Обратно
25.12.2019

Оригинални пожелания за Коледа и Нова Година

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Наближават любимите на много от нас коледни и новогодишни празници! На Коледа обикновено се събираме със семейството, а Нова Година е по-скоро възможност за шумно забавление. И в двата случая обаче не може да минем само с храна, напитки и музика. Трябва да поздравим близки, приятели и колеги по запомнящ се начин, правим го веднъж в годината все пак! Ако искате близките ви да запомнят вашето пожелание, ще трябва да се постараете. А ето и някои идеи за оригинални пожелания за Коледа и Нова Година.

Пожелания за Коледа и Нова Година в стихотворна форма

Прозата е скучна! Защо не раздвижим пожеланието и не му дадем игривост, живот? На помощ в тази задача ни идва поезията. За щастие няма нужда да сте Пушкин, за да измислите подходящи рими за пожелания за Коледа или за новогодишно пожелание. Да речем, че пишете поздрава си в съобщение – имате предостатъчно време да конструирате елементарна, но забавна рима! Може да е нещо съвсем просто, без особена стихотворна форма, например:

„Новата година идва насам
Щастие и радост и тук, и там!“

Римата ще бъде знак, че сте се постарали за човека, който получава пожеланието. Ако пък нямате никакво желание да измисляте сами римата, то в интернет може да намерите стотици, а дори и хиляди пожелания в стихотворна форма. Достатъчно е само да отворите търсачката. Стихотворните пожелание са изключително популярни в Русия.

Картички и лични пожелания за Коледа и празниците

Не, не е старомодно или трудоемко. Картичката дори не е нужно да се купува – можете сами да я изработите и така човекът, когото поздравявате, ще знае, че означава нещо за вас. Потрудете се да измислите лични пожелания за Коледа, а не просто „бъди жив и здрав в новата година“.

Какво може да ползвате за жокер?

Помислите какви достойнства, качества и таланти има човекът. Може би той е добър и всеотдаен? Обърнете специално внимание на това. Освен това метафорите, олицетворенията и други литературни похвати са доста ефективни в правенето на добро впечатление. „Нека добротата ти озарява твоя път и този на твоето семейство!“ – звучи приятно, нали?

И все пак, внимавайте – в личните пожелания избягвайте клишетата, защото те бият на очи и ефектът е обратен.

Хумористично пожелание

Защо изобщо да сте сериозни на тези празници? И без това сте сериозни през цялото останало време, поне по празниците може да се отпуснете и да дадете воля на комика в себе си. Обадете се на човека, когото ще поздравите и ударете една хумористична нота. Гарантирано е, че ще ви запомни.

Песен

Ако можете да пеете, а дори и да не можете – може да поздравите приятелите си с коледна или новогодишна песен вместо с традиционни пожелания за Коледа и Нова Година. Поздравът би трябвало да се получи забавен, особено ако не можете да пеете. Но това не е най-важното! Вариантите за песни са много – от любимите ни детски песнички до някои съвременни популярни песни. Ако имате любим или любима до себе си, песента ще е особено ефектна.

Коледно видео

Още един оригинален вариант, който е доста популярен в англоезичния свят, е да се направи специално коледно видео. В интернет ще откриете различни по качество и дължина коледни видеа, които може да си закупите на достъпни цени. Видеото представлява шаблон, към който може да добавите свой собствен текст с пожелания за Коледа и празниците за вашите приятели и роднини. Ще откриете доста интересни и оригинални предложения. Вашият текст може да е във вълшебни цветове, красив шрифт и да бъде включен в доста интересни анимации и коледни сценарии.

Това е наистина уникален и интересен подарък, който все още не е популярен в България, така че имате гаранция, че ще впечатлите близките си с нещо ново. Ако се поровите, може да откриете и българи, които предлагат такава услуга.

Примерни пожелания за Коледа

А ето и няколко варианта за коледни пожелания, с които да впечатлите близките си! Спокойно може да си поиграете с текста в зависимост от вашите нужди:

За деловите

„Нека главата ти ражда само добри мисли и големи планове! Нека сърцето ти се радва на светли чувства, а душата ти на щастие! Пожелавам ти ангелско търпение, непобедимо вдъхновение, омагьосваща любов! Ако надеждата умира последна, то нека твоята живее вечно! Весела Коледа!“

Пожелания за Коледа за семейните

„Нека трапезата се пука от ястия и вкусотии, нека на масата се съберат скъпите ти хора! Нека накъдето и да погледнеш вкъщи, да се търкалят пари! И нека щастието да не може да избяга от тебе! Весела Коледа!“

Горяща камина и елха с подаръци, предразполагаща към измисляне на оригинални пожелания за Коледа

Други оригинални пожелания за Коледа за семейните ви приятели могат да бъдат:

„Весела Коледа и нека е така: нека стомахът винаги да е сит, джобовете винаги да са пълни с пари, главата ти винаги да е пълна със светли мисли, душата ти винаги да е пияна от щастие, а сърцето ти винаги да е препълнено от любов!“

ИЛИ

„Пожелавам ти голямо удоволствие за стомаха, очите ти да се радват на красиви подаръци, а ушите ти да чуват само мили думи! Нека ръцете ти се занимават с интересни занимания, а сърцето ти да тупти от луда любов. Нека вратите ти винаги да са отворени за щастието!“

За веселите

„Весела Коледа! Пожелавам ти винаги пълна маса, умерено пийване и купони без травми и произшествия! Нека къщата ти винаги да е уютна, нека домът ти винаги да е гостоприемен, нека хладилникът винаги да е зареден и нека гостите винаги да са доволни и сити! Нека парите, късметът и успехът да се сипят като сняг върху главата ти и да те залее лавина от благополучие!“

За дечицата

„Бъди винаги мило ангелче, остани си весело детенце в душата, не спирай да вярваш в коледното чудо! Нека животът ти е интересен и изпълнен с радости! Весела Коледа!“

Независимо какво ще изберете като вариант, не забравяйте – поздрав, изпълнен с любов и внимание, ще е най-скъпият и най-оригиналният! Вашите пожелания за Коледа и празниците ще донесат много усмивки и топлина. А вашите близки, приятели, роднини и любими хора със сигурност ще оценят старанието ви. Весела Коледа!

Още по темата