Обратно
28.1.2019

Кредити онлайн без лихва

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Кредитите стават все по-често използван начин за покриване на недостига на средства. А компаниите, които предлагат подобни услуги, стават все по-гъвкави в начините за достигане до своите потребители. Банковите клонове обикновено не работят в почивните дни или работят само определени от тях, които най-често са в големите градове. Ами ако спешно ви трябват пари, а сте например на почивка или в някое малко населено място? Може бързо и лесно да намерите финансиране, като потърсите бърз кредит. В последно време все повече се налага тегленето на кредити онлайн без лихва, което има своите определени правила и се предлага от почти всички компании, опериращи на пазара за бързи заеми. Как работи системата на online кредитирането?

Изберете доставчик на кредити онлайн без лихва

Първата и най-важна задача, която имате, е да изберете доставчик на заема. Ако сумата, която ви трябва, е в рамките на до 500-600 лв., то фирмите за бързи заеми ще ви свършат работа. Ако се чудите коя точно да изберете, можете да проверите в някой от агрегатните сайтове, които събират офертите на различните фирми на едно място. Там обикновено има сравнителна таблица, в която са посочени основните сходни параметри на продукта – минимална и максимална сума, дали има или не безлихвен период и колко точно е, има ли опцията първи заем без лихва и т.н. След като се спрете точно на определената компания, от която могат да се теглят кредити онлайн без лихва, трябва да посетите сайта й и да попълните заявлението. Обикновено отнема само няколко минути.

За да сте сигурни, че няма да имате проблеми, изберете компания, която има добра репутация на пазара или такава, за която може да получите препоръка от приятел или познат.

Задължително проверете условията

Кредити онлайн без лихва се предлагат от много компании, така че проверете какви са условията. Тук имате два варианта – ако вече сте теглили заем от една фирма, но всички предлагат първи безлихвен заем, то можете да се спрете на друга компания и да се възползвате от промоционалната оферта за период без оскъпяване. Предложението е: взимате 250 лв., връщате пак толкова. Разбира се, вижте и дали няма някакви други такси като например за по-бързо изпращане на парите или подобни. Тук е много важно да сте наясно с условията на заема, които обикновено може да се видят на сайта на компанията. Тъй като фирмите оперират онлайн, всички документи като общи условия и изисквания за кандидатстване следва да са достъпни в интернет.

Разбира се, имате и вариант, в който да продължите да теглите кредити от същата компания, от която сте изтеглили и първия безлихвен. Да, следващите най-вероятно ще са с лихва, но пък ако сте останали доволни от кредитора и виждате, че може да се разчита на него – защо да не продължите да му се доверявате?

Какви са обичайните условия за кредити онлайн без лихва?

Online кредитирането става все по-популярно, защото при него не е необходимо да ставате от компютъра или смартфона си, за да получите пари на заем. Необходимо е само да попълните апликацията на съответната компания и да получите парите в банковата си сметка при одобрение. Е, ако пък искате да излезете и да пиете едно кафе или да се разходите – доста компании предлагат и получаване на сумата от офис на касите за плащане на комунални услуги – EasyPay. Обикновено, за подаването на заявки за кредити онлайн без лихва, е необходимо да напишете само данните си по лична карта и да изберете как искате да получите парите си. Нищо повече.

Практиката на повечето фирми е да предоставят безлихвен първи кредит на своите клиенти. Разбира се, целта е привличане на повече такива, които след това да се превърнат в лоялни и постоянни потребители на услугите. Първият безлихвен онлайн кредит обикновено е със срок на връщане до 30 дни, като максималната сума е около 400 лв. Задължително условие е обаче досега да не сте били клиент на съответната фирма.

След като изберете срока на погасяване, например 20-30 дни, и сумата, която искате, остава само да попълните данните си и да изпратите заявлението. Избрали сте например 300 лв. за срок 25 дни. Ако до датата на падежа вие внесете изтеглената сума от 300 лв., не дължите нищо отгоре за този първи заем. Изключително удобни са начините за получаване и връщане. Не е необходимо да се чудите как да намерите информация да платите обратно, след като имате постъпили средства, защото тя обикновено ви се представя ясно и нагледно. Фирмите за бързи кредити, които са и едни от основните играчи на пазара на онлайн кредитирането, са много гъвкави, така че може да платите както по банков път, така и на каса на EasyPay или на Cashterminal.

Подходете с внимание към вземането на кредити онлайн без лихва

Не забравяйте, че без лихва означава плащане в определения период, който самите вие сте избрали и за който сте дали съгласието си. Ако до момента на падежа не можете да платите вноската, трябва да имате предвид, че заемът ще започне да се оскъпява. Ако изпаднете в положение да не ви остават пари за вноската по безлихвения иначе кредит, веднага се свържете с институцията, от която сте го взели и питайте какви са опциите за справяне със ситуацията и какво оскъпяване дължите. Вземете под внимание факта, че тегленето на кредити онлайн без лихва в никакъв случай не е като взимане на заем от приятел, което може да забавите. Дори само един ден забавяне може да ви създаде допълнителни грижи. Компаниите за бързи онлайн заеми са изключително толерантни и подхождат с разбиране към нуждите и проблемите на клиентите си, но въпреки това от вас също се изисква да бъдете отговорни и коректни.

Кредити онлайн без лихва от Vivus

Можете да се възползвате от кредити онлайн без лихва и от Vivus. Срокът за връщане е между 5 и 30 дни. А първият заем може да е за сума между 50 и 400 лв. Това означава, че вземате например 400 лв. за 30 дни и в рамките на този срок връщате точно 400 лв. Попълвате данните от своята лична карта, избирате дали да получите парите по банков път или на каса на EasyPay и завършвате заявката си. Отнема буквално минути. След още няколко минути вече знаете дали сте одобрени. Ако сте, получавате сумата до минути и можете да я ползвате по предназначение.

Кандидатствай сега

Още по темата