можем лесно и бързо да го направим, използвайки калкулатора.

Използвайки услугите на Vivus, винаги знаем, че можем да разчитаме на коректен финансов партньор, който винаги ни осигурява ясна и конкретна информация. Ако все още се чудите дали това е правилният избор, ТУК има още малко допълнителни факти, които да решат всяко едно притеснение. В работата си насърчаваме нашите клиенти да вземат напълно информирано решение, преди да кандидатстват за заем. Важно е всички условия по кредита да бъдат прозрачни и всеки клиент да е наясно с тях.

Кандидатствай сега