Обратно
15.8.2019

Пари на заем за безработни

Автор:
Kaloyan Stoyanov

В днешно време вече хората, които официално се водят, че не работят, могат да теглят пари на заем за безработни и да се възползват от бързи кредити за безработни. Към тази категория спадат лицата без сключен трудов договор, онези, които работят на хонорар, почасово, получават някакъв вид обезщетения или упражняват свободна професия. Като цяло това е голям процент от обществото, затова кредиторите са помислили за тях вариант, който да ги подпомогне в случаите на финансова криза. При определени условия тези лица могат да се възползват от кредит за безработни, който се издава бързо, за да покрие непосредствените им нужди.

Какви са условията за получаване на пари на заем за безработни?

Повечето кредитори не изискват наличието на поръчител или обезпечение при теглене на такъв заем. За да изтеглите тези пари на заем за безработни, разбира се, не е необходимо да представяте трудов договор, а критериите за кандидатстване са сведени до минимум. Те включват българско гражданство, навършено пълнолетие и дееспособност, като горната граница за възраст обикновено е 65-70 години.

Кои хора могат да се възползват от тези пари на заем за безработни?

Освен всички изброени по-горе случаи, от бързи кредити за безработни могат да се възползват и пенсионери, жени, които са в майчинство, приемни родители, самоосигуряващи се лица и др.

Кредиторите са направили кандидатстването за пари на заем онлайн и получаването на отговор на заявката изключително лесни и за двете страни, така че да получите максимално бързо сумата, която желаете да изтеглите, без да губите време. Дори не е необходимо да излизате от дома си, за да изтеглите кредит за безработни. Достатъчно е да влезете в онлайн платформата на избрания кредитор, да изберете сумата, която ви е необходима, както и сроковете за погасяването й и да кандидатствате.

Тази възможност за получаване на пари на заем за безработни представлява изключително улеснение за лица, които не могат да получават финансиране от банка, защото е необходимо да представят доказателство за сключен постоянен трудов договор от 6, 12 или повече месеца.

Този вид кредит е изключително подходящ за лица, които реално получават доходи или възнаграждения, но без да имат трудов договор или трудови правоотношения. Такива са хората на почасова работа, на непълен работен ден, частните учители, бавачките, домашните помощници, фрийлансърите, работещи от вкъщи и други лица с надомна заетост. Този вид микрофинансиране е особено търсен в големите градове на страната, тъй като сумите, които се теглят, обикновено са малки и се изплащат лесно след получаване на забавения доход.

Колко пари можете да изтеглите във вид на заеми за безработни?

Обикновено кредиторите предлагат такъв заем с първоначално по-малка сума с цел изграждане на доверие между кредитната компания и кредитополучателя. Ако всички задължения са издължени своевременно, е много вероятно следващия път да получите по-голям кредит.

Обикновено първоначалните суми варират от 300 до 500 лв., а за последващи тегления на заеми за безработни, тази сума може да нарасне на 2000 лв. и дори на 3000 лв. Тези пари на заем за безработни би следвало да стигнат за покриването на спешни нужди.

Ако обаче ви е необходима по-голяма сума спешни пари, такъв вариант също съществува, но може да включва привличането на поръчител в заема. Ако желаете да изтеглите над 10 000 лв., бихте могли да направите това със залог на активи или срещу ипотекиране.

Колко време отнема процедурата по получаване на отговор при пускане на заявки за кредити за безработни?

Бихме могли да определим кредита за безработни като експресен, тъй като отговорът на заявката за заем варира от 5 до най-много 30 минути. В повечето случаи кандидатът получава отговор съвсем скоро след кандидатстването.

Каква е процедурата за кандидатстване за заеми за безработни?

Онлайн кандидатстването е изключително удобство и гарантира, че няма да се налага да чакате на дълги опашки, да подготвяте цял куп излишни документи, да се явявате на подробни и продължителни интервюта и други досадни и бавни процедури, ако искате да заявите пари на заем за безработни. При това достъпът до онлайн кандидатстването е денонощно и включва съботите и неделите, когато всички банки са затворени. Това означава, че ако нуждата ви притиска, можете да платите всичките си сметки още в рамките на същия ден. За да направите това, просто попълнете онлайн заявката с всички необходими данни и я изпратете на кредитора.

Тъжна жена, застанала пред лаптоп, чудейски се дали може да получи пари на заем за безработни онлайн, за да плати сметките си

За да можете успешно и бързо да кандидатствате за такъв кредит, е необходимо да имате достъп до интернет и да предоставите всички данни, които се изискват от вас при заявката, а те обикновено се заключават в тези от вашата лична карта.

Как да използвате кредита, получен при тегленето на пари на заем за безработни?

Както вече споменахме, тегленето на един такъв заем е необходим при възникването на спешни ситуации. Такива може да са належащи плащания, липса на достатъчно налични пари в момента или при забавяне получаването на възнаграждения. Тъй като банките не отпускат подобни кредити за безработни, студенти или пенсионери, това е една от причините към тези бързи пари на заем за безработни да има такъв голям интерес.

Бихте ли могли да се възползвате от преференциални условия при тегленето на такъв кредит?

Както и с всички останали кредитни продукти, тегленето на заеми за безработни също може да се предлага със специални отстъпки за лоялните клиенти на кредитора. За такива се смятат връщащи се клиенти, които имат два или повече погасени навреме кредита. За да сте сигурни, че бихте могли да се възползвате от подобни отстъпки, се свържете директно с избрания кредитор и го попитайте за наличието на преференциални условия по кредитите и за начините тези пари на заем за безработни да бъдат ползвани.

Всяко навременно връщане на предишен кредит увеличава доверието на кредитора. Кредитополучателят се счита от кредитната компания за надежден, което й дава достатъчно основания да ви предложи по-голям кредит с по-добри условия. Това ще повлияе положително и върху кредитната ви история в Централен кредитен регистър като цяло и ви дава много добри шансове да изтеглите подобни кредити и от други кредитори.

Още по темата