Обратно
30.6.2018

Бързи заеми за непредвидени сметки

Автор:
Kaloyan Stoyanov

За битови сметки са едни от първите плащания, които всяко едно семейство прави. Тяхното присъствие в семейния бюджет заема основна роля в планирането му. В немалко случаи обаче се получава така, че сумите на сметките са изненадващо високи. Ако имате нужда от помощ за плащането на сметките, един от най-добрите начини е вземането на бърз заем. Много пъти дори хората, които работят и имат добри доходи, се затрупват с високи сметки, които не са очаквали и се нуждаят от финансова помощ. В тези случаи може да се разчита на бързи заеми за непредвидени сметки.

Проблемът с традиционните финансови институции е, че те са по-строги и могат да направят процеса на вземане на пари на заем по-труден. Обикновено при стандартен банков кредит се изисква проверка на кредитното досие. Ако то не се окаже „чисто“, е много възможно да е получи и отказ на заявката. Удобството за вземане на бързи заеми за непредвидени разходи е, че те обикновено не изискват документи за доказване на доход или попълване на хартиени формуляри и т.н. За немалко хора този тип заеми са единственият начин за покриване на неотложни разходи.

Как точно се появява нуждата от бързи заеми за непредвидени сметки?

Дори когато изглежда, че държите финансовите си средства под контрол, неочаквано високи сметки и непредвидени разходи може да се появят и да доведат до излишен стрес. Понякога всичко, което е необходимо, е едно непредвидено събитие, което да наруши финансовото ви състояние. Разболяване и съответно болничен лист за работодателя, спешна нужда от скъпоструващи медикаменти или лечение – това си си примери за това как внезапно може да ви сполетят големи разходи, дори ако имате допълнително здравно осигуряване или заделени средства.

Друг начин, по който хората изостават със сметките, е когато не планират бъдещето си. Ако имате разчет за плащанията си, но сте забравили, че ви предстои подновяване на шофьорска книжка, вноска по застраховката на колата, данъците, които така или иначе пак забравяте, неочакваната изравнителна сметка за парното или други изненадващи разходи – всичко това може да доведе до нужда от теглене на бързи заеми за непредвидени сметки. Хората обикновено са свикнали да се фокусират много върху месечните си сметки. Но така те много често пропускат да включат в планирането на плащанията годишните такива.

Ако колата ви предаде – опцията отново е бързи заеми за непредвидени сметки

Всеки трябва да се грижи за автомобила си по едно или друго време от годината. Много хора са свикнали да чакат нещо да започне да тропа, тряска, бръмчи странно, да свети лампа на таблото. Е, това обикновено са сигналите на вече повредената част от автомобила и ремонтът е неизбежен. Когато се стигне до този момент, ремонтът ще ви струва определена сума. Но много хора често не разполагат с тази сума точно сега и няма откъде да я намерят. Именно в такива ситуации може да се потърсят бързи заеми за непредвидени сметки.

За много хора подобен разход за ремонт на автомобила може да коства огромна част от заплатата им, която обаче вече е вписана в бюджета за нещо друго. Но проблемите с автомобила трябва да бъдат решени бързо, така че да не се намесват и да объркват организацията на ежедневието ви. Това, разбира се, важи в пълна сила особено ако често разчитате именно на колата си за придвижване до работа или за транспорт на децата до училище, детска градина и т.н. Ако не разполагате с пари и спестявания, но имате нужда от помощ за плащане на ремонта на автомобила, може да потърсите бързи заеми за непредвидени сметки.

Високи сметки за ток, вода, отопление

През последните години разходите за енергия се увеличават за много домакинства. Ако използвате климатик често през лятото, тогава месечните разходи за енергия може да са доста по-високи. Може почти да достигнат стойността на сумата, която би ви струвала семейната ваканция. През зимата ситуацията с „топлото“ е идентична.

Това може да доведе до нужда от помощ при плащането на сметки за ток, вода или отопление – нещо, с което много хора, използващи услугите на топлофикационните дружества, се срещат.  Разбира се, съществува вариантът да пестите от електроенергия и да не ползвате климатик през лятото или парно през зимата.

Намаляване на сметките

Когато сте неприятно изненадани от месечната фактура, се налага да ползвате бързи заеми за непредвидени сметки, за да покриете плащането. Чудейки се какво да направите, можете да помислите за пестене на ресурсите. Ако искате да намалите сериозно сметките си, е добре да си направите разчет за това в какво се превръща заплатата ви и да се отървете от излишните пера. Като начало можете да започнете да обмисляте пестенето на средства от развлечения, хранене навън и скъпи хобита. Можете да се насочите към хобита, които поглъщат по-малко финансови ресурси.

Другият вариант е да използвате енергоспестяващи електроуреди, нови отново енергоспестяващи крушки за осветление и прочие, които да ви помогнат с намаляването на сметките. Ако вече сте използвали подобни похвати или планирате да започнете използването им, е добре да знаете, че те работят в дългосрочен план и икономията няма да се усети веднага. Ще е нужно известно време. Въпреки всичко е добре да знаете, че винаги можете да използвате бързи заеми за непредвидени сметки. Освен че се теглят лесно, парите идват бързо и не се налага да обяснявате за какво са ви нужни средствата. Имате на разположение допълнителен резерв, който е насреща при нужда.

Vivus също предоставя бързи заеми за непредвидени сметки

Ако се нуждаете от допълнително финансиране, за да покриете належащи нужди, Vivus е насреща. Процесът на кандидатстване е съвсем лесен и отнема броени минути, като всичко става онлайн. Нужни са ви само данните от личната карта, за да попълните регистрационната форма. След това до 15 минути получавате отговор, а броени минути след това и парите си. Няма нужда от доказване на доходи, не са нужни поръчители няма излишна документация. За първи заем можете да получите сума до 400 лв. А този първи заем е без лихви и без такси. Това означава, че връщате точно толкова, колкото сте получили, в рамките на избрания от вас срок. Този срок може да бъде между 5 и 30 дни. За втори и следващи заеми може да се стигне до максимална сума за кандидатстване от 1300 лв. При нужда от бързи заеми за непредвидени сметки – не се колебайте да се обърнете към Vivus.

Кандидатствай сега

Още по темата