Обратно
4.10.2018

Бързи кредити online – как да се възползваме от тях?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Настъпва непредвидена ситуация и се нуждаете от пари спешно. Но сумата, от която се нуждаете, надхвърля спестяванията ви или пък изобщо нямате такива. Тук идва на помощ опцията за теглене на бързи кредити online. Има изключително много предимства на този тип кредити – от една страна, защото може да се кандидатства по интернет и дори чрез смартфона ви, от друга – защото през почивните дни също могат да бъдат отпускани такива заеми.

Бързи кредити online – как да се възползваме от тях?

За тегленето на бързи кредити online като за начало ви е нужно устройство, от което да кандидатствате – компютър, таблет или смартфон. Следващото нещо е да покривате минималните изисквания на компаниите. В повечето случаи те не са много и се броят на пръстите на едната ръка – например навършено пълнолетие, данни от личната карта и номер на банкова сметка, по която да получите парите. Откъде да започнете търсенето на бързи кредити?

Потърсете бързи заеми с минимален срок за отговор на заявките

Компаниите за бързи заеми обикновено имат минимален срок, в който да върнат отговор на заявката. В някои случаи дори и заедно с времето за пристигане на средствата по сметката ви, то не надвишава час. Все пак е добре да имате и добро досие в Централен кредитен регистър. Колкото по-добре изглеждате в очите на кредитора, толкова по-лесно и бързо ще получавате бързи кредити online. Все пак фирмите за небанково кредитиране имат лимит в отпусканите суми. Вижте и дали няма някакво допълнително оскъпяване за бърз превод на парите.

Проверете какви са параметрите за получаване на такъв заем

Много от бързите заеми се предоставят в различни срокове. Ако сумата е по-голяма, плащането обикновено е на вноски. Ако е от типа на кредитите до заплата, обикновено е в рамките на 30 дни. Когато пък не сте съвсем сигурни в това кой от различните продукти ще ви свърши най-добра работа, може да се обърнете към кредитен консултант – онлайн или по телефона.

Потърсете няколко оферти и вижте коя ще ви допадне най-много

Разгледайте в сайтовете за сравнение и си изберете предложение. Или пък влезте директно на страниците на фирмите за бързи кредити online и проверете в тях. Има компании, които дават дори минимална сума като 50 лв. във вид на заем. Макар сумата да изглежда минимална, ако е в дните или деня преди заплата, ще ви помогне да дочакате трудовото си възнаграждение.

Може да кандидатствате за бързи кредити online, дори да нямате банкова сметка

Бързи кредити online може да получите, дори без да разполагате с банкова сметка. Е, в днешно време повечето хора разполагат с такава, но ако не ви е удобно да боравите с подобни средства, можете да ги вземете на каса за плащане на комунални услуги – EasyPay. И пак там можете да направите и вноската по погасяването на заема.

Има компания, от която вече сте теглили и сте останали доволни

Ако имате опит с една или повече компании, може да проверите дали някоя от тях не предлага промоционални условия за лоялни клиенти при следващо теглене. Бързи кредити online се предлагат от много компании. Плюсът е, че не се налага да ходите където и да било и да попълвате десетки хартиени формуляри. Но пък е много важно да откриете компания, на която може да имате доверие и да сте сигурни, че личните ви данни са защитени. Когато компанията има седалище и офис, ясно е къде и как оперира, какви са нейните положителни и отрицателни черти, предлага ви директна връзка със свои служители по различни канали – срещу вас стои наистина надежден партньор.

Условията за кандидатстване за бързи кредити online са на разположение по всяко време

Възможността за кандидатстване за бързи кредити online е на разположение 24/7. Въпреки това някои хора не са сигурни, че знаят какво е това бърз заем и как точно да го използват правилно. Някои хора се чудят дали, ако кандидатстват онлайн, ще им бъде разгледана заявката. Колебаят се дали да не отидат направо в офис, но пък не знаят къде има такъв… За такива ситуации е най-добре да влезете в сайта на компанията, да го разгледате и да видите общите условия. Всяка компания за бързи заеми, уважаваща клиентите си, предоставя достъп до общите условия и отговор на всички клиентски въпроси още на сайта си.

Може да нагласите плащането си според това как се справяте с финансите

С изключение на кредитите с една падежна дата, по-високите суми може да се разсрочват. Кредитните калкулатори могат да предоставят информация за параметрите на оскъпяването по исканата сума – каква лихва при каква сума ще се дължи и докога. Това ще ви помогне да си направите сметка какво плащане/вноски са поносими за вашия бюджет и какво време ще ви е необходимо, за да върнете заема. Целта е да прецените на каква дата ще разполагате с достатъчно средства, за да покриете необходимото плащане и същевременно да ви останат пари за всекидневните ви нужди. Важно е, разбира се, също така да помислите дали няма някое бъдещо плащане, което предстои точно, когато планирате падежната дата.

Проучете какви са условията при закъснение с плащанията

Повечето фирми за бързи заеми предоставят данни за това какви са условията при просрочие и как да действате, ако ви се наложи да закъснеете с вноската. И, разбира се, колко ще ви струва това.

Опциите за бързи кредити online са страхотен начин за получаване на пари, без дори да помръднете от дома си. Вземайки такъв заем обаче е много важно да сте наясно със срока за връщане и да бъдете редовен платец. Когато се наложи закъснение – свържете се с фирмата максимално бързо, за да не си докарате неприятности и дългове.

Получаване на бързи кредити online от Vivus

Vivus също предоставя възможност на клиентите си да се възползват от бързи кредити online. Кандидатстването не отнема повече от 5 минути, тъй като е необходимо да се попълнят данните единствено от личната карта. Отговор на заявката се получава до 15 минути след това. А при одобрение парите са на разположение отново до 15 минути. Те могат да бъдат получени на лична банкова сметка или на каса на EasyPay – въпрос на избор на клиента е.

Първият кредит може да е за сума от 50 до 400 лв., като той е без оскъпяване. Избраният срок може да е между 5 и 30 дни. Ако клиент кандидатства за първи кредит за 400 лв. за 30 дни например, то той ще трябва да върне точно 400 лв. ва рамките на тези 30 дни. За следващи кредити клиентите могат да достигнат до 1300 лв. сума за кандидатстване.

Кандидатствай сега

Още по темата