Обратно
14.7.2017

Банки или кредитни компании - кое е по-подходящото за вас?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Когато нещата ясно опрат до заем, то пред хората се появяват две основни възможности – получаване на кредит и усвояване на сумата от банки или кредитни компании. Независимо от това кой вариант избирате, то и двата имат своите предимства и недостатъци. Част от гражданите в обществото са на мнение, че новите небанкови финансови институции са по-добрият избор.  Останалата част смятат, че банковите заеми са далеч по-добра алтернатива.

Какво да изберем – банки или кредитни компании?

Всичко зависи от вашите очаквания и изисквания. Ако спешно се нуждаете от сумата, то небанковите дружества ще удовлетворят искането ви. Кандидатствайки в банка обаче, получавате възможността да се наслаждавате на по-ниска годишна лихва. Естествено, не изключваме вероятността, че бихте могли да откриете банка, чиито кредити ще ви бъдат отпуснати лесно и бързо, както и намиране на кредитно дружество, чийто лихвен процент не е никак висок.

Банките и техните оферти към потребителя

банка или небанкова институция

Банките несъмнено са най-сигурните институции, които използваме, за да получаваме пари. Не са малко на брой онези от тях, чието съществуване продължава години наред, което само по себе си говори за това колко надежден избор са те. Отпускането на банкови заеми е средство, благодарение на което банките успяват да печелят огромна сума пари годишно.

Офертите на банковите дружества към клиентите са крайно разнообразни. Този вид институции могат да ви отпуснат кредит, с помощта на който да осъществите своя мечта – закупуване на жилище например. Могат също така и да ви предложат кредитни карти, с които свободно да пазарувате от всяка точка на света. Многообразие цари при предложенията на банките в страната ни.

Неприятно за всеки един се оказва попълването на всичките онези документи, които са част от процедурите при отпускане на заем. И все пак, благодарение на банковите заеми много граждани успяват не само да осъществят покупка, но и да инвестират в нещо още по-важно и значимо за тях.

Небанкови кредитори и техните кредити

Небанковите кредитори получават все по-широка популярност особено през последните няколко години. Тяхната цел е да отпускат краткосрочни заеми на колкото се може по-голям кръг от хора, предлагайки им малко по-големи лихвени проценти.

Кредитите, които отпускат небанковите дружества, могат да бъдат получени в рамките на няколко минути. Ако спешно се нуждаете от конкретна сума пари, то за вас по-добър вариант е да се възползвате от услугите на този вид дружества. Едно от техните свръхпредимства е онлайн кандидатстването, без да се изисква присъствие в офис, прилежащ към избраната от вас институция. Сумата може да се усвои минути, след като сте изпратили онлайн запитването си през сайта на компанията.

Благодарение на информацията, изписана в редовете по-горе, ще придобиете представа за предимствата и недостатъците при услугите както на банките, така и на небанковите кредити. Изберете този заем, с който ще се чувствате най-комфортно. А ако искате да научите още полезна информация по тази и подобни теми, можете да посетите сайта на Izbiram.bg.

Още по темата