Обратно
28.9.2017

Възможно ли е да получим кредит онлайн без посещения на банки?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

В днешно време банковите и кредитни продукти са изключително разнообразни. Всеки може да избере най-подходящия за себе си вид заем, съобразен с личните му възможности и потребности. Преди години единственият възможен начин за получава на кредит е бил на място в банката. С течение на времето са започнали да се обмислят и прилагат и други, по-лесно достъпни варианти – кредити от небанкови институции. Развитието на интернет съответно пък осигури възможно  най-лесния и удобен начин за получаване на малко допълнителни средства при нужда. Онлайн кредитирането дава възможност да се сдобием с нужните ни пари, без посещения на банки или други кредитни институции.

Защо да изберем да изтеглим кредит онлайн без посещения на банки?

Ако някога ви се е налагало да посещавате банки, знаете, че редовно има опашки и чакането понякога е доста. Освен това ако сте кандидатствали за заем от банка, знаете, че се изискват доста документи и процедурата не е от най-бързите. За да кандидатствате и получите онлайн заем обаче не са нужни посещения на банки. Не е необходимо дори да излизате от вкъщи. Можете да отворите уебстраницата на избраната от вас институция и да заявите кредит онлайн. До броени минути заявката ви ще бъде разгледана, ще се направи кредитна оценка и ще получите отговор. Разбира се, преди да кандидатствате, можете също така да се консултирате със служители на съответната кредитна институция. Това определено винаги е добра идея, за да сте сигурни в това, което ще получите и ще трябва да върнете.

Може да заявите такъв кредит където и да се намирате, изцяло онлайн, без посещения на банки и само с лична карта. Обикновено в банките знаете, че документацията е повече и процедурата е по-дълга. Също така е много възможно да се изискват и доказване на доходи, трудов договор или поръчители. Тези неудобства често обаче отсъстват при онлайн кандидатстването.

Какво трябва да знаем при кандидатстване онлайн без посещения на банки?

Ако можете да намерите общите условия по договора на уебсайта на съответната компания, още преди да решите да кандидатствате, със сигурност е добър знак. Ще можете да се запознаете с тях, преди да вземете крайното решение и то да е информирано. А ако може да се намери информация и за това каква ще бъде дължимата сума, то със сигурност изборът би бил максимално информиран.

Фирмите, които предлагат онлайн кредитиране и спазват всички правила за защита на личните данни, имат издадени лицензи и удостоверения за това. Те също са изложени на уебстраницата на съответните фирми, за да удостоверяват това, че всички лични данни са защитени. Затова е хубаво да проверите дали избраната от вас компания също притежава такова удостоверение и дали е изложено някъде на сайта.

Процедурата за кандидатстване е облекчена, осъществява се само с лична карта онлайн. Попълва се заявка за кредит изцяло онлайн на сайта на избраната от вас кредитна компания и до броени минути се получава отговор. При кандидатствате се оценява вашата кредитоспособност от съответната финансова институция, към която сте се обърнали. Ако оценката е положителна, обикновено парите се получават още същия ден.

Срок и размер на онлайн заем, който може да се получи, без да се посещават банки

Обикновено можете да се възползвате от следните опции:

Обикновено сумата е по-малка – до около 1000 лв. Предоставя се за срок от 30 дни. Погасяването обикновено е еднократно до датата на падежа или на няколко удобни части до тази съответна дата.

Сумата, която може да получите е по-голяма – до около 3000 лв. Погасяването обикновено е на равни месечни вноски за срок до една година.

Онлайн кредит без посещение на банка от Vivus

Онлайн кредит без посещения на банки можете да получите и от Vivus. Ние предлагаме кредит „до заплата“. Срокът за връщане е максимум до 30 дни. Първият заем няма лихва и няма такса, а сумата, за която може да е той, е до 400 лв. Максималната сума, за която може да се кандидатства за следващи кредити, е до 1300 лв. Нямаме изискване за поръчители, нямаме изискване да се доказват доходи или да се предоставя трудов договор. Всичко става бързо, лесно и удобно на нашата уебстраница. А в този материал можете да намерите още полезна информация защо онлайн кандидатстването във Vivus е добър избор.

Кандидатствай сега

Още по темата