Обратно
12.2.2018

Подаръци за Свети Валентин

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Денят на Свети Валентин се отбелязва на 14-ти февруари като Ден на влюбените. Въпреки много противоречивата история на празника и фактът, че той не е част от официалните католически празници, много хора го отбелязват. Огромното влияние на този ден върху търговията довежда и до богат избор на варианти за подаръци и изненади. Какво може да подарите на любимия човек, така че да го за зарадвате? И тук тайно се промъква факта – с какви пари разполагате за подарък? Да се подаряват подаръци за Свети Валентин не е в основата на празника. По-скоро обясненията в любов са тези, които са били важните. Ето няколко лесни за изпълнение предложения, които биха зарадвали много повече любимия човек от готовите, купени, скъпи такива.

Ръчно изработени подаръци за Свети Валентин

Тук не е нужно нищо друго освен малко повече фантазия и умения. Ако нямате много умения, но пък имате старание и най-вече желание, ще се справите със сигурност със задачата и ще направите най-прекрасните подаръци за Свети Валентин.

Какво имате под ръка? От тук може да ви дойдат изключителни идеи. Ако шиете, може да направите възглавничка. Иначе можете да направите поставка за чаша, албум за снимки, рамка за снимка, бижу, подвързия за книга или пък за електронен четец. Важно е подаръкът да носи лично послание и да бъде специален за този, който ще го получи. Не се притеснявайте да експериментирате. Развихрете въображението си или потърсете в магазините около вас. Със сигурност по витрините ще видите интересни идеи, които да пречупите през своята собствена визия.

Картичка за Свети Валентин

Необходимо – бяла и цветна хартия, моливи, флумастери, маркери, химикалка, лепило. Ако искате да добавите други елементи, може да използвате парчета плат или друг вид текстил – например филц, плюш – каквото ви е под ръка. Какво следва? Оформете картичката, както искате – обикновена форма, изрязани сърчица в краищата, картинка от няколко слоя. Каквото ви дойде на ум и успеете да го направите. След това трябва само да си измислите посланието и до го напишете вътре. Все пак в исторически план подаръците са се появили много по-късно. В началото на Свети Валентин хората са си разменяли само картички.

Сладкиши за Свети Валентин

Няма нищо по-хубаво от специално приготвени сладкиши вместо подаръци за Свети Валентин. Интернет е пълен с рецепти, така че е необходимо само да си изберете и да я приготвите. Дали ще бъде кекс, сладки, меденки, палачинки, гофрети, шоколадови изкушения – зависи от кулинарните ви възможности. Освен много вкусно, това е признание към любимия човек. Може да експериментирате и да сътворите кулинарно изкушение с плодове и шоколад – въпрос на личен вкус и идеи.

Плодове

Превърнете плодовете в уникално изкушение и създайте своя собствена интерпретация за празника. Може да използвате сезонни такива като ябълки и круши. Подгответе ги като ги обелите и нарежете на парчета и ги залейте с разтопен шоколад. Или пък направете плодова салата със сметана, като накрая добавите разтопен шоколад.

Напитки за празника

Тук няма място за колебания и точната напитка на Свети Валентин е виното. Червеното е най-подходящо, но пък ако половинката предпочита бяло, заложете на него. Има два варианта в случая – да купите любимото на половинката или да вземете нещо по лично усмотрение. Ако не сте сигурни какво точно да купите, може до отидете до някои специализиран магазин и да се доверите на продавачите. Изберете и подходяща „компания“ на виното. Много приятно е в комбинация със сирена. Разбира се, може да изберете и друга напитка, но виното е най-традиционно в случая.

Храна

Не е задължително да се придържате към специално меню. Може да си направите дори пържени яйца, но вместо по традиционния начин – вземете си формички за пържене и ги направете във форма на сърце. Оформете чиниите така, че да излъчват послание, а не да бъдат само пълни. Използвайте различни добавки, за да декорирате ястието. Колкото и обикновено да бъде то, важното е да бъде сготвено с любов. Ако не сте любители на сладкишите, може да си направите солени хапки във формата на сърце. За основа може да използвате филии хляб и от тях да изрежете сърца с помощта на обикновена формичка за сладки. Отгоре пак със същия атрибут може да добавите различни други продукти като сирене, кашкавал, колбаси. Набучете с клечка и вашите хапки са готови.

Други подаръци за Свети Валентин

Свети Валентин се налага като един от най-комерсиалните празници. Както видяхте по-горе, има различни начини да изненадате половинката си, без да инвестирате много пари в това. Ръчно изработените сувенири са един от начините да направите сантиментален подарък, без да се охарчите много. Домашно приготвена храна – сладкиши или пък солени ястия, бутилка хубаво вино, картичка – са все неща, които не изискват особена инвестиция, но пък са изключително приятна изненада за любимия човек.

Ако имате повече пари и искате да изненадате половинката, може да опитате нещо по-стандартно като плюшени играчки, дрехи, козметика, дори почивка. Зависи от това какво искате да постигнете на празника. Ако искате обаче да избягате от комерсиалната част на празника и желанието ви е да зарадвате половинката, то направете нещо малко, но лично и запомнящо се! А нещото, което със сигурност не трябва да се пропуска и за което не трябва да забравяте, са цветята.

Още по темата