Обратно
6.6.2018

Лесно вземане на заеми онлайн

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Лесно вземане на заеми онлайн е напълно възможно. Милиарди хора по света ползват интернет и затова вече не е нужен дори компютър. Все повече стават хората, ползващи мрежата през смартфоните си. Именно защото интернет е толкова достъпен, се развива така бурно и предлагането на заеми онлайн – от бързи кредити до банкови такива – всички вече са в мрежата. Но как да преценим дали можем и ние да се възползваме от облекчената процедура на онлайн кандидатстването? И ще получим ли положителен отговор?

Онлайн кредитите – лесен начин за достъп до финансови средства

Онлайн кредитирането е изключително лесен и достъпен начин за получаване на допълнителни средства при нужда. Достъпът до него е много лесен – само няколко кликвания на мишката на компютъра или натискания на бутончета на смартфона и парите са пристигнали при вас.

Заеми онлайн може да се вземат практически без да ставате от дивана или да се разкарвате до където и да било. Стоите си у дома и си получавате парите в банковата сметка в рамките само на час, че и за по-кратко. За да вземете лесно заеми онлайн обаче, трябва да се съобразите с някои неща. Трябва например да си направите добре сметката дали ще можете да върнете парите в срок и възможно ли е да влезете в просрочие, което пък да ви доведе неприятни главоболия.

От къде може да кандидатстваме за заеми онлайн?

За заеми онлайн може да се кандидатства както на сайта на институцията, така и от съответните платформи, предлагащи сравнение на различни предложения за кредити. Най-често клиентът първо гледа калкулатора на сайта, избира си сумата, която му трябва и гледа какви са параметрите – срок и сума на връщане. Ако едното от двете не му хареса, може да го коригира така, че да пасне на неговите изисквания. Едва след това се пристъпва към попълване на необходимите данни. Тук е редно да се обърне внимание на факта, че не всички институции за кредити имат калкулатори и не навсякъде предварително човек може да се запознае с конкретните цифри.

Ако сте клиент на една банка, можете да получите по-добри условия за кредит, отколкото човек, който не работи с нея. Някои от небанковите финансови компании предлагат специални условия за своите редовни потребители. Предлагат например по-високи максимални суми за вземане, по-гъвкави условия на връщане, бонусни системи за редовни клиенти и т.н. Тъй като интернет е навсякъде, някои от компаниите предлагат директно сваляне на мобилно приложение на телефона или таблета на клиента. Дали с такова приложение или директно на страницата на компанията чрез смартфона процедурата по заема може да протече буквално в кафенето на МОЛ-а, докато се чудите дали да си купите точно тези обувки или какво да купите на детето за подарък.

Какво е добре да знае всеки един клиент, за да получи лесно кредити онлайн?

Много от банките и небанковите компании предлагат форми за директно кандидатстване за заем. Формите са максимално опростени и заявленията обикновено не се таксуват. За да се попълни заявление, е необходимо само да се посети сайта на съответната компания и да се въведат нужните данни. Това е първият вариант на процедурата. Другият вариант е използването на сайтове, в които се предлагат много оферти на различни компании, които могат да бъдат сравнени според конкретните нужди на съответния клиент – например специални предложения за потребителски заеми, кредит за автомобил и т.н.

Формите, които се попълват в сайтовете на банките, обикновено служат за проверка на данните на клиента и за установяване от страна на институцията дали даденият кандидат е подходящ да получи или не заем. При кандидатстването за бързи заеми онлайн тези апликации служат за съставянето на договор впоследствие, особено за компаниите, опериращи изцяло чрез мрежата. Със завършването на заявката и задължителното съгласяване с общите условия на кредитора клиентът потвърждава, че е информиран за всички аспекти на договора.

На какви условия трябва да отговаряме, за да получим лесно и бързо онлайн заеми?

Ето какви са някои от основните условия на компаниите, на които трябва да отговаряте, за да кандидатствате за заеми онлайн:

  • Да сте пълнолетен гражданин на страната

Това условие е налице, когато искателят има навършени 18 години, както се изисква от законодателството. При някои компании минималната възраст за кандидатстване за заеми онлайн е 19 години.

  • Валидна лична карта

За да се счита един формуляр за завършен, е необходимо кандидатът да предостави данни от личната си карта. Според конкретната политика на дадена компания може да се наложи и изпращането на копие от личната карта на кандидата.

  • Да имате добра кредитна история

Имате лошо кредитно досие, но имате и нужда от пари? Може да сте попаднали съвсем случайно в Централен кредитен регистър, като сте пропуснали или забавили някое плащане на стар заем, случва се. Но ако регулярно не внасяте вноските си и „забравяте“ за заемите, няма компания, която да рискува толкова много и да ви даде едни пари, които вие почти със сигурност няма да върнете.

  • Да имате постоянен трудов договор

Това невинаги е задължително условие, но е желателно като допълнително подсигуряване, че получавате регулярни месечни приходи. По-често се изисква от банките, отколкото от фирмите за бързи заеми.

  • Да притежавате движима или недвижима собственост на ваше име

Отново не е задължително, освен ако не кандидатствате за банкови заеми и самата банка не го изисква. При бързите кредити това условие изобщо не фигурира.

Като цяло когато подавате заявление за какъвто и да е заем, ще преминете кредитна проверка. Всяка една компания има своя система за оценяване на риска на конкретния клиент. Обикновено това е чисто и просто алгоритъм, изчисляващ предварително въведени стойности. Колкото повече положителни показатели имате, толкова по-вероятно е да получите заема. Допълнително – за да може от компанията да са сигурни във вас, техни представители би следвало да се свържат с вас по телефона, за да ви идентифицират.

Могат ли да се вземат лесно заеми онлайн от Vivus?

Да, могат. Vivus предлага на своите клиенти лесно, бързо и удобно получаване на заеми онлайн. Самата процедура отнема до 15 минути. Клиентите сами избират сумата и срока, които желаят и след това попълват формата за кандидатстване. В нея са необходими единствено данните от личната карта.

Относно възможните сума и срок за този заем до заплата – за първи кредит може да се кандидатства за суми до 400 лв., а за следващи може да се достигне до максимална сума от 1300 лв. Минималната сума независимо за първи или за следващи заеми е 50 лв. Срокът, който може да бъде избиран е между 5 и 30 дни. Първият кредит е безлихвен и клиентите връщат толкова, колкото са взели, в рамките на избрания от тях срок.

За кредит може да се кандидатства както през работната седмица, така и в събота и неделя. Няма изисквания за поръчители, няма нужда от трудов договор.

Кандидатствай сега

Още по темата