Обратно
3.6.2021

Безлихвен кредит

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Все повече потребители се интересуват от това дали имат правото да изтеглят безлихвен кредит и какви са условията за неговото получаване. Безлихвен заем обаче звучи почти като оксиморон за повечето хора. Как така тегленето на пари назаем няма да изисква да върнем повече, отколкото сме изтеглили? Истината е, че безлихвени заеми съществуват. При това не са толкова рядко срещани, колкото може да изглежда. Тук ще разгледаме отговорите на тези и на още важни въпроси, за да сте информирани за всички възможности, преди да направите окончателния си избор.

Какво представлява един бърз безлихвен кредит?

Почти всяка кредитна компания предлага на новите си клиенти бърз безлихвен кредит до заплата. Той предоставя възможността да посрещнете временните си финансови нужди, без да плащате никаква лихва за неговото изтегляне. Това означава, че връщате толкова, колкото сте изтеглили, но при едно условие – че върнете парите в срок.

Естествено, веднага изключете възможността да теглите заем без лихва в размер на 50 000 лева или друга абсурдна сума. Един безлихвен кредит обикновено е със спомагателен характер – тоест има сравнително ограничена сума, която може да изтеглите. Говорим за суми в порядъка от 50 до 2000 лв. Обикновено за погасяването на такъв безлихвен заем се предоставят от 5 до 45 дни, като вие избирате колко точно да изтеглите и за какъв период да ги върнете. Тук трябва да се отбележи, че всички фирми, които предлагат безлихвени заеми, имат свои специфични условия. Едни могат да надвишат тези суми, други дори да не ги достигнат.

В словосъчетанието бърз безлихвен кредит реално няма нищо страшно, освен ако не робувате на някакви финансови предразсъдъци, които винаги ще ви пречат да си помогнете, когато имате нужда от пари назаем до заплата. Бързите безлихвени заеми съществуват и се използват напълно редовно във финансовия свят и имат своите напълно оформени договорни рамки. Накратко казано подобен заем с 0% лихва ви е под ръка, когато имате спешна нужда от малка сума пари назаем. Такъв пример е, когато заплатата още не е дошла, а сметките упорито „настояват“ да ги платите. Просто кандидатствате, което става за 15 минути, и при одобрение още на същия ден ще разполагате с пари и ще можете да ги ползвате, както намерите за добре. Този безлихвен заем представлява заем без комисионна, без лихва и без излишен стрес в напрегнатия момент.

Условия за теглене на безлихвен кредит

Можете да сте спокойни – няма да има нужда да попълвате огромните купища с документи, които са налице при стандартните потребителски кредити. Бързите кредити обикновено се отпускат от небанкови институции, като при тях е необходимо да отговаряте на следните условия:

 • Да имате валидна лична карта
 • Да сте български гражданин
 • Да сте навършили пълнолетие или определена от кредитора възраст

Естествено, важно е да имате и добра кредитна история в Централен кредитен регистър.

След подаване на заявлението за заем без лихва и при евентуално одобрение от страна на кредитната компания, ще можете да получите своя безлихвен кредит по банковата си сметка или на най-близката каса на EasyPay.

Освен отсъствието на каквато и да е лихва, тегленето на кредити от този тип обикновено става без плащането на каквито и да било допълнителни такси. Да, това е заем без лихви, без такси и без комисионни. Потребителските кредити от банки редовно са придружени от различни такси – за разглеждане на документите, за кандидатстване, за теглене и прочие. При тегленето на първи безлихвен заем от кредитна институция подобни такси обикновено няма.

Надпис, гласящ 0 процента лихва и показващ опция за теглене на безлихвен кредит

Много важна подробност що се отнася до тегленето на безлихвени кредити, е че това е промоционална услуга, която кредитните компании обикновено предлагат единствено, когато кандидатствате за своя първи заем при тях. Така клиентите  могат да преценят качеството на предлаганата услуга и отношението на компанията кредитор, за да решат дали в бъдеще отново ще се обърнат към него, макар и вече с оскъпяване на заема.

Как потребителите могат да използват изтеглените средства?

Ако заплатата ви се бави, а имате спешна нужда от финансова подкрепа, можете да изтеглите бърз кредит без оскъпяване. Важно е да запомните, че парите по кредита трябва да се издължат до датата на падежа. В такъв случай имате фиксирана лихва от 0%. В случай че не се издължите навреме, тогава следва оскъпяване за просрочения период.

Тегленето на безлихвени кредити обикновено е в помощ при временен недостиг на средства. Кредитните компании са изключително гъвкави в отпускането на такива кредити, което значително улеснява потребителите. Те имат правото да теглят такъв безлихвен кредит дори и през почивните дни, когато банките са затворени.

Често до бърз кредит без лихва посягат хора, на които им трябват спешно пари като например, ако не им достига определена сума за почивка, за изплащане на месечните им задължения или просто когато заплатата им или друг очакван доход се бави.

Как става кандидатстването за безлихвени кредити?

