Обратно
16.6.2017

„4финанс“ ЕООД – предпочитано място за работа за студенти в България

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Кои са фирмите, които са определени като предпочитано място за работа за студенти от студентите в България? На този въпрос отговор беше даден съвсем наскоро след проучване на ToTheTop Agency.

Кой и как точно установи коя е предпочитаната работа за студенти?

Инициатор на проучването е ToTheTopAgency, която е с 6-годишен опит в организирането на бизнес събития и бореща се за повишаването на българската бизнес култура. За установяването на това коя е предпочитаната работа за студенти е използвано международното независимо проучване Graduate Survey. То измерва предпочитанията на студентите относно качествата, които трябва да притежава според тях предпочитаният работодател. Чрез него се предоставя един вид възможност за запълване на дупките между бизнеса и университетите.

Това е първото и единствено порода си такова проучване за България. Медийни партньори са били Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

Самото проучване се е провело в периода от 15-ти март до 19-ти май. Студентите, които са попълнили анкетата, са били 7003 на брой от общо 51 университета.

Какви тенденции установи проучването за предпочитаната работа за студенти?

Най-важните характеристики, които се оценяват от студентите при техния избор, са били три:

 • Лидерството в индустрията на съответната компания
 • Силната визия и култура на компанията
 • Възможностите за получаване на добри референции в бъдещата кариера на студентите

Една от тенденциите, които показва проучването за избора на работа за студенти, е че те имат ниска информираност за същността на работата в отделните компании и това, което реално се случва. По този начин се получава пропаст между фирмите от различните индустрии и младите и амбициозни българи. Друго нещо, което показват резултатите, е, че разработването на стажантски програми от работодателите определено би било силно преимущество пред конкурентите. Чрез тези програми студентите създават своите впечатления за компаниите, разбират ценностите им и дали могат да са част от тях.

Целта на проучването е подобряването на работната среда в България в посока тя да стане по-привлекателна за младите. Фирмите получават огромно предимство, разбирайки защо именно те са предпочитани и какво могат да подобрят цялостно. Фокусът със сигурност е поставен, оттук насетне се чакат следващи стъпки от работодателите.

Мястото на „4финанс“ ЕООД в класацията

„4финанс ЕООД“ се нарежда на престижното 34-то място в класацията, която се е установила след проучването. Компанията оперира на българския пазар с търговската марка Vivus. Vivus от своя страна е компания за бързи кредити, която оперира основно онлайн. Кредитите, които се отпускат от фирмата, са за суми до 1000 лв., а срокът за връщане е до 30 дни. Отпускат се т.нар. кредити до заплата. „4финанс“ ЕООД стартира с продукта си Vivus в края на 2013-та година, като бързо се превърна в един от лидерите на пазара в сегмента на бързите кредити. Целта на компанията е да доставя на клиентите си лесни, бързи и удобни услуги и да изгради устойчив бизнес. С постоянството, което демонстрира фирмата в работата си и с отдадеността към клиентите, която проявява, тя печели все повече популярност. Все повече хора решават да се възползват от услугите на компанията и след това не остават разочаровани.

Разбира се, в основата на това израстване стои здрав екип, който работи неуморно, за да може компанията да се развива и да върви напред. Създадена е приятелска атмосфера, която да предразполага служителите да дават най-доброто от себе си. Екипът е млад и амбициозен, а в същото време всички се стараят да са професионалисти в работата си и приятели в и извън нея. Компанията предоставя възможности за развитие и реализация на кадрите си. Точно поради тези причини „4финанс“ ЕООД е единствената небанкова финансова институция, която намира място в топ 50 на проведеното проучване.

ТОП 50 предпочитани работодатели от студентите в България за 2017

В редовете по-долу можете да откриете и списъкът с топ 50 предпочитани места за работа за студенти:

 1. Coca-Cola HBC Bulgaria AD
 2. IBM Bulgaria Ltd.
 3. Hewlett Packard Enterprise / Hewlett-Packard GDBC EOOD
 4. Банка ДСК ЕАД
 5. UniCredit Bulbank AD
 6. Coca-Cola Hellenic Business Services Organization
 7. NISSAN
 8. Софарма АД
 9. България Ер АД
 10. Lufthansa Technic Sofia Ltd.
 11. Adecco Bulgaria Ltd.
 12. Telenor Bulgaria EAD
 13. VMWare Bulgaria
 14. Българска Телекомуникационна Компания (VIVACOM)
 15. Bulgarian Post Bank
 16. СОФИЯ МЕД АД
 17. ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД
 18. TELUS INTERNATIONAL EUROPE / CALLPOINT NEW EUROPE
 19. Джъмбо ЕС.Б ЕООД
 20. БАЙЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД
 21. Райфайзенбанк (България) ЕАД
 22. Лидл България ЕООД & КО.КД
 23. FRAPORT TWIN STAR AIRPORT MANAGEMENT AD
 24. Загорка АД
 25. Сосиете Женерал Експресбанк АД
 26. Адрес недвижими имоти АД
 27. БАЛКАН СТАР РИТЕЙЛ ООД
 28. УОЛТОПИЯ АД
 29. АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД
 30. ЕЙЧ АР ЕС БЪЛГАРИЯ ООД
 31. Лоял Травел ЕООД
 32. ДЗИ – ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД
 33. ОББ АД
 34. “4финанс” ЕООД
 35. Централна Кооперативна Банка АД Централен офис
 36. МАРТИНЕЛИ ООД
 37. Съдърланд Глобъл Сървисиз Блългария ЕООД
 38. Каменица АД
 39. KPMG Bulgaria OOD
 40. ЛИБХЕР – ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА ЕООД
 41. БАЛКАНФАРМА ДУПНИЦА АД (Actavis)
 42. Девин Ад
 43. Мобилтел ЕАД / Mtel
 44. MUSALA SOFT AD
 45. SENSATA TECHNOLOGIES BULGARIA Ltd.
 46. Talent Hunter Ltd.
 47. ProCredit Bank
 48. Chaos Group
 49. Кауфланд България ЕООД енд Ко КД
 50. GFK Bulgaria, Market Research Institute

Още по темата