Обратно
9.1.2017

Защо не съм одобрен за отпускане на бърз заем

Автор:
Kaloyan Stoyanov

За да получи съответния кредит, всеки един потребител трябва да отговаря на минималните изисквания, посочени от кредитната компания. Ако отговорът, за който сте в очакване, минути след като сте изпратили заявлението си, е отрицателен, то причините за това биха могли да са какви ли не. Кандидатстващите, на които им е било отказан бърз заем, често държат да знаят причината за тяхното неодобрение.

Едно от най-лошите неща, които могат да се случат, е да не получите аргументиран отговор относно неодобрението ви по кредит. Лицензираните фирми за микрокредитиране имат възможност да запазят правото си да ви кажат „НЕ“. Нека, обаче, разшифроваме някой от най-често срещаните причини за неодобрение на молбите в сектора на микрокредитирането.

отказано отпускане на кредит

Ако сте имали проблеми със същата фирма преди време, най-вероятно заявката за бърз заем ще ви бъде отказана

Съществува реална опасност да получите отказ, в случай че в миналото сте теглили кредит от същата тази компания, но сте имали проблеми с погасяването на дълга си. Ако пък сте били надежден клиент, сега можете да се насладите на бонус системата на конкретната фирма – по-добри условия, по ниски лихви и т. н.

По съвсем различен начин стоят нещата, ако преди време проблемите са ви били тясно свързани с друга банка. Просрочените задължения към банка в миналото също могат да имат отношение към кредитните дружества днес. Изводът е следният: ако сте потребител, чието минало е свързано с нередовно погасяване на дълг, то вероятността днес да не бъдете одобрени за кредит също съществува.

Липса на постоянна месторабота

Ако нямате постоянна месторабота, то отказът за кредит е вероятен. Много фирми не изискват от вас поръчител или извлечения, но приемат за необходимост посочване на работна длъжност. Намирането на надеждни клиенти е свързано с тяхната заетост.

Разбира се, далеч сме от твърдението, че ако имате постоянна месторабота, то значи сте перфектният кандидат. Ако примерно работите на сезонен договор в някоя туристическа агенция, то вероятността да ви бъде отказан кредит, отново съществува. Имайте предвид, че не всяка една фирма ще ви откаже искането за заем. Колкото и негативна да ви изглежда дадената ситуация, то важно е да не се отказвате да търсите и да продължите напред.

Ниски семейни доходи

Отхвърлянето ви при кандидатстване за кредит би могло да е в следствие на ниските ви семейни доходи. В някои фирми ниските доходи са прогноза за висок риск за компанията. Именно поради тази причина следва отказ.

В това положение предимно изпадат хора, работещи на минимална заплата. В най-общи линии, минималната работна заплата се е изчислявала така, че да покрива основните разходи на населението и невинаги е достатъчна за изплащане на кредит. По тази причина кредитните компании напълно основателно биха отхвърлили вашата кандидатура.

Разбира се, винаги съществува изход от ситуацията, стига да умеете да се преборвате с негативите в живота. Вивус е сред лидерите в микрокредитирането. Компанията е в състояние да ви осигури нужните средства във всеки един момент от живота ви. Трябва само да притежавате лична карта и постоянен адрес, намиращ се на територията на страната. Попадайки на подходящото дружество и покривайки изискванията на съответната компания, вероятността да бъдете неодобрени за отпускане на бърз заем е по-малка.

Още по темата