Обратно
20.2.2017

Сметката за ток и как да я покрием лесно

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Поне два пъти в годината увеличението на цените на комуналните услуги ни връхлита като ураган. Есента и зимата са пиковите моменти. По време на тях получаваме фактури с изписани безбожно високи суми, които да заплатим. Това положение е познато на почти всеки един гражданин, живущ на територията на страната ни. Високите сметки – сметката за ток, сметката за порното, останалите сметки – съвсем редовен номер е да ни изненадат с необичайно високите си стойности.

Как да платим лесно и бързо сметката за ток?

Самодисциплината и съобразителността са основни компоненти, благодарение на които човек съумява да се справи с всяка една трудност, появяваща се в определен период от живота му. В това число влизат и домашните сметки, разбира се. За да изчистите всяко едно задължение и да започнете на чисто, то това автоматично означава, че са ви необходими финанси, справящи се с това. Разсроченото плащане е един от вариантите, който би ви помогнал да се отървете от сметката за ток. Стига обаче да съществува такава опция.

Друго, което можете да направите, е да изтеглите бърз кредит. Това ви дава възможност да изчистите задълженията си към топлофикация накуп. А след това можете да изплащате вноски единствено към небанковото дружество, от чиито услуги сте се възползвали. Можете още да изберете кредит до заплата. Вивус е кредитно дружество, предлагащо на своите потребители първи кредит с 0 % лихва. Можете лесно и бързо да се възползвате от услугите на заемодателя и да разрешите проблемите, свързани с високите сметки за ток.

Няколко интересни и полезни трика как да намалим сметката за ток

Проверете електромера си

След като сте се справили с покриване на текущите си задължения, благодарение на фирма кредитор, то от вас се изисква да постъпите разумно и отговорно. Това означава да потърсите варианти за това как да намалите разходите си, без да е необходимо да извършвате глобални промени. Едно от нещата, изискващи се от потребителите, чиито месечни фактури за електроенергия са ги притиснали, е да проверят дали електромерът им работи правилно.

Ако все пак съществуват каквито и да е било съмнения, то бихте могли да се обърнете към Комисията за енергийно регулиране. Те ще ви съдействат за вземане на адекватни мерки за отстраняване на нередностите, в случай че съществуват такива. Ако услугата в населеното ви място е некачествена, също можете да се обърнете към Комисията за енергийно регулиране. Друга от възможностите е да потърсите съдействие директно от доставчика.

Санирайте жилището си

Един от най-добрите начини за спестяване на ток си остава санирането. Препоръчително за всяко едно домакинство е да извърши вложение именно в изолиране на дома си. Много скоро направената инвестиция ще се отблагодари подобаващо. И ще бъде многократно възвърната.

Тук си струва да споменем и за кредит енергийна ефективност, който може да ви свърши чудесна работа по намаляване за цялостната коснумация на електроенергия вкъщи.

Изключвайте електроуредите вкъщи

Ако този метод не е по вашия джоб, то друг популярен начин за ограничаване сметките за ток е изключването на електроуредите от контактите. Ако продължително време отсъствате от домовете си, дръжте изключени всички уреди, които рядко използвате. Не забравяйте, че дори и да не работят включени към мрежата, уредите консумират електроенергия.

Купувайте си енергоспестяващи уреди

Голяма част от гражданите, закупувайки нови електроуреди, пропускат да обърнат внимание на енергийния клас уреди. Разбира се, по-икономичните уреди са и по-скъпи. Но в бъдеще тази инвестиция със сигурност ще ви се отблагодари. Нощната тарифа също е един от методите, умеещ да спестява средства.

Ако съветите не помогнат, Vivus е насреща

Изброихме ви не малко примери за това как бихте могли да намалите драстично сметката за ток, особено през зимните и есенни месеци от годината. Ако и това не помогне, то услугите на небанковото кредитно дружество Vivus ще бъдат до вас в моментите, в които се нуждаете от тях.

Още по темата