Кандидатстването за бърз безлихвен кредит е изключително лесно, благодарение на начините за кандидатстване онлайн, без да е необходимо дори да излизате от дома си. Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да получите своя безлихвен кредит онлайн:

 1. Посетете онлайн платформата на избрания кредитор, който предлага безлихвени кредити.
 2. Изберете желаната сума (обикновено между 50 и 2000 лв.)
 3. Изберете периода на погасяване (обикновено между 5 и 45 дни).
 4. Попълнете онлайн формуляра за кандидатстване, за което не се заплащат допълнителни такси.
 5. Посочете начина, по който искате да получите сумата – на касите на EasyPay или по банков път.
 6. Изпратете попълнената заявка с данните от вашата лична карта, телефонния ви номер, имейла ви и останалата необходима информация.
 7. След попълване на заявката натиснете бутона за завършването й и изчакайте вашия отговор. Обикновено кредиторите разглеждат и отговорят на заявките в срок до 15 минути. Ако сте одобрени, ви потвърждават от тяхна страна, а вие получавате безлихвен кредит по избрания от вас начин.

При онлайн бързите кредите се набляга на прозрачността и удобството за клиента. Обикновено всички условия са пред вас още с влизането в страницата на фирмата и запознаването с тях отнема 5-10 минути. Ако имате нужда от помощ, можете да се обърнете към отдела за обслужване на клиенти, където с удоволствие ще ви разкажат всичко относно предлаганите безлихвени кредити.

Какво да направите, преди да кандидатствате за безлихвен заем?

При тегленето на безлихвен заем все пак има възможност той да се превърне в такъв с лихва. Именно затова трябва да сте особено внимателни, когато се възползвате от подобен кредит. Необходимо е внимателно проучване, за да не се окажете в позицията на губещи, вместо в тази на печеливши.

Концепцията за взимане на безлихвени кредити, показана с надпис 0 процента

Обикновено условията и изискванията за тегленето на безлихвен кредит са същите като при обикновения онлайн кредит. Ето какво все пак е необходимо да знаете, преди да теглите такъв заем:

 • Уверете се, че избраният от вас кредитор предлага безлихвени кредити.
 • Ако такъв безлихвен кредит се предлага, внимателно проучете критериите, за да се уверите, че отговаряте на тях.
 • Задължително проучете периода на погасяване и се уверете, че сте в състояние да спазите условията по кредита.
 • Преди да подпишете договора или да изпратите заявката за кредит без лихва, се уверете че кредиторът няма скрити такси, с които впоследствие би могъл да ви изненада.
 • Уверете се, че ако само част от периода за погасяване е при безлихвени условия, а след това преминава в кредит с лихва, то дали този срок не е твърде кратък за вас.
 • Най-важното е да бъдете коректни към кредитната компания. Ако заявите, че ще изплатите кредита си до месец, го направете. Фирмите обичат лоялни клиенти и не се изненадвайте, ако ви предложат специални условия при следващото ви теглене.

Какво да правите, ако вече сте се възползвали от бърз безлихвен кредит при определен кредитор?

Обикновено кредиторите предлагат безлихвен заем само за първи изтеглен от фирмата кредит. Това означава, че ако искате да продължите със същия кредитор, вече няма да можете да теглите заем без лихва. В такъв случай имате вариант да се обърнете към друга кредитна компания и да проверите дали тя не предлага първи безлихвен кредит.

И все пак не забравяйте, че преди да изтеглите такъв, трябва внимателно да проверите условията, по които всеки кредитор издава такъв безлихвен заем. Удобството в случая е, че можете да намерите всички необходими условия за кандидатстване онлайн в съответната платформа на кредитора. Ако имате някакви съмнения, по-добре е да се свържете с консултантите на избрания кредитор по телефона, за да се убедите лично, че няма скрити такси, нито по време на процеса на кандидатстване за бърз безлихвен кредит, нито след това, ако спазите всички срокове за връщането му.

Разбира се, има и друг вариант. Ако кредиторът, от който вече сте изтеглили първи безлихвен заем, е спечелил вашето доверие, можете да не търсите друг на негово място, а да продължите да използвате неговите услуги. Въпреки че няма да получите бърз безлихвен заем, с времето ще спечелите доверието му. И той най-вероятно ще ви предлага кредити на преференциални условия като на лоялен клиент.

Безлихвени кредити от Vivus

Ако се нуждаете от бърз безлихвен кредит, то Vivus е насреща! Първият заем при нас е без никакво оскъпяване за избрания период. Срокът за връщане на заема е от 5 до 30 дни. Сумата за кандидатстване за първи заем може да е от 50 до 400 лв. Няма нужда да доказвате доходи, да имате настоящ трудов договор и не изискваме поръчители. Получавате отговор за броени минути, а ако заявката ви е одобрена, парите ще са по сметката ви или на каса на EasyPay до 15 минути. За да ви демонстрираме какво означава първи кредит без лихви за 1 месец, можете да погледнете следния пример: ако кандидатствате за първи път и изберете например 400 лв. със срок 30 дни, това означава, че за тези 30 дни вие трябва да върнете точно 400 лв. Така че в случай на нужда – ние сме на разположение!

Кандидатствай сега

Още по темата