Обратно
31.5.2021

Кандидатстване за кредит по интернет

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Кредитът вече е неизменна част от ежедневието на много българи. Голяма част от домакинствата са обвързани с различни видове заеми: изплащане на битова техника, заем за автомобил, за ремонт, за екскурзия, за жилище. Причини всякакви – от желание за покупка на модерна техника, през жилище до особено належащи нужди като ремонт или подмяна на вече неподлежащи на ремонт уреди. При необходимост от по-малка сума често хората се обръщат към компании за бързи кредити. Като най-удобният и бърз вариант е кандидатстване за кредит по интернет. От една страна, сумата обикновено е при вас до минути, от друга – от вас не се изискват почти никакви документи.

Какъв е процесът на кандидатстване за кредит по интернет?

Все повече хора предпочитат да кандидатстват за кредити по интернет. Именно удобството и бързината играят огромна роля при търсенето на подходящия заемодател. Компаниите за бързи заеми отдавна са се настанили удобно в тази ниша и предлагат лесни за попълване апликационни форми. Удобството, разбира се, е, че не се попълват хартиени формуляри и парите се получават бързо по избрания от клиента начин.

Много важно обаче е да се обърне внимание на няколко факта:

Избор на сума и срок за погасяване при кандидатстване за кредит по интернет

Платформите обикновено разполагат с онлайн калкулатори, които предоставят информация за дължимата сума при избраните сума и срок. В крайната сума обикновено са включени всички допълнителни разходи като лихвата за периода и таксите, когато има такива.

Лични данни, изисквани при кандидатстване за кредит по интернет

След попълване на параметрите на заема – срок и сума – следва попълване на личните данни на клиента. Тук е много важно да въведете всички данни коректно, за да може разглеждането на заявката ви при кандидатстване за кредит по интернет да стане максимално лесно и бързо. Компаниите няма как да носят отговорност, ако си сбъркате телефонния номер или ЕГН-то. Подавайте коректна информация и не крийте детайли, които могат да се окажат решаващи за това дали заявката ви ще бъде одобрена или не. Ако имате задължения към други финансови институции, просрочени плащания или пропуснати вноски, компанията кредитодател ще разбере за това. Не забравяйте, че всички данни за вас като кредитополучател се пазят в Централния кредитен регистър.

Внимателно четете общите условия

Съгласявайки се с общите условия на компанията, вие реално потвърждавате условията, при които ще сключите договора за кредит. Ако имате въпроси, обърнете се към центровете за обслужване на клиенти на посочените телефони или интернет канали за връзка – онлайн чат и имейл. Потвърждавайки кандидатурата си, вие давате съгласие за дължимата сума и срока на погасяване. Така ако например закъснеете с плащането и ви начислят лихва, вие ще сте наясно какво дължите за всеки ден закъснение след падежната дата.

Легитимност на кредитора при кандидатстване за кредит по интернет

Ако имате съмнение за компанията, проверете дали тя е администратор на лични данни и как съхранява подадената от вас информация.

Не се изискват поръчители, договори и доказване на доходи

Знаете, че доста често при кандидатстване в банкови институции от вас се изисква да предоставите един или повече поръчители. Изисква се също и доказване на доходи или пък наличие на трудов договор, за да можете да се възползвате от нужната ви сума. При кандидатстване за кредит по интернет от небанкови институции обаче тези допълнителни изисквания редовно липсват. Разбира се, всичко зависи от политиката и подхода на компанията, която сте избрали. Но все пак шансът да не е нужно да покривате и тези точки е доста по-голям.

Одобрена заявка при кандидатстване за кредит онлайн

С кое да внимаваме при кандидатстване за интернет кредит?

Неоспорим факт е лекотата и бързината на онлайн кредитирането. Кандидатства се за минути и пак за толкова парите са в банковата ви сметка или на каса на EasyPay. Повечето фирми работят 7 дни в седмицата, което гарантира, че дори и след като банковите офиси са затворили, вие може да си вземете парите от всеки удобен банкомат или пък на каса на EasyPay. За кое обаче е нужно да се внимава?

Кои полета са попълнени и кои не са?

При кандидатстване за кредит по интернет това са празните квадратчета, разположени преди упоменатото условие. Ако то е отбелязано, вие се съгласявате с него и обратно. Ако не желаете да прибавите към своя заем услуги за бърз отговор например, не отбелязвайте съответното поле. Когато не сте съгласни с различни параметри от предлаганата услуга, проверете дали сте отбелязали несъгласието си с това в електронния формуляр.

Каква информация за компанията, продукта, услугите, условията за отпускане е налична на сайта?

Всеки един сайт, който работи като платформа за интернет кредити, трябва да предоставя на клиентите си достъп до всички условия по отпускане, погасяване, рефинансиране, лихви, такси, начини на правене на вноски. Информацията задължително трябва да бъде достъпна и всеки да може да се запознае с нея.

Още нещо, за което трябва да се информирате предварително

Промоциите

Проверете внимателно дали дадени промоционални условия се отнасят именно за вас. Най-често фирмите за интернет кредити предлагат преференциални условия на новите си клиенти – например липса на лихви и такси при първи изтеглен кредит онлайн. Други предложения могат да бъдат отстъпки или участие в томболи с награди. Важно е да проверите дали при вашето кандидатстване за кредити по интернет можете да се включите в съответната промоция и дали тя важи и за вас.

И отново! Винаги бъдете сигурни, че сте проверили всички детайли

Процесът по кандидатстване за кредит по интернет е най-лесният начин за вземане на пари. Сумите не са големи, цялата процедура минава за минути и парите са при вас. Когато искате заем онлайн обаче има много неща, с които трябва да се съобразите и да вземете под внимание. Проучете внимателно компанията и нейните условия и бъдете сигурни, че предоставяте данните си на проверено място. Вижте дали на сайта на компанията има изчерпателна информация за всички ситуации при кандидатствате за кредит онлайн – просрочие, лихви, такси, крайна дължима сума.

Кандидатстване за кредити по интернет от Vivus

При нужда от малко допълнителни средства можете да се възползвате от услугите и онлайн кредитите на Vivus. Ние предлагаме бързи кредити до заплата. Вашият първи кредит може да е на стойност между 50 и 400 лв., а всеки следващ интернет кредит от нас може да достигне до 1300 лв. Срокът за връщане, който може да бъде избран, е от 5 до 30 дни. За да осигурим максимално удобство на нашите клиенти, процесът по кандидатстване се осъществява изцяло онлайн.

Вашият първи кредит от Vivus ще бъде с 0% лихва и без никакво оскъпяване – връщате толкова, колкото сте взели, в рамките на избрания от вас срок. При кандидатстване за кредит по интернет от нас, единственият документ, който ви е необходим, е валидна лична карта. Цялата процедура по получаването на онлайн заем от нас е максимално опростена и удобна.

Кандидатствай сега

Още по темата