Обратно
24.4.2019

Бърз кредит от банка или от фирма за бързи кредити

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Когато имаме нужда от финансова подкрепа, сред първите ни идеи се нареждат банковите кредити. И изборът обикновено се свежда до това коя банка предлага най-изгодни лихвени условия. Нека обаче погледнем малко по-широко върху този избор. Има още един тип кредити, които спокойно могат да заменят класическия вариант с тегленето на кредит от банка. Това са бързите онлайн кредити. Нека разгледаме аспектите на двата типа кредити – от кандидатстване до получаване на сумата – и после обясним накратко защо бързите онлайн кредити всъщност са по-добрият вариант, когато имате нужда от бърза финансова подкрепа.

Кредит от банка – повече документи, отколкото пари

В общи линии тегленето на кредит от банка изглежда така: избирате си банка, на която да се доверите, след като внимателно сте разгледали условията, които се предлагат. Обикновено може да се изгубите сред десетките малки детайли и условности, които всяка една от тях крие. Освен това банките имат около няколко вида кредити, като всеки един от тях съдържа някоя дребна разлика, която е уж предимство пред предложенията на други банки. Невинаги обаче наличието на огромен избор е нещо хубаво. Доказано е, че ако човек има възможност да избере между 20 продукта, след като най-накрая направи избора си, той винаги ще страда от чувството, че е можел да направи по-добър избор.

Кандидатстване за кредит от банка

След като направите избора, потерзаете се известно време, че в „онази банка май беше по-добре“, се започва същинската част – кандидатстването. И то какво кандидатстване! Трябва да прочетете поне 15 листа с информация относно как именно се обвързвате с банката, като това, естествено, ще ви се стори досадно и може да пропуснете нещо важно. След както почти се приспите с безкрайните точки и тотално се объркате в понятията, започвате да попълвате самите документи. Там има въпроси, които се отнасят до почти всички аспекти от живота ви – от образованието ви, през личния ви живот и какво работите, та така до това не познавате ли случайно някой министър. Нека бъдем честни – в това своеобразно интервю за теглене на кредит от банка няма нищо забавно.

И да – внимавайте да не пропуснете колко задължения имате и към кого точно, защото това може да е фатално за заявката ви. През цялото попълване на документите се притеснявате, че може да сбъркате нещо ключово или че някое от сведенията за вас няма да се понравят на банката и ще останете без кредит. Освен това ви идват философски мисли за произхода на бюрокрацията и защо са им притрябвали на хората толкова документи.

Чакане, чакане, чакане

Да речем, че преминете през седемте кръга на банковия ад и успеете да попълните бумагите. За ваше съжаление обаче това не е всичко – следва чакане на отговор от банката дали всъщност ще й се харесате. Когато и ако получите заветното „да“, следват още ден-два, в които чакате превода на парите. И накрая, когато ги получите, разбирате, че в изтеглянето на този кредит от банка е имало още някоя друга такса, за която вие сте били достатъчно неблагоразумни, че да я пропуснете. Струваше ли си цялата бюрокрация?

Разумната алтернатива – бърз кредит онлайн

Нека разгледаме един много по-лек и лишен от стресиращи моменти вариант от тегленето на кредит от банка. Бързият кредит онлайн е точно това, което стои зад името му – става бързо и напълно онлайн. Единствено трябва да си изберете някоя от проверените фирми, които се занимават с такова кредитиране и да се насладите на многократно олекотената процедура. Грабвате телефона си, откривате надеждна фирма и парите ви са буквално на една ръка разстояние. Наистина, след цялото банково „приключение“ бързият кредит онлайн изглежда като задача за първи клас.

Регистрация за няколко минути

Нека бъдем честни – всички искаме нещата да се случват бързо и безкрайното чакане, съществуващо при тегленето на кредит от банка, ни отблъсква. Това е напълно разбираемо и затова чакането при кандидатстване за бърз кредит е сведено до минимум. До абсолютен минимум. Регистрирането става с основни ваши данни (забравете за изброените горе интервюта), а оформянето на кредита е изключително лесно – просто намествате няколко слайдъра. Всичко това може да го направите на което и да е мобилно устройство, компютър или таблет. Дори няма нужда да напускате дома си и можете да пуснете заявка от дивана вкъщи. Дори да сте на път и да се появи внезапна нужда от пари и трябва да вземете скоростно решение – имате го. Във всички случаи бързият кредит е насреща.

Желаната сума с чисти условия

Ако ви трябва по-малка сума за разрешаване на някакъв проблем, то няма абсолютно никакъв смисъл да хабите време и нерви с кредит от банка. Бързият заем ви предлага възможността да получите нужните пари до минути по желан от вас начин – по банкова сметка или на каса на EasyPay.

А в някои случаи този заем може да е дори без никакви лихви или оскъпяване. Точно така – колкото изтеглите, толкова ще върнете. Това обикновено е възможно при теглене на първи кредит от някои от фирмите за бързи заеми. Срокът на тези така наречени кредити до заплата обикновено може да е до 30 дни, като зад него не стоят никакви допълнителни условия. Избирате си срока и в рамките му трябва да погасите задължението си.

Естествено, трябва да отговаряте на някои стандартни условия, като да имате навършено пълнолетие или 19 години и да предоставите данните от личната си карта, но това е общо взето нищо в сравнение с условията на банките. Трудов договор? Поръчители? Доказване на доходи? Не, при някои фирми за бързи заеми като Vivus.bg няма нужда от нищо подобно.

Кандидатствай сега

Без такси и чакане

Ако смятате за нормално да платите на банката за това, че ви предоставя кредит, то фактът, че няма да платите и стотинка за това за онлайн бърз кредит, може да ви прозвучи като фантастика. Освен това сумата ще бъде преведена по сметката ви или на каса на EasyPay до минути. Няма нужда да планирате с 5 дни напред, защото парите ви ще са при вас, преди да успеете да измислите как да ги похарчите. Безспорно ако ви трябва по-малка сума пари, по-разумният вариант е ползването на бърз онлайн кредит. Всичко, което с кредит от банка може да отнеме няколко дни, с подобен заем отнема няколко минути. Спестете си главоболията, чаканията и притесненията – предимствата на бързия заем са очевидни.

Още по темата