Обратно
25.8.2018

Удобно теглене на бърз кредит от дивана вкъщи

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Удобно теглене на бърз кредит от дивана вкъщи? Да, това отдавна е възможно! Бързите заеми дават възможности за финансиране на различни нужди, без дори да напускате уюта на дома си и дори докато гледате телевизия. Формите за кандидатстване се попълват за минути, а отговорът и сумата се получават буквално за още толкова. Е, все пак не е нужно да се прекалява с използването на подобен род финансови продукти, защото лесното вземане трябва да бъде съобразено и с определена дисциплина, която да осигури безпроблемното връщане на заетата сума.

Защо тегленето на бърз кредит е толкова удобно?

Представете си следния случай – седите си на дивана у дома, но забелязвате, че той вече си „плаче“ за подмяна. Обаче точно в момента не сте предвидили средства за това. А какви дивани има само в сайтовете в интернет… Решавате, че така или иначе искате нов диван. Защо пък да не си вземете точно този, който от няколко минути стои на екрана на компютъра или на смартфона ви. Размерите са точно като за вас, предлага се в цветовете, подходящи на вашия декор на стаята. Пречи ви цената? Тогава може да финансирате покупката с бърз кредит.

Какво е необходимо? Избирате си фирма за бързи кредити, от която да вземете парите. Кандидатствате директно на сайта й – решавате каква сума няма да натовари бюджета ви и ще е достатъчна за желания диван, съобразявате се със срока, който можете да си позволите и попълвате искането си за кредит. Отговорът получавате до минути, а ако сте одобрени – и парите също. Поръчвате дивана, той пристига и вие сте доволни.

Какво е бърз кредит?

Отговорът на този въпрос може да се намери само с няколко клика в интернет. Неслучайно е така, защото повечето платформи, предоставящи такива финансови продукти, се намират именно в мрежата и са достъпни както чрез обикновен компютър, така и чрез различни приложения за смартфони. Най-общо – бърз кредит е краткосрочен заем за малка сума – обикновено 500-1000 лева – който се изплаща с една вноска или с няколко последователни, като във вноските е калкулирана и лихвата.

Тези услуги се предлагат на пазара като начин да се преодолее пропастта между дните, оставащи до заплата и липсата на средства или да се посрещне неочакван разход. В допълнение – някои компании за бързи заеми предлагат и удължаване на срока за връщане със седмица, две или месец. Това е обвързано с допълнителни такси, които зависят от конкретната компания. Същевременно обаче пък удължаването носи спокойствие на кредитополучателите, че ще си осигурят достатъчно време да си погасят задължението.

Какво трябва да се знае при тегленето на бърз кредит

Да, тегленето на бърз кредит е удобно и наистина може да се случи дори от дивана вкъщи. Все пак обаче всяко удобство се заплаща. Бързите заеми се отличават от банковите с това, че имат по-висока годишна лихва. Но пък тези лихви рядко се достигат, защото бързите заеми се изплащат в срок от месец или няколко месеца. Ако искате да вземете такъв  кредит, проверете каква е лихвата на ден или за целия месец. Това ще ви даде по-ясна представа за плащането на сумата накрая – взетите пари плюс лихвата.

Плюс за всеки бърз кредит определено е лесното теглене и липсата на формалности. Няма попълване на купища документи и няма деклариране на какво ли не. Това, разбира се, е компенсирано с по-висока лихва. Ако ви трябват пари в момента и впоследствие това няма да утежни бюджета ви, можете да се възползвате.

Бъдете информирани и знайте какво вземате и какво ще връщате

За бързите заеми има два типа потребители – редовни клиенти и хора, които още нямат опит с подобен род финансови услуги. Ако все още не сте ползвали подобни продукти, не сте в течение на нещата или не знаете какво да гледате, можете да използвате сайтове за сравнение на оферти. В тях можете да видите какви са предложенията на различните компании. Информирайте се за това какви условия се предлагат, какви са основните варианти на кредитите – до заплата, на вноски и т.н. Изберете си компания и прочетете всички условия, до които имате достъп. Подаването на заявка за бърз кредит става основно онлайн, така че потърсете пълна информация за всичко, което ви интересува.

Ако теглите за първи път, може да видите къде има вариант за промоционален първи кредит и да видите как ще се сработите с кредитодателя. Ако прецените, че това не е вашата компания, не ви харесва нещо – обслужването, условията, времето за отговор и т.н. – използвайте услугите на друга такава. Все пак обаче се доверявайте на доказани фирми. Удобното теглене на бърз кредит от дивана вкъщи може да се превърне в кошмар, ако попаднете на нелоялна компания. Така че преценявайте внимателно. Ако се чудите дали избраната фирма е стабилна и легална, проверете в регистъра на БНБ за наличие на регистрация.

Не пропускайте яснотата. Вземате например 300 лв. бърз кредит до заплата. Добре би било да използвате трик, с който да избегнете закъснение на падежната дата. Ако например вземате заплата на 1-во число, нека падежът ви бъде няколко дни по-късно. Така ще имате възможност да погасите задължението си, без да се притеснявате от евентуално закъснение на месечното възнаграждение.

Теглене на бърз кредит от Vivus

Да се изтегли бърз кредит от дивана вкъщи, използвайки услугите на Vivus, също е повече от лесно. Няколко клика в сайта, попълване на кратък онлайн формуляр и заявката е пусната. Всичко става за броени минути – включително и получаването на отговор на заявката и превода на парите при одобрение. Нужните данни са единствено тези, присъстващи във вашата лична карта. Ако имате банкова сметка и искате да получите парите си по нея, то можете да я предоставите. Ако нямате такава, без проблеми можете да изберете да получите парите си на каса на EasyPay. Първият заем е без лихви и без такси, тоест връщате колкото получите в избрания от вас период. Сумата за първи бърз кредит от Vivus може да е между 50 и 400 лв., а периодът – между 5 и 30 дни. За втори и следващи заеми вече можете да достигнете до 1300 лв. сума за кандидатстване.

Кандидатствай сега

Още по темата