Обратно
13.3.2019

Кредити с ниски лихви от банки или бързи кредити?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Всеки се е сблъсквал с нуждата от финансова помощ поне веднъж в отговорната част от живота си. Ситуациите, в които това може да се случи, наистина са безкрайно множество. Факт е, че невинаги може да разчитаме на семейството и приятелите, за да покрием паричните си проблеми. Ако досега не сте теглили кредит и нямате достатъчно информация по въпроса, първият вариант, който минава през ума ви, е, разбира се, банков кредит. Като при всички положения ще е добре да е с ниски лихви. Нека обаче разгледаме как се справя банковият кредит, когато е изправен пред сравнение с един друг тип кредит: бързия онлайн кредит. Ще се спрем на основните аспекти от двата типа кредити и ще видим защо бързият онлайн заем е значително по-изгодно решение.

Кандидатстване за кредит с ниски лихви от банка

На практика всеки банков кредит се състои от една дълга и не толкова приятна процедура на кандидатстване. Дори още преди да сте го направили, сте изправени пред огромното разнообразие от кредитни условия в различните банки. Изборът е хубаво нещо: доказано е, че по-големият избор ни прави по-щастливи. Прекалено големият избор обаче всъщност ни прави по-нещастни по една проста причина: когато се сблъскаме с избор от 20 неща, които имат малки специфични разлики, ние, хората, изпитваме неприятното чувство, че „можеше да изберем нещо по-добро“. Това също е доказано. Представете си, че в супермаркета имаше избор не от 4 вида хляб, а от 20. Купувате един, а после постоянно се замисляте дали „онзи не беше по-добър, по-полезен, по-вкусен“.

Да речем, че си спестявате „проклятието“ на избора и просто се спирате на банката, на която вече сте клиент. Разбрали сте, че там ще имате ниски лихви, ако изтеглите нужната ви парична сума до заплата. Започва се неловкият разпит в устно-писмена форма, където трябва да разкажете всичко за себе си: колко пари вземате на месец, къде работите, какво е семейното ви положение, колко деца имате, какви неплатени глоби имате, познавате ли хора на ръководни длъжности, болен ли сте от смъртоносни болести, колко наем плащате и куп други подробности, които вероятно дори не искате да споделяте с близки на вас хора, а камо ли на служителите в банката. На всичкото отгоре вероятно някъде из договора сте подписали, че се съгласявате банката да ви праща реклами и да използва данните ви за „маркетингови проучвания“.

Условия за теглене на заем от банка

Преглъщате кандидатстването и пристъпвате към същинската част: колко пари ще вземете и как ще ги плащате. Да речем, че ви трябва сравнително малка сума под формата на кредит до 1000 лева за потребителски нужди. Тук обаче идва една човешка слабост – лакомията. Затова неблагополучно завишавате сумата до 1500 лева, защото „иначе не си заслужава“. Прави сте – цялото главоболие не си заслужава, ако не изтеглите що-годе прилична сума. Разсрочвате я за 2 години и тук идва най-характерният подводен камък – лихвата. Последната означава, че крайната сума, която ще върнете, ще е по-голяма от тази, която теглите. При 1500 лева, в зависимост от банката и периода на връщане, сумата за връщане може да достигне например 1800, 1900, 2200 лева или повече. Ако пък имате невероятен късмет, може да „спипате“ период на промоционални кредити при съответната банка с ниски лихви.

Следват обработка на заявката ви, одобрение (евентуално), подписване на договор и банково нареждане. Общо това ви отнема средно една работна седмица. И между другото – към цялата работа е възможно да са прикрепени и няколко такси за обработване на заявката ви. Когато получите парите се, се зачудвате: „струваше ли си цялото главоболие, загубеното време и 2-годишното обвързване с банка, само за да покриете един не толкова голям разход…“.

Теглене на бързи кредити с ниски лихви

Нека сравним гореописаното с много по-щадящия откъм нерви бърз онлайн кредит с ниски лихви или дори с нулева лихва. Точно така – също и с нулева лихва. Безспорно звучи много по-изгодно. Подобни заеми изобщо не са утопия и изобщо не са трудни за откриване. Компаниите, които ги предлагат, се отнасят с пълна отговорност към ключовите думи в названието на услугата си – кредитите са бързи, напълно онлайн и идват с нулева лихва и нулеви такси. Важно е обаче да се знае, че обикновено без лихва е само първият изтеглен от съответната фирмата заем.

Относно процедурата – влизате в интернет, избирате си компания и после е лесно. Няма и помен от споменатите подробни разпити. Просто се регистрирате, избирате сума и… това е. Напълно разумно е да се каже, че ако ви трябва сума от примерно 400 лева, която може да върнете на заплата, няма абсолютно никакъв смисъл да си причинявате административния кошмар от по-горе.

Скоростта на изпълнение на услугата също е ключово предимство. Ако сте човек, който не обича чакането и сте привърженик на удобството на онлайн процедурите, подобен кредит е просто създаден за вас. Дори ако тепърва прохождате в онлайн пространството, компаниите дотолкова са се погрижили всичко да е максимално улеснено, че няма да имате никакъв проблем в тегленето. За всеки случай има и екипи за обслужване на клиенти, които да ви помогнат във всяка неясна ситуация.

След одобрение, което не изисква да имате блестяща кредитна история и отличен трудов договор, парите ви ще се появят на банковата ви сметка (или ако предпочитате – на каса на EasyPay). Ще може да ги използвате още същия ден, а дори до час. Само се замислете колко стрес ще си спестите и доколко бързите кредити онлайн без лихва правят цялото теглене да изглежда дори приятно. Кредитът работи за ваше удобство и ваше спокойствие.

Тегленето на бързи заеми отново трябва да е отговорно

Естествено, този тип кредити с ниски лихви или дори без лихви също идва с доза отговорност. Компанията ще изпълни всички свои задължения към вас в договорения минимален срок и с максимална ориентация към вашия комфорт. Но вие също трябва да подходите с мисълта, че ще върнете парите именно в указания срок от обикновено 30 дни.

Накратко казано – бързият кредит онлайн е изгодно и удобно решение за възникнал финансов проблем. Спокойно може да си спестите досадното теглене на банков кредит. Същевременно ще си осигурите нужното финансово спокойствие, от което се нуждаете.

Бързи кредити онлайн от Vivus

Vivus също ви предлага опции за теглене на бързи кредити онлайн. Времето за отговор на заявката обикновено е до 15 минути. Единственият документ, от който се нуждаете, е вашата лична карта. Попълването на заявката ви и самата регистрация отнемат броени минути. Освен това първият заем е без лихви и без такси. За него връщате толкова, колкото сте взели, в срока, който сами сте избрали. Първият заем може да е за суми до 400 лв., а избраният срок може да е до 30 дни. Това с пример означава, че ако изтеглите първи кредит от 400 лв. за 30 дни, то в рамките на тези 30 дни връщате точно 400 лв.

Кандидатствай сега

Още по темата