Обратно
11.2.2019

Кандидатстване за кредит по телефона

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Телефоните си остават основният начина за свързване на хората. И за търсенето и уреждането на различни услуги като например намирането на кредит. Може ли да кандидатствате за кредит по телефона и какво е нужно да знаете и да имате под ръка, когато го правите? Основното и най-важно нещо е, че параметрите по кредита, за който кандидатствате по телефона, онлайн или на място в офис на компанията, не следва да се различават по никакъв начин. Телефонното кандидатстване е само още една опция за контакт с фирмата, която сте избрали за свой кредитор. Тук обаче трябва да разгледаме телефона в две отделни направления – като средство за провеждане на стандартни телефонни разговори и като устройство, чрез което също може да се работи и да се кандидатства за кредит.

Искам кредит по телефона!

Повечето фирми за бързи заеми биха казали „Обадете ни се!“. Всички компании от сектора работят с упоменати в сайтовете си телефонни номера, като една част от тях са дори от типа на национални. Всеки, който не се справя с попълването на апликационни форми или няма компютър на разположение, може да позвъни на телефона и да кандидатства за заем. Предимствата при кандидатстването за кредит по телефона:

  • Имате директен контакт с лице от компанията, към която се обръщате за заем. Знаете с кого точно говорите, а разговорите често се записват от самата фирма, така че имате допълнително свидетелство за това какво сте казали.
  • Когато позвъните на посочения телефонен номер, връзката обикновено е с кредитен консултант, който ви предоставя цялата необходима информация и попълва вместо вас формата за кандидатстване. Удобно е, ако не сте особено добри с компютрите и не се справяте с писането на подобно устройство.
  • Може да питате, каквото поискате. Да, имате възможност да задавате въпроси и да разпитвате за всичко, което ви интересува относно кредита, вноските, изискванията, начините за плащане, падежните дати, просрочията, оскъпяването, ако просрочите и т.н. Когато кандидатствате онлайн например, имате вариант да питате, каквото ви интересува, чрез чат с оператор или да проверите в секцията с основни въпроси. Другата опция  е да изчетете целия сайт и да се запознаете с условията сами.
  • Параметрите за кредит по телефона не следва да се различават по нищо от тези на обикновените, стандартни за всяка една компания за бързи заеми финансови продукти. Ако кандидатствате за бърз заем до заплата по телефона, не трябва да получите по-различни условия то тези, които ще видите, когато искате същото нещо, но онлайн например.

Какво да си подготвите, когато кандидатствате по телефона за бърз заем?

За да сте сигурни, че сте подали правилно данните си при телефонно кандидатстване за заем, трябва да обърнете внимание на няколко много важни момента:

  • На първо място, след като няма самите вие да попълвате формата за кандидатстване, е добре да имате под ръка документ за самоличност – лична карта. Всяка една форма за кандидатстване е свързана с попълването на данните от нея – вашите точни имена, адрес, ЕГН и, разбира, се номера на документа за самоличност.
  • Лист и химикалка, ако искате да запишете нещо. Ако пък сте си написали предварително въпроси, които ви интересуват, може да питате, когато се обадите в компанията за кандидатстване.
  • Добра телефонна връзка. Проверете дали мобилният ви телефон има достатъчно обхват и дали връзката е добра. Все пак става дума за ясна чуваемост на информацията и в двете посоки – вие трябва ясно да съобщите данните си и съответно да чуете инструкциите за по-нататъшната процедура по получаването на исканите средства.
  • Телефонния си номер. Ако сте от хората, които използват апарата си основно за водене на разговори, но не си знаете номера, пригответе си го, защото може да ви потрябва и да го издиктувате при кандидатстването ви за този кредит по телефона.
  • Банкова сметка. Ако искате да получите парите си във вашата сметка, то ще трябва да я предоставите.

С какво да се съобразите, когато кандидатствате за кредит по телефона?

Има няколко основни момента, които е добре да съобразите, когато искате да направите кандидатстване за бърз заем по телефона:

  • Работно време на компанията

Тук има разлика между отделните фирми. Някои предлагат обслужване по телефона в по-кратък часови диапазон и само в работни дни. При други има кредитни инспектори, които да приемат заявката ви и да ви дадат отговор и в почивните дни или по празниците. Може да проверите какво е работното време на съответната компания на уебсайта й. Или да се обадите и да попитате.

  • Какво време ще е нужно за пристигането на парите?

Това също зависи от частта на денонощието  и съответно от деня. Ако кандидатствате в делничен ден, парите може да дойдат за много кратко време – за броени минути. Ако обаче изберете банков трансфер през уикенда или в празничен ден, имате вариант средствата да се забавят. Но тъй като кандидатствате за кредит по телефона, може да попитате кога да очаквате средствата и съответно, базирайки се на тези критерии, да изберете най-бързия начин за получаване на парите. Освен това доста компании за бързи кредити предлагат получаване на средствата и по EasyPay.

  • Дори подадените по телефона заявки за бърз заем преминават през проверка

Дали сте избрали да се обадите на номера на избраната компания или кандидатствате по друг начин, проверката на вас като платец си остава. Така че ако смятате, че имате твърде много други заеми, няма да се справите с изплащането на вноските или не отговаряте на условията, които обикновено се описват и в сайта на кредитора, може предварително сами да си направите сметка дали ще получите отказ или положителен отговор.

Кандидатстване за кредит по телефона от Vivus

Първият заем, който може да бъде взет от новодошлите клиенти на Vivus е без никакво оскъпяване. Може да е за сума от 50 до 400 лв., а срокът за връщане може да е от 5 до 30 дни. Това означава, че за първи изтеглен заем от 400 лв. за 30 дни например, връщате точно 400 лв. в рамките на тези 30 дни. От Vivus можете спокойно да кандидатствате за кредит по телефона, отваряйки сайта ни в самото устройство. Отнема само няколко минути, а цялата процедура е максимално улеснена.

Кандидатствай сега

Ако все пак обаче държите да заявите своя кредит чрез разговор по телефона, то може да позвъните на 0700 450 10 или на кратък номер *4000. Нашите сътрудници ще се радват да ви съдействат и да ви помогнат! Работното ни време е от понеделник до петък от 8:00 до 20:00 ч., а в събота, неделя и на официални празници работим от 10:00 до 17:00 ч.

Още по темата