Обратно
4.2.2016

5 причини да вземете пари на заем за текущи разходи

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Драстично намалелите доходи и значително повишените разходи у нас принуждават все по-голям кръг от хора да използват услугите на небанкови кредитори, вземайки на заем малки суми с кратък срок на погасяване. Статистиката сочи, че краткосрочните потребителски кредити се използват най-често за погасяване на текущи разходи и тук ще ви посочим 5 причини да се възползвате от бърз заем, с който да покриете текущите сметки на вашето домакинство при липса на други средства.

  1. Минимум формалности и бюрокрация

Текущите разходи не бива да бъдат повод да давате изчерпателни обяснения, за какво са ви нужни парите и да предоставяте купища документи. Бързото кредитиране от небанкови институции изпревари банките като ръст на отпуснатите кредити, именно поради тази причина – при него са сведени до минимум всички бюрократични формалности. Цел на компании, като Vivus е да се опрости напълно процедурата по кандидатстване, особено при отпускането на малки суми, необходими за текущи разходи.

  1. Възможност да кандидатствате по Интернет

Онлайн кредитирането е възможност, от която се възползват все повече потребители в активна възраст. Статистиката сочи, че през изминалата година всеки втори потребителски кредит е поискан онлайн, а причина за това са доказаните удобство и бързина на отпускане на заема. Когато искате малък заем за покриване на текущи сметки, спокойно можете да кандидатствате онлайн. Така си спестявате отсъствие от работа и разкарване до офис на компанията кредитор.

  1. Удобство за някои целеви групи потребители

Някои групи потребители страдат най-често от недостиг на пари за покриване на текущи разходи. Това са на първо място пенсионерите, чиито нищожни доходи не могат да покрият всички месечни сметки. Скъпите медикаменти и високите сметки за ток, парно, вода и кабелна телевизия принуждават все повече пенсионери да прибягват до вземане на малък заем с кратък срок на погасяване. Студентите и майките с малки деца са друга група потребители, които се възползват от бързи кредити за погасяване на някои сметки.

  1. Възможност да избегнете прекъсване на важна услуга

Ако не разполагате със средства или време, за да платите някои текущи разходи, като ток, вода, телефон или интернет, вие рискувате след изтичане на определения срок да ви бъде отказан достъп до услугата, т.е. да бъдете изключени. Вземайки пари на заем за текущи разходи, вие ще можете да избегнете това неудобство. Повечето компании, в това число и Vivus ви позволяват да насочите заема директно към сметка на доставчик. Така ще избегнете нуждата да се редите на касите за плащане на сметки, което за работещите на пълен работен ден понякога е дори невъзможно.

  1. Малки заеми – ниско оскъпяване

Последната причина да вземете заем за текущи нужди, която ще изтъкнем е ниското оскъпяване на заема. Имайте предвид, че колкото по-кратък е срокът на връщане на заема, толкова по-малка ще бъде и лихвата, с която е обложен. Малък заем за срок от 15-20 дни няма да ви затрудни с погасяването, но в същото време ще ви спести много нерви, време и неудобства, а също така и пари, които може да се наложи да платите като глоби.

Заемите за текущи разходи са най-масово използваната услуга у нас, като тенденцията е потреблението не само да се запази, но и дори леко да се повиши. Нередовно изплащаните заплати и лавинообразно нарастващите сметки за различни стоки и услуги е причината към заем за сметки да прибягват все повече български домакинства.

Още по темата