Обратно
3.1.2019

Кредит до заплата

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Кредитите се превръщат в неизменна част от ежедневието. Ако доскоро наличието на кредит се отнасяше за  определена група хора с по-нисък статус, то днес от лесните условия на кредитиране се възползват потребители от всички класи и с много по-различни от първоначалните профили. Развивайки бързите кредити и търсейки всевъзможни опции да привлекат колкото се може повече потребители, компаниите правят различни оферти, така че да задоволяват колкото се може повече индивидуални потребности от кредит до заплата.

За какво се ползва един кредит до заплата?

За какво може да полазвате кредит до заплата? Зависи колко пари не ви достигат. Ако търсите голямо финансиране на проекти като основен ремонт на дома, покупка на автомобил, скъпо пътуване, то тегленето на бързи кредити не би ви било достатъчно. Това е така, защото онлайн заеми до заплата обикновено се отпускат в малък размер, например около 400 лв. Или ако сте редовни клиенти на компанията, може да получите кредит до 1000 лева например. Които отново няма да ви достигнат за такъв тип нужда от пари.

Е, ако ви трябват 50 лв., защото ще ви преведат заплатата утре, но нямате никакви джобни за семейството, може да кандидатствате за кредит до заплата. Не е нито смешно, нито срамно да нямате пари все пак. Та, тъй като таванът на парите е ограничен, ето какви са наистина спешните поводи за вземане на кредит до заплата. Предварително уточняваме – шопингът за черни петъци, понеделници и други дни от седмицата с намаления, не са повод да влизате в графата с непокриваеми задължения, особено, ако сте с „редки пръсти“. Ето какво е наистина важно:

  • Спешна медицинска помощ

Както споменахме, един кредит до заплата може да е за около 400 лв. (или до 1000 лв., ако сте редовен клиент на фирмата). Обикновено се използва за покриване на наистина спешни нужди. Такива са всички видове неотложна медицинска помощ – спешни операции, покупка на медикаменти, изследвания и т.н. Никой не може да предвиди дали няма да падне на заледения тротоар през зимата. Или дали някой от грипните щамове няма да го повали и остави вкъщи. Така че ако се налага използване на каквито и да било медицински услуги, вземането на заем до заплата е наистина оправдано, независимо за кой член от семейството се касае – възрастен или дете.

  • Повреда на автомобила

Ако сте от водачите, които планират всички влизания на автомобила си в сервиз с цел превантивна проверка преди началото на летния/зимния сезон, значи едва ли влизате в тази категория. Но ако се грижите само за смяната на гумите, маслото, течността за чистачки и нямате грам идея какво тропа или хлопа по ходовата част, може реално и осезаемо да ви изненада някои скъпичък ремонт. Все пак никой не е застрахован от авто проблеми. И както винаги се случва, поправката се налага да се прави именно във времето, в което нямате пари или заплатата е на седмица разстояние. А ремонтът не търпи отлагане…

  • Ремонт у дома

Е, тук зависи от ремонта. Ако тапетите не ви харесват, но иначе нямате проблеми с тях, ремонтът не е наложителен. Когато обаче в помещението няма вариант да се живее и трябва да се направи спешен ремонт, а вие точно сте останали с последните пари до заплата – може да потърсите кредит до заплата.

  • Голяма черна и бяла техника

Ако ви протече пералнята, търсите бързи пари, за да покриете посещението на майстора. Когато готварската печка не работи – нямате избор. Или взимате нова, ама понеже в момента нямате пари, търсите такава на изплащане или се обръщате към фирма за онлайн бързи кредити до заплата, за да платите ремонта. Защото само на сандвичи все пак не се живее.

С какво да се съобразите при вземането на кредит до заплата?

Има определени неща, с които е необходимо да се съобразите, когато взимате бързи пари до заплата. Дори да ви се виждат не особено сериозни, всяка една от тези точки ще ви спести малко главоболия:

  • Преценете си времето

Пресметнете кога точно вземате заплата и си оставете няколко дни буфер между падежа и превода на възнаграждението.  Така ще сте сигурни, че няма да изпаднете в патовата ситуация да сте взели заем до заплата, но да търсите още един заем, защото преводът на възнаграждението ви е в понеделник, а не в петък, както сте очаквали например.

  • Направете си сметка

Преценете колко пари ви трябват, като сложите както очакваните – например 50 лв. за ремонта на пералнята, така и неочакваните разходи – Х лева за гориво, за да вземете майстора или допълнителна сума, за да си купите сами някаква част. Когато имате нужда и от някакви джобни пари, защото от заплатата ви делят броени дни, помислете дали да не сложите и тях към искането за заем. Ако имате резерви, разбира се, може и да не смятате джобните.

  • Запознайте се внимателно с условията

Попълнете си коректно данните, за да може всичко по разглеждането на заявката ви да протече гладко. Ако теглите за първи път, е много вероятно дори да получите безлихвен кредит. Ако не – проверете какво оскъпяване ще имате за съответния период, който сте избрали. Вземете под внимание факта, че компаниите за бързи заеми обикновено са изключително гъвкави при проблеми с връщането на кредитите. Така че ако имате проблем или се случи независещо от вас събитие – свържете се с тях и го обсъдете. Много компании предлагат опции за удължаване на периода за връщане срещу определена такса за това. Без значение къде сте, обслужването е достъпно дори във вид на онлайн чат, така че може да проверите. Запознайте се като цяло с общите условия, така че сами да сте наясно и да си направите сметката какво да очаквате от този кредит до заплата.

  • Отново си направете сметка

Дайте си ясна сметка дали ще може да върнете кредита до заплата с една вноска, както обикновено се предлагат този вид бързи заеми или ще се наложи да разсрочите на няколко плащания. Има ги и двата варианта, така че съобразете кой ще ви е по-удобен.

Кредит до заплата от Vivus

Кредит до заплата можете да получите и от Vivus. Първият заем е без лихви и без такси и могат да бъдат изтеглени между 50 и 400 лв. Срокът за връщане може да е между 5 и 30 дни. Това с пример означава, че ако кандидатствате за първи кредит и сте одобрени за 400 лв. за 30 дни, то в рамките на тези 30 дни трябва да върнете точно 400 лв. Няма изисквания за поръчители, няма изисквания за доказване на доходи. А за следващи заявки можете да стигнете до сума за кандидатстване от 1300 лв. Самото пускане на заявките става онлайн на сайта.

Кандидатствай сега

Още по темата