Обратно
9.5.2019

Бързи кредити онлайн с месечни вноски

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Едно от най-удобните решения при тегленето на кредит е възможността за изплащането му на редовни месечни вноски. Ако се налага да теглите по-голяма сума пари, изплащането й на месечни вноски е изключително облекчение, тъй като не ви се налага да връщате огромната сума наведнъж. Това дава възможност да заделяте всеки месец малка сума пари, с която постепенно да намалявате дължимата към кредитора сума. Това е много добър начин да не изпаднете във финансова криза. Доста от фирмите за бързи кредити онлайн предлагат връщането на кредита на месечни вноски.

Какво е необходимо, за да се възползвате от бързи кредити онлайн с месечни вноски?

Съществуват определени условия, по които фирмата кредитор преценява дали да отпусне такъв заем или не. Някои от тези условия включват:

Каква сума пари желаете да изтеглите?

Онлайн можете да откриете много кредитори, които биха могли да ви предложат както големи, така и по-малки суми за кредити с изплащане на месечни вноски. Това ги прави по-конкурентни на българския кредитен пазар, тъй като могат да се съобразят с индивидуалните потребности на клиентите.

Колко често желаете да внасяте тези вноски?

Съществуват различни варианти, от които можете да се възползвате. Някои кредити могат да се връщат с ежемесечни вноски, при някои от тях вноските са на всеки една или две седмици. Когато избирате вариант за внасяне, изберете най-удобния за вас. Очевидно ако получавате заплата или доход веднъж в месеца, най-изгодният вариант би бил да внасяте ежемесечна вноска. От ежеседмичните вноски могат да се възползват хора, които получават доходите си всеки ден или всяка седмица.

Връщане на сумата

Друг фактор, който да прецените и да съобразите, е с колко ще се оскъпи заемът ви, ако го внасяте на редовни седмични или месечни вноски, вместо да върнете цялата сума накуп.

Индивидуален период

Освен ежемесечни и ежеседмични вноски, някои кредитори предлагат вноските да са на индивидуален период, определен от потребителя на кредита. Това означава, че имате възможност да избирате периода, в който да внасяте дължимата вноска. Очевидно при такъв подход стойността на кредита се оскъпява, тъй като и кредиторът поема повече рискове. Но има потребители, които харесват този гъвкав подход и са склонни да изберат него като решение на финансовите си проблеми. Той им дава възможност да организират датите за вноски така, че да са точно след датите, на които получават доходи.

За какво трябва да внимаваме, когато избираме бърз кредит с месечни вноски?

Добре е да обърнем внимание на следните няколко фактора, когато кандидатстваме за кредит на месечни вноски:

  • Каква ще бъде таксата за месечното или седмичното обслужване по кредита?
  • Ще ви вземат ли такса за изплащането му?
  • Потърсете най-изгодния вариант при изплащане на вноски.
  • Уверете се, че няма допълнителни такси, свързани с вноските, за които не сте уведомени.
  • Уверете се, че знаете точната дата, която е краен срок за внасяне на парите.

Какво представлява бързият кредит онлайн с месечни вноски?

Обикновено сумата, която можете да изтеглите за кредит на месечни вноски, варира между 100 лв. и 3000 лв., а срокът за погасяването му е до 12 месеца. При желание е възможно да погасите взетата сума и за по кратък срок – за само за три месеца например. А можете да разсрочите плащането до година. Такъв вид кредит като цяло е изключително подходящ за хора с месечен доход.

Какво представлява бързият кредит онлайн със седмични вноски?

За разлика от кредитите на месечни вноски този вид кредит е подходящ за търговци с оборотни средства през месеца, както и за работници, които получават възнагражденията си всяка седмица. Той е подходящ и за хора, които намират за по-удобно да връщат заема на по-чести и по-малки по размер суми. Обикновено при такъв кредит се отпускат между 400 и 2000 лв., а потребителят може да избере срок за погасяване между 16 и 48 седмици.

Как се кандидатства за бърз кредит с месечни вноски?

Мина времето, когато за да изтеглите бърз кредит, задължително трябваше да посетите офиса на кредитната компания, от която сте решили да теглите кредита. Днес това може да стане бързо и лесно по интернет. Необходимо е да влезете в сайта на избрания от вас кредитор, да попълните коректно всички необходими данни, изисквани в онлайн формуляра и да го изпратите. Нещо повече – доста от онлайн кредиторите разполагат с кредитни калкулатори, които ви позволяват да разберете какви ще бъдат вашите месечни вноски според сумата, която теглите и периода за връщане, който можете да определите сами.

След като кандидатствате за бърз кредит онлайн, трябва да изчакате одобрението на фирмата и ще получите парите си директно по вашата сметка.

По какъв начин можете да внасяте ежемесечните си вноски по кредита?

За да улеснят максимално потребителите си, повечето кредитори предоставят няколко начина за изплащане на тези месечни вноски:

  • Вноската може да се извърши по банков път на банковата сметка на кредитора
  • Може да се направи плащане чрез EasyPay, за което плащане трябва да предоставите вашето ЕГН

Кредиторите обикновено изпращат потвърдителен SMS, с който бивате уверени, че внесената от вас сума е вече регистрирана и отчетена.

Кредит с еднократно погасяване

За разлика от кредита с месечни вноски кредитът с еднократно погасяване е краткосрочен бърз кредит, който може да ви измъкне от неочаквани финансови затруднения. Той е предназначен да покрие разходи от първа необходимост и при първа възможност в рамките на определения срок можете да го изплатите.

Повечето хора, които трябва да изплатят битовите си сметки, а им остават няколко дни до заплатата, се възползват от тази кредитна услуга и изплащат целия кредит веднага, щом получат заплатата си. Други се възползват от кредита при закупуването на определена стока на изгодна цена, която в момента е на промоция и по-нататък не биха могли да я открият на същата добра цена.

Обикновено можете да изтеглите сума за такъв кредит до 1000 лева, а срокът за погасяване е от 5 до 30 дни. Както и при кредита с месечни вноски, може да се кандидатства онлайн на уебсайта, а одобрението се получава до минути.

Още по темата