Обратно
10.8.2017

Приложения за iPhone

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Смартфоните вече са неразделна част от ежедневието на хората по цял свят. Много потребители се доверяват на iPhone като предпочитана марка модерен телефон, който да използват. Всеки един собственик, естествено, тегли и инсталира много приложения за iPhone, които впоследствие да използва. Мобилната операционна система на Apple, която се използва в iPhone-ите, се нарича iOS. За нея има създадени огромен брой приложения за всякакви нужди и цели.

Откъде можем да теглим приложения за iPhone?

Приложения за iPhone могат да бъдат намерени и изтеглени от App Store. В него има истинско разнообразие от приложения и игри, от които потребителите могат да се възползват. И като говорим за разнообразие, то наистина е такова. В момента има над 1.5 млн. приложения както безплатни, така и платени, а бройката им расте ежедневно. Всеки ден се измислят нови и нови такива и се развиват и усъвършенстват съществуващите.

Полезни приложения за iPhone

Find my iPhone

Един от най-лошите кошмари за всеки човек в момента е да загуби телефона си, а с това – да загуби и информацията, намираща се в него. Нормално е във всеки един телефон в  днешно време да се съхраняват много данни, файлове и информация. Нормално е и те да са ценни за потребителите. Загубен или откраднат – няма значение, важното е да има начин  да бъде открит. А Find my iPhone дава тази опция. Ако имате активирано това приложение на телефона си, можете да влезете на страницата на iCloud и да се опитате да проследите местоположението му.

Evernote

Искате да сте организирани? Не искате да забравяте за някакви важни срещи или събития? Искате да имате място, на което да си водите бележки, да си отбелязвате всяка една идея? Evernote е точното за вас. Може да се въвежда текст, аудио или видео и да се прави синхронизация с всяко едно устройство, на което сте го инсталирали.

Kindle

Kindle е електронният четец на Amazon. Чрез него по принцип се четат книги много лесно и удобно на всяко едно място. Kindle приложението осигурява и същата функционалност за iPhone. То предлага удобство и приятна за окото среда за четене.

Приложения за навигация

Има няколко приложения за iPhone за навигация, които биха били полезни. Едно от тях е навигационното приложение на Nokia. То предлага пълни и обстойни карти, с които може да се достигне до всяка желана дестинация. Други приложения, които могат да се използват, са, разбира се, Google Maps, Sygic, Waze и Navigon.

Google Photos

Ако търсите приложение, в което лесно да съхранявате снимките си или различни файлове, то това определено Google Photos би ви допаднало. С него спокойно можете да архивирате снимки и да споделяте такива с приятелите си. Имате възможност да намирате снимки, търсейки ги по определено нещо, присъстващо на тях – например животно, храна, море или прочие.

Dark Sky

Dark Sky е от платените приложения за iPhone. То обаче върши много добра работа, когато искате да знаете каква ще бъде прогнозата за времето. Повечето такива приложения предлагат само основна информация за прогнозата. Това обаче разполага с функция за изпращане на известия, които да предупреждават за съответна промяна във времето – например кога ще завали дъжд. Силата му е в това, че има достъп до метеорологичен радар.

Интересни приложения за iPhone

Crystal Adblock

Ако ви е омръзнало от многобройните реклами, които се появяват, докато сърфирате в интернет, има решение. И решението се казва Crystal Adblock. Това приложение ще блокира всички реклами, които по принцип се появяват. Освен това ще увеличи скоростта на зареждане на страниците, които отваряте, до 4 пъти. Ще можете и да пестите мегабайти, ненужни изхабявани от досадните реклами.

Приложения за комуникация, разменяне на забавно съдържание и социални мрежи

Тук разбира се намират място може да се каже най-използваните приложения от хората по света. Това са именно Facebook, Messenger, Viber, WhatsApp, Instagram, Snapchat, Skype. Най-вероятно всеки от нас е ползвал тези приложения и знае наизуст повечето функции, които предлагат.

Pocket

Това приложение дава възможност да си запазите всяка една уебстраница, която си харесате, за да можете да я прочетете по-късно, когато имате повече време. Доста от приложенията на телефона се интегрират с Pocket и позволяват запазването на най-интересните неща за вас. То разбира какво харесвате и ви препоръчва още подобни неща. Предимство е и че може да работи и офлайн.

Приложения за iPhone за онлайн слушане на радио

Ако обичате да слушате радио и искате да имате разнообразен набор от музика, разполагате със Spotify. Освен него имате и още различни опции. Някои от тях са myTuner Radio – Free FM Radio, Simple Radio by Streema и Mixcloud – Radio & DJ mixes.

Sky Guide

Приложението Sky Guide дава много интересна възможност за изучаване на звездите, съзвездията и планетите. Необходимо е единствено телефонът да се насочи към определена посока в небето и приложението ще покаже името на съответните звезди, планети и прочие. Приложението е платено, но има и безплатна версия – SkyView.

Prisma

Prisma е едно от откритията в света на приложенията, с които може да се правят корекции по снимки. То не е като всички останали приложения, в които можеш просто да добавиш различно оцветяване и филтър на снимките. То позволява използването на много по-детайлизирани филтри, които имитират цветове от картините на известни художници. А по този начин правят снимките още по-уникални. Prisma позволява обработката и на видео файлове. А най-хубавото е, че всички промени и филтри се добавят изключително бързо и лесно.

Забавни приложения за iPhone

Ако искате да записвате разговорите си, можете да използвате Call Log Pro.

Ако искате да изпращате кодирани съобщения до приятелите си, Spy Gizmos е насреща. Приятелите ви обаче също трябва да го имат инсталирано, за да могат да разгадаят какво точно сте им изпратили.

Self Destructing Message е приложение, което работи на принципа на чатенето с приятели. Различава се обаче с една особеност – човекът, който получи съобщението, има определено време, за да го прочете, преди до та се самоунищожи. Нагласявате таймера на 20, 30 или пък 60 секунди и го пращате. От приятеля ви зависи дали ще разбере какво сте искали да му кажете.

„Шпионски“ приложения с камери, даващи реална картина от реални камери в различни краища на света, са Camster! и Cam On! Lite.

Ако искате да разберете какво си говорят приятелите ви, докато разглеждат снимките ви, разполагате с Top Secret Audio Recorder.

За почитатели на бира също има специално създадено приложение – Untappd. Създадено е на принципа на социална мрежа, в която да си общувате с други любители на бира. Може да се разгледат различни видове от напитката, да се оценяват и същевременно да се изпраща виртуално „Наздраве“ на останалите в тази мрежа.

Още приложения за iPhone

Изброените досега приложения са само част от всичко, което може да бъде намерено. Има още хиляди приложения за iPhone, които могат да бъдат намерени в App Store-а. Ако се нуждаете от приложение, с което да си направите фитнес програма, можете да си намерите такова. Ако ви трябва приложение за учене на език, също има. Има и множество различни приложения за екскурзии и пътешествия, за гледане на видео, за следене на месечния бюджет и прочие. Просто трябва да си помислите за някой app, който смятате, че ще ви е полезен, просто трябва да го потърсите и шансът да го намерите е огромен. А ако случайно няма такова приложение, то най-вероятно скоро ще бъде създадено.

Ако се интересувате и от това какви приложения за Android съществуват, можете да прочетете тази статия.

Още по темата