Обратно
7.2.2017

Какви документи са нужни за отпускане на заем от кредитна компания

Автор:
Kaloyan Stoyanov

За да ви предоставим достъп до възможно най-голям обем достоверна информация, то ние ще развием темата в две основни насоки. Едната от тях е свързана с изискванията при кандидатстване за бърз кредит. А другата –  с нужните документи за осъществяване и финализиране на процеса. Ако се чудите дали да кандидатствате за бърз заем, но у вас тегне съмнението дали ще бъдете одобрени, то незабавно прочетете тази статия. В нея ние ще предоставим информация за това как кредитните инспектори преценяват дали да одобрят бърз заем или не.

Общи условия при кандидатстване за бърз заем

Поддържането на изрядна кредитна история е една от предпоставките да ви бъде отпуснат заем, единствено срещу лична карта. Знаете ли как да разберете дали вашата история е абсолютно кристална?

Отговорът на този въпрос се заключава дали сме били редовни платци, при възползване от банкови или небанкови услуги в миналото. Лоялността ни към финансовите организации намира място в кредитното ни досие, което, на свой ред, е неизменна част от Националния кредитен регистър.

Ако и преди ни се е налагало да теглим кредит, който сме погасявали в срок, то сега да ни бъде отпуснат нов такъв, е почти сигурно. В случай, обаче, че сме имали проблеми при погасяване на предишни наши задължения, то това навярно се взима под внимание, кандидатствайки пред подобен тип организации.

Теглене на кредит при минимална документация и изгони условия

В страната ни напоследък се наблюдава ръст при използваемостта на услугите на бързите заеми, за сметка на банковите кредити. Фокусът несъмнено се е изместил към небанковите финансови компании, поради простата причина, че те са гъвкав и надежден партньор.

Лихвите, които ви предлагат небанковите дружества днес са драстично редуцирани, което ги превръща в конкуренция на банковите такси и лихви. Оръжието, което държат бързите кредити, е фактът, че те няма да ви занимават с излишна документация и редене на опашки.

Модерна и иновативна е алтернативата, въведена от този вид компании. Кандидатстването онлайн спестява много време, нерви и средства, които до скоро пилеехме безразборно, при кандидатстване за потребителски заем. Най-големият коз в ръцете на кредитните компании, е скоростта, с която те въздействат върху потребителите.

Минималната документация е сред мотивите, които хората посочват при избора си за кредит от небанково дружество. Само с данните от личната ви карта, служителят преценява дали да ви бъде отпуснат желания кредит.

Ако искате да спестите пари и да се насладите на далновидното си решение, то не пропускайте възможността да извършите бърза и подробна справка, относно това коя фирма предлага най-изгодни условия за кандидатстване, без да е необходимо предоставяне на куп излишна бумащина.

Още по темата