Обратно
26.3.2021

Оборудване и техника за инфлуенсъри

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Мечтаете да станете успешен инфлуенсър? Повярвайте ни, не сте сами. Но зад всички красиви и идеално стилизирани снимки всъщност се крие много повече от спонтанна снимка или видео. Често инфлуенсърите имат много дълбоки познания по фотография и видеография, писане на текстове. Познават отлично необходимото оборудване и техника за инфлуенсъри, които са необходими и знаят какъв софтуер да използват за обработка, за да може финалният продукт да ни накара да ахнем пред екраните си.

Ето кои са основните 5 неща, които са не ви необходими, за да стартирате кариерата си като инфлуенсър:

1. Оборудване и техника за инфлуенсъри – камера

Независимо на коя платформа изберете да се развивате като инфлуенсър, качествената камера винаги е задължителна. И това не значи задължително да купите най-скъпата камера в магазина, но едно е сигурно – тя трябва да предава достатъчно качествени изображения, достойни за социалните мрежи. Много инфлуенсъри дори използват камерата на телефона си, полароиди или апарати с филмова лента. Това много зависи от стила и личния избор.

Когато говорим за оборудване и техника за инфлуенсъри, знаем, че удобството на дигиталните апарати е, че те позволяват да ги използвате в много различни ситуации – може да сменяте обектива им, да ги къстъмизирате спрямо количеството светлина и т.н. В зависимост от обстоятелствата обаче, невинаги ще бъде възможно да носите със себе си голяма професионална камера заедно с нейния обектив. Затова трябва да сте сигурни, че телефонът ви ще успее да направи също толкова добри снимки. Много от инфлуенсърите днес използват IPhone 11 Pro или Samsung Galaxy S10.

Оборудване и техника за инфлуенсъри - различни видове камери, които могат да се ползват

2. Оборудване и техника за инфлуенсъри – ринг лампа

След като се сдобиете с добра камера, трябва да помислите и за аксесоарите към нея. И това е изключително важно независимо дали правите снимки за Instagram или видеа за влог в YouTube или в TikTok. Много начинаещи инфлуенсъри избират да разчитат единствено на естествената светлина, но това невинаги работи в тяхна полза. Естествената светлина често подчертава несъвършенствата на кожата или хвърля сянка върху лицето на говорещия. Ринг лампата ще ви помогне да решите този проблем веднъж завинаги, избягвайки зависимостта от естествена светлина. Затова тя е част от необходимото оборудване и техника за инфлуенсъри.

Пазарът е богат на различни модели ринг лампи, вариращи със своя размер, диаметър, сила и цвят на светлината. Също можете да намерите лампи както за големи дигитални апарати, така и портативни – за мобилни телефони, които ще ви помогнат да направите идеалното селфи, без да се нуждаете от естествена светлина.

3. Трипод за телефон или камера

Това може да се стори като излишен разход на много хора, но триподът не само силно ще подобри качеството на снимките ви, но и ще ви даде много по-голямо удобство и свобода да експериментирате. С неговата помощ вече не се нуждаете от втори чифт ръце, а можете бързо и лесно да променяте композицията на снимката, да размествате и добавяте нови предмети.

С трипод ще можете да правите снимки от много повече и по-оригинални ъгли, отколкото ако държите камерата с ръце. Ако искате например да снимате отгоре, с трипод ще получите много по-стабилна снимка, която иначе би станала размазана и нефокусирана.

А щом става дума за видеа, тук смеем да твърдим, че триподът е абсолютно задължителен, ако не искате да балансирате камерата си върху купчина книги например. Това определено е едно от полезните оборудване и техника за инфлуенсъри.

4. Множество карти с памет

Независимо дали се занимавате с платформа като Instagram или YouTube и TikTok, много бързо ще усетите с каква скорост запълвате цялото свободно пространство в камерата или фотоапарата си. Затова си спестете постоянните разходки до магазина за видео оборудване и се запасете с достатъчно на брой карти памет. Дори в магазина да ви се струват твърде много, повярвайте ни – скоро ще сте благодарни, че ги имате.

И друг съвет от нас, докато сте в магазина, вземете си също и калъфче за картите с памет, тъй като в противен случай ще ги изгубите, преди още да сте ги използвали.

5. Компютър и софтуер

Може би за мнозина тази точка ще се приеме като даденост, но все пак сме длъжни да споменем и добрия верен компютър, говорейки за оборудване и техника за инфлуенсъри. Тук отново нямаме предвид компютър за много хиляди левове, но трябва да сте наясно, че основната техника, която ви е необходима (освен камерата), е компютърът. Така че минималното условие, което трябва да имате за него, е да бъде достатъчно мощен, за да може да обработва големи снимки и видеа, както и да има достатъчно памет. Ако сте избрали YouTube за вашата социална медия и опитвате да станете влогър, трябва да сте наясно, че ежедневно ще работите с часове заснето видео, което трябва да се обработва на вашия компютър. Ако пък изберете да пишете свой блог, тогава дори по-скромен компютър ще свърши идеална работа.

Друг важен момент, който решихме да споменем тук, въпреки че не спада в графата за оборудване и техника за инфлуенсъри, е софтуерът за обработка на снимки и видеа като Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe After Effects и Final Cut Pro. За съжаление, за да се сдобиете с лицензирана версия на всяка от тези програми, вие трябва да закупите официалната им платена версия. Приемете това като инвестиция във вашата професия и скоро ще разберете защо уменията ви тук ще са решаващи за кариерата ви като инфлуенсър.

Помощ за първоначална инвестиция от Vivus

Ние, от Vivus, знаем колко труден е моментът, в който трябва да вложите толкова много средства , за да стартирате кариерата си като инфлуенсър. Затова сме насреща, за да ви предложим първи безлихвен бърз кредит, който можете да върнете до един месец. Възползвайте се от нашия кредит, реализирайте мечтата си и развийте вашата кариера като инфлуенсър.

Кандидатствай сега

Още по темата