Обратно
3.11.2016

Заем за плащане на домашни сметки

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Бързите заеми са сравнително нов продукт, навлязъл с мощна сила в обществото. На фона на останалите кредитни институции, бързите пари са се появили чувствително по-късно, независимо от това, че повечето хора ги намират за добре познати. За мнозина тяхната поява е излишна, за други нещата едва ли стоят по същия начин. Благодарение на този вид помощ една огромна част от хората в обществото намират временно решение на проблемите. Най-често срещаният мотив за бърз кредит е плащането на домашни сметки. Според последни проучвания всеки трети взима пари на заем заради битови разходи – за пазаруване, ток, вода, газ, горива, телефон, мобилни услуги, кабелна телевизия, интернет.

4 причини да се възползвате от заем за плащане на домашни сметки

1.      Възможност за бързо кандидатстване по Интернет, за да може лесно да платите своите домашни сметки

Онлайн кандидатстването се оказва изключително удобство, особено за онази част от хората, намиращи се в активна възраст. Според извършените проучвания и статистики става ясно, че огромен процент от хората теглят пари за погасяване на домашни сметки или друг вид нужди, онлайн, без да напускат уюта и комфорта на собствения си дом. Това е резултатът от бързината и удобството, които ви предлага този метод за кандидатстване. По този начин не се налага да отсъствате от работното си място, както и да инвестирате време в пътуване до съответния офис на компанията.

заем за плащане на домашни сметки

2.      Малките заеми са с ниско оскъпяване

Сред основните причини, поради които хората прибягват до теглене на заем за домашни сметки, са ниските оскъпявания. Лихвата, с която се облага съответния кредит, е неразривно свързана със срока, уговорен за погасяването му. Не забравяйте съществено важната подробност, че колкото по-кратък е срокът, толкова по-ниски са оскъпяванията. Взимайки краткосрочна финансова инжекция от няколко стотин лева, получавате възможността да избегнете куп лихви, които да ви начислят отделните институции. Както и да си спестите нерви, неудобства и главоболия.

3.      Избягване на неприятни последици

Повечето граждани в обществото се стремят да проследяват ежемесечно крайните срокове за плащане на различните по вид задължения, с цел да не бъдат лишени от важна услуга, било то ток, вода, интернет, кабелна телевизия или телефон. Вземайки пари на заем, то вие бихте могли да избегнете максимално този вид неудобство. В днешно време, много от компаниите, отпускащи заеми, включително и Vivus, ви предоставят възможността да насочите кредита си директно към сметката, прилежаща на съответната институция.

4.      Удобство за определени групи хора от обществото

Поради минималните трудови възнаграждения и високия стандарт на живот, огромна част от хората в обществото изпадат в затруднени ситуации, в които нуждата от финанси е належаща. Пенсионерите са една от групите, които не винаги успяват да се справят с покриване на месечните домашни сметки. В тяхна помощ са бързите кредити, предоставящи им специални условия за теглене на средства. Майките с деца или хората с увреждания са другите две групи, които се възползват от теглене на бързи пари за погасяване на сметки.

Напоследък все по-голяма част от българските домакинства прибягват към финансова помощ за плащане на домашни сметки. Основните причини за това са две:

  • Забавяне на месечните трудови възнаграждения;
  • Постоянно нарастване сметките на стоки и услуги.

Още по темата