Обратно
7.3.2017

Как да подобрим финансовата си култура

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Днес живеем в свят, който е отворил широко вратите си пред нас. Имаме възможността да се качим на предпочитан полет и за нула време да пристигнем на място, което до този момент е било непознато за нас. Поддържаме връзка с приятелите си дори от другия край на света, без това да е пречка за нас. Ползваме какви ли не приложения в Интернет, за които разбираме от реклами по телевизията, билбордове и други.

Рекламите са онази притегателна сила, която е на ръка разстояние от нас. Рано или късно, обаче, човек разбира, че хармоничният живот не се дължи на покупките на различни по вид стоки, а е  резултат от това да познаваме добре финансовата култура и да се стремим към това разумно да инвестираме и също толкова разумно да харчим парите си. Действайки по този начин, след време ние и семействата ни няма да се чувстваме застрашени от настъпване на криза, породена от липсата на достатъчно спестени финанси.

Финансова култура и нейното подобряване

В училище пропускат да ни обучават на тема „финансова култура”. Това, до известна степен, се оказва пречка за голям процент от хората. Те, на практика, не притежават знания, които да им помогнат при подобряване на финансовата култура в техния живот. Управлението на личния бюджет и информацията за него са полезни са цяло едно общество. Само едно залитане в ранна възраст би могло да се окаже пагубно за по-нататъшния ни живот.

Ако родителите са успели да поставят основите на финансовата култура в живота ви, то днес имате възможността разумно да разпределяте финансите си така, че да ви бъдат достатъчни и да се чувствате щастливи от живота, който водите. В семейната среда човек най-лесно би могъл да придобие умения за планиране на собствените си разходи. Ако все пак не сте израснали в семейство, чиято цел е да ви преподаде важна информация за този тип култура, то никога не е късно вие сами да я получите и да я подобрите.

Ако спестяваме средства, то ние заделяме пари за едно много по-светло бъдеще. Ако често ни се случва да харчим пари от своите бъдещи доходи, то това значи, че не сме усвоили добре тънкостите на това как да организираме бюджета си.

Независимо до колко добре сме успели да подобрим финансовата си култура, то в живота на всеки един рано или късно се появява момент, в който имаме нужда от пари на заем, без да са ни нужни поръчители и безкраен куп от документи. В такива случаи най-рентабилно би било да се обърнем към лицензирана фирма за небанково кредитиране, а в това число влиза Вивус.

Отдавана отминаха онези времена, в които можехме да разчитаме на свои близки и приятели. Подобряването на финансовата култура невинаги е гаранция, че днес ние няма да попаднем в ситуация, в която средствата не ни достигат да покрием непланирани разходи.

Вивус е точното решение и винаги се появява в точния момент. Благодарение на услугите на кредитното дружество, вие получавате възможността да подобрите значимо финансовата си култура.

Още по темата