Обратно
21.11.2018

Модерни играчки – дрон, екшън камера, ховърборд, умен часовник, очила за виртуална реалност

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Играчките са само за деца? Още сме в началото на 21-ви век, а това отдавна не е вярно. Децата са основна цел на всички производители на играчки, особено когато дойде време за коледните празници. Новото хилядолетие обаче предоставя толкова много иновации, че играчките стават привлекателни колкото за децата, толкова и за възрастните. Все пак не е лошо да има човек с какво да се разнообрази – да си пусне дрона да полети, да се забавлява с очила за виртуална реалност,  да кара ховърборд. Важно е да се отбележи, че всички продукти имат двойно предназначение и ако за някои са начин на забавление, за други това е средство за работа. Какво всъщност са модерните играчки?

Дрон – една от най-желаните модерни играчки

Може би класацията за най-желани модерни играчки се води от дрона. Тук има огромно разнообразие от модели. Човек може да открие буквално всичко, което иска – зависи от това с какви средства разполага. Ако търсите играчка за дете или пък за пораснало такова, дронът със сигурност ще свърши работа. Не бива обаче да се подценява силата му в определени типове работа. За някои професии това устройство не е играчка, а начин за представяне на нещо в по-добра светлина. Уредите с камера са страхотни при заснемането на видео от високо или дори при правенето на карти, разглеждане на големи масиви от площи и т.н.

Има огромно разнообразие от модели, като съответно това се отразява и върху цената. Най-елементарните модели могат само да летят и то на ниска височина и кратко разстояние. Колкото по-нагоре върви цената обаче, толкова повече се увеличават екстрите. Започват да разполагат с камера, по-добра изработка, по- добър контрол, по-мощна батерия и повече време за летене.

Екшън камера

Още една от модерните играчки, която е страхотна, особено ако обичате приключенията и искате да си запазите спомените на видео. Екшън камерите снимат в HD режими или във FULL HD и видеото е с много високо качество. Повечето камери са водоустойчиви, така че да може да снимате, дори когато сте във водата.  В зависимост от модела има и варианти с дистанционно управление, а колкото повече са екстрите и качеството на видеото, респективно толкова повече расте цената.

Модерни играчки - екшън камера, посавена на каската на човек, занимаващ се с мотокрос

Видеата, заснети с подобен атрибут, са уникални по рода си и предоставят невероятно изживяване при всяко гледане. Записването обикновено става на микро SD карта или чрез микро USB конектор.

Ховърборд – една от най-нашумелите модерни играчки

Ховърбордът прилича на скейтборд, но колелетата са му от страни, а не отдолу. Управлява се чрез балансиране напред-назад. Това как и колко бързо ще се научите да го карате, зависи изцяло от това дали и преди сте се возили на нещо с малки колела, но много подвижно. Има огромно разнообразие от типове и цветове ховърборди. Естествено, ако искате да си имате наистина яка модерна играчка, която да впечатлява – купете си цветен с много нюанси. Ако обаче искате да бъдете по-традиционни, карайте такъв с по-малко блясъци. Устройството се предлага на пазара в различна големина и може лесно да се съобрази с човека, който го кара.

Модерни играчки - малко момиче, каращо ховърборд

Тъй като се кара в повечето случаи от деца и тийнейджъри, ховърбордът е един от най-желаните подаръци за Коледа от повечето деца. Когато обаче сте почитатели на карането на подобни играчки – купете си, не е срамно.

Умен часовник

Времето отдавна не се мери само с обикновен аналогов часовник. Смарт часовниците са устройства, които могат да се свързват с мобилните телефони, което позволява да говорите, четете съобщения и други. Това зависи от модела, като екстрите варират изключително много. Има водещи и непопулярни марки, като, разбира се, първите са доста по-скъпи.

Какво правят продуктите от този тип? Мерят пулса, отчитат активността ви, дават ви възможност да говорите по телефона докато правите нещо друго, следят качеството на съня ви. Тук е важно да се отбележи, че в зависимост от производителя часовникът може да бъде насочен повече към измерването на показатели или повече в посока на разговори и техническо изпълнение. Много популярни в последно време и най-вече през есента са детските смарт часовници, които много родители купуват на децата си. Детските варианти на смарт часовниците позволяват на малчуганите да се обаждат на предварително запаметени номера на родителите, а самите родители могат да следят къде се намират децата им посредством гео локатора, вграден вътре. За едни хора те са само играчки, но за други са и много полезни устройства.

Очила за виртуална реалност

Очилата за виртуална реалност предоставят на потребителите изключително изживяване, независимо дали са свързани с компютър или с телефон. В зависимост от модела им може дори да поставите вътре самия смартфон, да поставите очилата и да се насладите на 3D преживяване, което да ви пренесе в друга реалност. Много производители на техника предлагат специални очила, които са създадени за ползване с конкретни продукти на марката или дори само с един точно определен продукт.

В 3D формат може да разглеждате различни неща, като например да направите разходка в музеи и галерии, които иначе са далеч от вас. Какво ще бъде качеството на картината, в която ще се потопите зависи от това какъв клас е продуктът. С този продукт може да играете игри или пък да гледате филм – зависи от това, което вие самите искате да правите. Някои от моделите на тези модерни играчки се предлагат с джойстик за по-лесна навигация и контрол.

Още по темата