Обратно
8.6.2019

Кредит без лихва

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Когато чуем думите „кредит“ или „заем“, обикновено си представяме вземането на определена сума, която връщаме на вноски, чийто сбор прави по-голямо число от това, което сме заели. Причината за това е лихвата, която се добавя към заема. Затова, например, когато заемем 200 лева, трябва да върнем 260. За повечето от нас понятия като „кредит без лихва“, “заем без лихва” или „кредит с 0%“ лихва просто не съществуват и звучат нереално.

Лихвата в банковите потребителски кредити е достатъчно размито понятие за хората, които нямат особено понятие от финанси и същите тези хора просто се примиряват с процентите, които служителите на банките им представят. За почти всички кредити се плащат такси за обслужване, които обикновено могат да се окажат изненада в самия край.

Общо взето кредитът няма най-добрия имидж сред обикновените потребители.

Кредит без лихва? Възможно е!

Преди да пристъпим към поантата на статията, ще кажем, че съществуват множество кредити, дори от банки, които предлагат специални условия, сред които може да се нареди и изтеглянето на кредит с 0% лихва, но при определени обстоятелства, разбира се. Тази опция обаче е често прекалено незначителна като проявление и рядко срещана в света на банковите заеми.

Съществува обаче и опцията за теглене на бързи кредити от небанкови финансови институции. При тази опция премахването на лихвата като фактор е доста често срещана възможност. Има различни понятия за този тип кредити –  бърз кредит без лихва, онлайн кредит без лихва, безлихвен кредит до заплата и прочие. Бързаме да обърнем внимание, че тези понятия обикновено са доста сходни в характеристиките си. Понякога заявка за такъв заем може да се пусне само в офис на някоя компания, но доста по-разпространена и удобна е опцията, в която се кандидатства онлайн в сайта на избраната фирма.

Бързи кредити без лихва

По някаква причина представата за бързия заем се асоциира с лихварите, т.е. с изключително негативен образ в нашата народопсихология. Това обаче е изключително погрешна представа. Бързият кредит всъщност е съвсем реален и удобен начин за получаване на спешни пари, когато има нужда от тях. Става за минути – както кандидатстването, така и получаването на сумата при одобрена заявка. Най-хубавото, разбира се, е възможността за изтегляне на кредит без лихва и без никакво оскъпяване.

Ако прибегнете до бърз кредит и искате задължително да посетите офис на компания, внимателно разгледайте предложенията на фирмите, които се намират във вашия град. В повечето градове има определен брой фирми, които са общи за цялата страна и някоя друга местна такава. Но със сигурност ще имате голям избор.

Естествено, във времената, в които живеем, винаги имате и по-удобната и спестяваща време възможност да отворите интернет, да прегледате сайтовете на компании за бързи кредити, да изберете подходящата за вас и да кандидатствате за желаните от вас бързи кредити онлайн без лихва. Тук също ще се натъкнете на десетки варианти, но ви съветваме да се доверите на тези с добра репутация.

Насочете се към най-надеждния вариант, след като внимателно сте прочели условията на компаниите. Ще се изненадате да откриете, че наистина при доста от фирмите за бързи кредити, лихвата за първия заем е 0%. Т.е. ако вземете 300 лева, ще трябва да върнете точно толкова. Все пак обаче тази възможност не е актуална при всяко теглене на заем от една компания. Обикновено е налична при кандидатстването и изтеглянето само на първия заем от конкретната компания.

Кандидатстване за кредит без лихва

При онлайн бързите заеми без лихва кандидатстването става толкова лесно, че за хората, които за свикнали с работата на банките, звучи като взето от паралелна реалност. Няма опашки, няма дълго чакане за отговор, няма проверка на доходи и други досадни практики. Често процедурата е сведена до абсолютния необходим минимум, за да може получаването на кредит без лихва да е ефективно, бързо и удобно за клиентите.

Та, освен че имат голямото предимство, което дава възможност за теглене на кредит с 0% лихва, с какво точно се характеризират онлайн кредитите?

Кандидатстване за една минута

Единствено се налага да включите компютъра си, да се насочите към сайта на избраната компания и да направите няколко клика с мишката. При бързите кредити онлайн без лихва дори не е задължително да сте вкъщи на лаптопа – може да кандидатствате и чрез смартфона си. Избирате сумата, избирате кога да я върнете и кандидатствате – толкова е просто. Естествено, ще трябва да попълните имената си и другите основни данни за вас, но това не е нищо в сравнение с безкрайното чакане в банка. Освен това няма да прекарате часове в попълване на информацията за това къде работите, от колко време, колко плащате за наем, дали имате деца, дали имате роднини във властта и прочие, за да пуснете заявка за бърз заем без лихва.

Отговор на заявката за кредит без лихва и получаване на парите

Отделили сте само няколкото клика време, за да заявите желанието си и следва получаването на отговора. Той обикновено идва максимум до 15 минути. На практика получавате отговор само на база на данните от вашата лична карта.

Да, със сигурност сега имате чувството, че сме прескочили някоя стъпка. Но това не е така, всичко вече е готово. В зависимост от това, какъв метод на получаване сте избрали – по банков път или по EasyPay, в случай че заявката ви е одобрена, парите ви ще се на разположение в най-кратки срокове – до 15 минути.

Връщане на кредита

Срокът за връщане на бързите кредити е обикновено максимум един месец, което е разбираемо, като имаме предвид, че ще прибягвате до тях основно, когато имате нужда от малка сума. Това е кредит с  0% лихва. Избирате период от 30 дни и когато те изтекат, ще трябва върнете на фирмата точно толкова, колкото сте заели. Отново напомняме, че няма да платите никакви такси за тегленето, което означава, че разходите ви са нулеви. И отново напомняме, че тези безлихвени условия обикновено се валидни само при теглене на първи кредит от дадена компания.

Обслужване на клиенти, условия и прозрачност

Един от най-окуражаващите аспекти на онлайн кредитите са хората, работещи във фирмите за бързи кредити, които са готови по всяко време да обърнат внимание на вашите въпроси и да ви разяснят всеки един неясен момент. Условията по тегленето на кредит без лихва, а и като цяло на кредит, винаги трябва да са ясни, отчетливо разписани и достъпни още на първата страницата на фирмата. Няма нужда да търсите, ровите и да се питате кое какво означава и как точно преминава кандидатстването. Всичко трябва да е пред вас.

Ако попаднете на такъв кредитор, предоставящ ви всички възможни условия напълно разбираемо и прозрачно, то това най-вероятно е правилната компания за вас.

Без лихва, без стрес, без изгубено време с тегленето на кредит без лихва от Vivus

Бързите кредити с 0% лихва, онлайн кредитите без лихва, заемите до заплата или както и да ги наричате, са често идеалния вариант спокойно и удобно да решите належащо финансово неудобство. А ние, от Vivus, сме насреща, за да ви помогнем, именно когато се появят непредвидени сметки или разходи, причиняващи такова неудобство. Съответно предоставяме и възможност за теглене на първи кредит без лихва и без никакви такси за срок до 30 дни. За този първи заем могат да бъдат изтеглени до 400 лв. Реално с пример това означава, че ако сте кандидатствали за първи кредит от 400 лв. с 30 дни срок за връщане и сте одобрени, то ще получите 400 лв. и ще трябва да върнете точно 400 лв. в рамките на тези 30 дни. Кандидатстването става онлайн на сайта ни, получавате отговор до 15 минути, а при одобрение – парите също са на ваше разположение за около 15 минути.

Кандидатствай сега

Още по темата