Обратно
2.2.2018

Онлайн кредит до заплата

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Бизнесът все по-трайно се пренася в интернет и маркетинг специалистите полагат много повече усилия да пробият там. Обществото, в което живеем, се нарича „постмодерно“ или консуматорско. Това означава, че човек отделя все по-малко енергия, за да си набави необходимите за живота удобства, храна и заобикаляща среда. Бизнесът с пари не стои много по-далеч от общата картина. Онлайн кредит до заплата се предлага в множество родни уебсайтове. На потребителите не им се налага дори да излизат от домовете си, за да се информират, кандидатстват и получат парите, които им трябват. Всичко става само с няколко кликвания на мишката.

Търсите ли онлайн кредит до заплата?

Нуждата от бърз кредит обикновено възниква непредвидено и спешно. Понякога това може да се случи, преди да получите заплатата си, а друг път – много преди нея. Често пъти този кредит се наричат онлайн кредит до заплата, защото се предлага в неголеми суми и трябва да се погаси в кратки срокове. Тъй като фирмите поемат по-висок кредитен риск, лихвените проценти може да са малко по-високи от тези при заем от банка. Но пък времето за получаване на отговор на заявката обикновено е доста по-кратко.

Възникналите спешни нужди от финансови средства вече могат да бъдат задоволени с няколко прости стъпки. Това съвсем не означава, че нямате задължението да върнете в срок отпуснатите средства. Кредиторите извършват дейността си не само за да отговорят на тези възникнали нужди, но и да спечелят от продадените финансови средства.

Кой предлага пари на заем онлайн?

В България от години това започнаха да вършат небанковите финансови институции или така наречените фирми за бързи кредити. В последните две години те отчетоха небивал ръст в отпуснатите и погасени кредити (добри кредити). Постоянно увеличаваха обема им, докато в крайна сметка дори банките започнаха да протягат ръка към този вид услуга. Конкуренцията на фирмите за бързи кредити просто не оставя голям избор на банките, които традиционно са по-консервативни по отношение на отпускането на по-малки суми. В края на 2017 година вече немалко от тях започнаха да предлагат онлайн кредит до заплата. Интернет услугите им също претърпяха развитие, така че за потребителите е възможно да кандидатстват и онлайн. Кредитните фирми, които отново са първите участници в тази сфера, продължават да работят в същата насока.

И така след като двата основни финансови сектора предлагат една и съща услуга, потребителите следва да очакват по-конкурентни цени. Това означава, че лихвените проценти на предлаганите пари на заем би трябвало да намалеят. От друга страна това би довело до още по-висок дял отпуснати кредити и нов връх в потреблението, продажбите и икономически ръст. Но времето ще покаже дали това ще стане така, затова нека отново се върнем към нашата нужда от спешни пари на заем до заплата.

Как да кандидатстваме за онлайн заем?

Това днес не е никак сложно. Сайтовете дори предлагат възможно най-улеснената процедура за отпускане на предявената от кредитоискателя сума. Освен това преглеждането на документите, подписването и превеждането на парите по сметката на клиента става в рамките на половин час или дори в по-кратък срок.

Ето и някои конкретни стъпки в процеса на кандидатстване за кредит online:

  • Възникнала е неотложна нужда от средства, преди да получите заплата. Вие имате лична карта и чиста кредитна история.
  • Регистрирате се в уебсайта на фирмата за кредити.
  • Избирате нужната сума и срок за погасяване и попълвате формата за кандидатстване.
  • Може да проведете телефонен разговор или да размените имейл или sms с кредитните инспектори на фирмата. Запознавате се добре с условията по договора. Последното е много важно и изцяло във ваш интерес.
  • Кредиторите проверяват вашите документи, които в повечето случаи са единствено лична карта и банкова сметка. Това им дава възможност да проверят актуална информация за вашето настоящо състояние и да вземат бързо решение.
  • Вие ще бъдете уведомени по имейл и/или телефон, че сте или не сте одобрени за кредита.
  • Парите може да постъпят във вашата банкова сметка до 15 минути след подписването на договора за онлайн кредит до заплата.
  • Усвоявате средствата от банкомат или в делничен ден и през работно време може да ги получите от банков офис.

Има ли някакви уловки при тегленето на онлайн кредит до заплата?

До голяма степен това зависи от самите вас. Проверете внимателно условията за ползване на финансовите средства, както и точките по договора, който подписвате. Ако спазите клаузите по договора, който преди да подпишете сте прочели и обсъдили, няма да имате неприятности. Ще върнете на кредитора предварително обявената сума. Проблемите настъпват, когато срокът на падежа е вече отминал, а вие все още не сте върнали сумата. Тогава се натрупва наказателна лихва и дължимата сума от вас се увеличава.

Друг лош вариант е да попаднете на недобросъвестна фирма. Избягвайте подобни бизнес контакти, за да не се окажете в затруднено положение. Проверявайте подробно условията за кредит, заложени в договора. Информирайте се подробно за всичко, което ви интересува, за да избегнете неприятни ситуации.

Все пак един от най-добрите съвети при взимане спешно пари на заем онлайн е и вие самите да бъдете коректни към избрания кредитор. Така се установява добра връзка, която може да продължи и в бъдеще при изникнала спешна нужда от онлайн кредит до заплата.

Теглене на онлайн кредит до заплата от Vivus

Ако се чудите коя фирма да изберете, за да кандидатствате за онлайн кредит до заплата – Vivus е винаги насреща. При нас държим на това целият процес по отпускане на кредит да е прозрачен и ясен за нашите клиенти. Имаме максимално опростена форма за кандидатстване за кредит online, като екипът ни по обслужване на клиенти е винаги готов да помогне, ако все пак изникне някакво затруднение. За отпусканите от нас бързи кредити нямаме излишна документация. Нямаме изисквания за поръчители или пък за доказване на доходи. Клиентите винаги знаят каква ще бъде дължимата от тях сума, още дори преди да кандидатстват. Тя лесно би могла да бъде проверена, с помощта на калкулатора ни, намиращ се още на началната ни страница. Планирането на месечния бюджет обикновено не е лесна работа, но с помощта на кредит от Vivus изникналите трудности могат да бъдат преодолени.

Кандидатствай сега

Още по темата