Обратно
10.2.2017

Какви са реалните лихви при небанковите кредитни компании

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Истина е, че когато теглим кредит, то размерът на лихвите е решаващ при избора на компания. Кредитоискателите избират дружество, чиито условия се доближават до предпочитанията и изискванията им.

Потребителите са се научили да обръщат сериозно внимание на всяка една такса и комисионна, която съпътства техния бъдещ кредит. Не са малко на брой гражданите, опарвали се сериозно от некоректността на редица нелицензирани и измамни фирми. Това, което вълнува хората е какви са реалните лихви при небанковите кредитни компании. Едва след като получат отговор на този въпрос, те биха могли да сравняват условията, които им се предлагат, с тези, които реално трябва да получат.

Какво знаем и какво не знаем за лихвите?

По-ниските лихви са основна предпоставка даден кредит да бъде предпочитан от кредитоискателите. Благодарение на това те успяват лесно и бързо да погасят своите вноски.

Хората се различават, спрямо искания и интереси. Именно поради тази причина всеки от тях предпочита онази кредитна компания, чиито условия отговарят на възможностите му. За да получите най-добрата оферта, то постарайте се да получите достатъчно информация за лихвите, които реално трябва да бъдат начислявани върху кредитите, които теглите.

Възможно ли е с времето лихвата да се повишава?

Не изключваме вероятността това да се случи. Има и институции, които ви предупреждават за евентуално настъпване на такъв тип промени. В подобна ситуация можете да изпаднете, ако имате необслужвани стари задължения или такива, които са просрочени.

Ако това се случи, то кредиторът има реално основание да ви предложи по-високи лихви, при искане на повторен заем. По този начин финансовото дружество успява да си осигури застраховка. Ето защо всяка една лоялна и коректна кредитна компания ви съветва да обмисляте добре подобен вид решение и да бъдете достатъчно отговорни, докато обслужвате своя заем.

Попадане в капана на високите лихви

Високите лихви са основателна причина хората да се отказват да теглят кредити. Та кой нормален и разумен човек би желал да изтегли 300 лева и да върне 1300 обратно на компанията, отпуснала му първоначалните средства? Разбира се, че не съществува такъв човек. Голяма част от хората теглят парични средства, с помощта на които осъществяват свои планове.

Ако действате внимателно и разумно не се страхувайте, че има опасност някоя сутрин да се събудите, потънали в дългове. Днес пред вас съществуват не малко на брой фирми, които са достатъчно коректни, за да ви предложат законови условия, които не ще усложнят положението ви. В това число влиза и Вивус – онлайн фирма за отпускане на бързи кредити.

Тази компания ви позволява сами да избирате срока на погасяване на вноските и техния размер. А с помощта на онлайн калкулатора сами изчислявате за нула време всичко дължимо по заема.

Можете да направите сравнение с информацията за лихвите, изписана в договора с тази, която сами сте си изчислили. Ако случайно констатирате разминаване, то бихте могли да се обърнете към обслужващите лица, за да ви разяснят причините за това. Изчисленията, до които сами сте стигнали трябва да бъдат еднакви с тези, посочени в документите, които подписвате. Ако всичко съвпада, то това са реалните лихви, отпуснати от небанково кредитно дружество. Спокойно можете да се възползвате от теглене на кредит, без да се страхувате от бъдещо покачване на лихвен процент или други измамни последици.

Още по темата