Обратно
16.4.2021

Топ 5 модели на камера за YouTube влогър

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Днес вече доста хора притежават канали в YouTube и Instagram. Интернет комуникациите и споделянето на информация придобива нови измерения. Все повече хора от по-възрастното поколение търсят информация в интернет пространството. Бизнесът, частни лица, фондации и държавни структури използват тази среда, за да намерят и предложат необходимата информация. Качествена камера за YouTube влогър е нужна пък за качествено съдържание в съответната среда.

Много хора предлагат и споделят нещо ценно или недотам истинско, но увлекателно и интересно, с цел повече хора да гледат тяхното видео. Всевъзможни експерти могат да ви научат как да готвите, как да работите специфични дейности и дори да сте домашен козметик на самия себе си. Не са малко и инфлуенсърите, които добиват световна слава в Instagram и останалите социални мрежи. Сред тях са и българите Григор Димитров, Нина Добрев, Гери-Никол, Лазар Ангелов и много други.

Ако сте решили и вие да бъдете влогър в YouTube, то колкото повече последователи и гледания събирате, толкова повече доходи ще ви носи вашият профил. За да бъдете обаче интересни, трябва продуктът ви да впечатлява с качество и замисъл. Кадрите трябва да привличат окото и в материала да бъде вложена уникалната идея. За целта ви е необходима доказана камера, която ще създава изключителни видеа с качествена картина и звук.

Какво трябва да се знае за начало, ако се търси камера за YouTube влогър?

Започнете търсенето си, като първо решите какъв видеозапис ви е необходим. Може да не се налага да купувате техника за хиляди левове от сорта на DSLR камера от висок клас, ако бихте могли да се справите и с далеч по-скромния си телефон или уеб камера с микрофон. Не е необходимо качествената работа на един влогър да зависи от голям първоначален капитал, който да похарчите за камера. Много от по-достъпните модели имат стабилизирана оптика на изображението, автоматично фокусиране, чувствителност към слаба светлина, забавено движение, сензорни LCD екрани и много други екстри – всичко, което е нужно за една добра камера за YouTube влогър.

Ако основната ви цел не е да правите видеозаписи с камерата, а да излъчвате стрийминг на живо, ще ви е необходим допълнителен хардуер. Ако смятате, че старата камера не върши достатъчно работа, можете да обмислите дадените по-долу  5 предложения за професионални модерни камери, а ако се нуждаете от средства, за да закупите някоя от тях, можете да се обърнете към Vivus.bg за бърз кредит.

Поради големия интерес към уеб камерите днес много световноизвестни марки като Canon, Nikon, GoPro, Sony и Panasonic преустроиха моделите си за уеб среда. Някои взискателни потребители все пак се насочват към предложенията на Logitech.

Камера за YouTube влогър, ползвана по време на стрийминг на живо

Нека разгледаме някои доста разумни предложения за камера за YouTube влогър

Logitech StreamCam

Независимо дали целта ви е да покажете няколко кратки туториъли от компютъра си или ще предавате нещо поточно, ако ще снимате от вкъщи, тази оферта е една от най-добрите възможности. Това е компактна камера, локализирана до компютъра ви. Недостатъкът е, че не притежавате голяма мобилност, но пък няма да се нуждаете от енкодер. Днес хората, които работят от дома, се увеличиха толкова много, че трудно се намира добра камера. Logitech StreamCam се предлага за 300 лв. и е създадена специално за стрийминг излъчване до 1080р и 60fps, което я прави чудесен избор за камера за YouTube влогър. Тя може да се монтира както хоризонтално, така и вертикално.

За 4К стрийминг на висока резолюция може би е по-добре да се насочите към Logitech Brio 4K, но е много трудно да намерите модела в наличност. Цената му е 360 лв.

GoPro Hero 9 Black камера за YouTube влогър

Това е най-добрият избор за YouTube клипове във влажна среда и сред природата. Камерата се отличава с умален водоустойчив дизайн, отлична стабилизация на картината и високо качество на видеото. Hero 9 Black е оборудвана с една от най-универсалните камери, с която може да развивате вашия YouTube канал. GoPro Hero Black може да се използва и в студио, но дизайнът и замисълът й са предназначени за движение във външна среда. Устройството е оборудвано с насочен микрофон и вход от 3,5 мм за външен микрофон. Има HDMI изход и други екстри. Цената на тази камера за YouTube влогър в промоция възлиза на 700 лв., а модовете към него са на цени от 180 лв.

Sony ZV-1

Sony преустрои своя RX100 в по-добра влогърска камера с по-бърз автофокус и бързо дефокусиране на фона. Камерата има голям сензор за изображение и ярък обектив за по-добро качество на видеото, дори когато осветлението не е на ниво. LCD екранът се завърта така, че да можете да се виждате, докато снимате. Има ръкохватка и микрофони, подходящи за селфита. Снабдена е с чист HDMI изход, така че не се налага да настройвате камерата и функциите на видеото, ако извеждате към външен декодер или дисплей. Цената на тази камера за YouTube влогър е 1 600 лв.

Canon EOS 80D

Моделът 80D присъства в списъка с най-добрите камери поради ред причини:

  • Сензорът я прави способна бързо и автоматично да се фокусира;
  • Има вход за слушалки и възпроизвежда 1080р на 60fps;
  • Може да преглеждате кадрите в движение, без да се налага да следите визуализатора.

Недостатъкът е, че няма HDMI изход и за да предавате на живо, се налага да изключите дисплея с помощната му информация и да фокусирате на ръчен режим. Този апарат е от скъпите придобивки и може да го намерите на цени над 2100 лв.

Panasonic Lumix GH5S

Panasonic GH5S включва всички основни функции, необходими на влогърите за създаване на качествени видеа. Тази камера за YouTube влогър се отличава с неограничено вътрешно заснемане на C4K видео, както и с възможност за едновременно подаване през пълноразмерния HDMI порт към външен рекордер. Опциите за честота на кадрите също са разширени на максимум 240 FPS във Full HD и 60 FPS в DCI и UHD 4K, което позволява до 10x кадри в забавен каданс. Този модел изисква по-голяма инвестиция и струва 3 300 лв. При него обаче липсва вградената стабилизация, а ако такава функция ви е необходима– можете да се насочите към модела GH5.

Още по темата