Обратно
29.11.2017

Мобилни приложения за управление на разходите

Автор:
Kaloyan Stoyanov

В наши дни за да управляваме добре личните си финанси и да контролираме разходите си, не е необходимо да си водим записки в тефтер. Достатъчно е да си изтеглим някое от многото удобни мобилни приложения директно на собствения си телефон.

Тайната в поддържането на задоволително финансово състояние не е в самоцелното изкарване на повече средства. Тайната е в контролирането на разходите по такъв начин, че да бъдат по-малко от парите, които печелим. За да се случи това, е необходимо да управляваме бюджета и финансите си. Ето и най-добрите приложения за тази цел.

Едно от най-полезните мобилни приложения е Bills Money

Всеки месец имаме редица неотложни разходи – за наем, сметки, транспорт, храна и консумативи. Това са разходи, които са актуални за всеки човек. Забавяне на плащането по някой кредит пък може да ни причини сериозни неприятности и дори да се стигне до колекторски фирми и натрупани високи лихви.

За целта би ни помогнало приложението Bills Monitor. То контролира своевременното заплащане на всички текущи сметки. Позволява ни да разберем колко точно пари ни остават за други разходи.

Мобилни приложения? Expensify

Основното преимущество на това приложение за управление на личните финанси е способността да разпознава и да съхранява касови бележки. Необходимо е само да снимаме бележката в кафенето, ресторанта или магазина. След това Expensify самостоятелно въвежда сумата в съответната категория.

Приложението е идеално по време на пътуване, както и за следене на всички разходи, които не са от първа необходимост.

Goodbudget – друго от полезните мобилни приложения

С това мобилно приложение също можем да контролираме личните си финанси. Потребителят може да  съставя бюджет за месеца, като указва колко планира да похарчи за храна, транспорт, почивка и т.н. След това Goodbudget ще контролира изразходването на средствата, за да изпълним своя финансов план.

Monefy

Monefy е още едно от съществуващите мобилни приложения, което позволява да въведем ред в разходите си. Интерфейсът е удобен и интуитивен. Ако използваме няколко устройства или искаме да контролираме бюджета на цялото семейство, можем да се възползваме от системната синхронизация с помощта на Dropbox.

Money Lover

Още едно от всички удобни мобилни приложения за всеки, който иска да контролира своите финанси, е Money Lover. Позволява проследяването на разходите, съставянето на бюджет и контролирането на спестените пари. Освен това можем да отбелязваме ежемесечните си разходи.

Money Manager

С помощта на Money Manager можем да следим доходите и разходите си. Можем да изучаваме своята финансова статистика спрямо определен период от време. Приложението има редица полезни функции: синхронизация с компютър, система за двоен запис, управление на банкови карти, автономно планиране на бюджета и други.

Money Wallet

Това е приложение за устройства с операционна система Windows за контролиране на личните финанси. Money Wallet обединява смятане, контролиране на бюджета и напомняне за предстоящи плащания. Приложението позволява използване на многовалутен режим. Курсът се обновява посредством интернет. Можем да съставяме бюджет за седмица, месец и дори година напред.

Moneygraph+

Moneygraph+ е отличен инструмент за бизнесмени, фрийлансъри, копирайтъри и представители на други свободни професии, при които размерът на приходите и източниците често се променят.

Acasa

Това приложение е идеално за хора, които отдават под наем жилище или заедно с други хора поддържат домакинството. Acasa (още познато като Splittable) позволява да се определят индивидуалните разходи за продукти, комунални услуги и други съвместни разходи. Спомага за оптимизиране на общите разходи.

Всяко едно от тези мобилни приложения има своите предимства и може да ни помогне да контролираме разходите си по най-добрия възможен начин. С тяхна помощ можем да оптимизираме личните си финанси, да ги контролираме и да не оставаме без пари.

Още по темата