Обратно
31.1.2019

Кредити без доказване на доход

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Въпреки че потребителите нямат големи шансове да получат кредити без доказване на доход, особено когато става въпрос за банков заем или когато не отговарят на изискванията, такъв вариант все пак съществува. Тук ще разгледаме начините, по които е възможно да изтеглите необходимата сума, без да се налага да доказвате, че работите на постоянен трудов договор.

Какво представляват тези кредити без доказване на доход?

Един кредит без доказване на доход е предназначен да снабди незабавните ви нужди от неголяма сума пари в непредвидени ситуации. Ако не сте на трудов договор, но имате спешна нужда от пари, този бърз потребителски кредит е вашето оптимално решение. Тъй като за тегленето му не се изисква справка за доходите или показване на трудов договор, ще можете да получите необходимата сума без такива доказателства за доход.

Съществува опасност, която трябва да избегнете, за да не се окажете в още по-затруднено финансово положение, отколкото преди тегленето на кредита. Това се случва, когато хората се втурват да търсят заеми от съмнителни институции с нереално високи лихвени проценти. Затова при кандидатстване за заем трябва да подходите отговорно и разумно, за да избегнете такива проблеми. Намирането на изгодни кредити без доказване на доход е напълно възможно, ако предварително се запознаете с всички условия на фирмата.

Защо при липса на постоянна работа и нужда от пари да теглите кредити без доказване на доход?

За съжаление традиционните опции за кредитиране, като банките например, няма да ви финансират без доказателство за постоянен доход. Освен това техните процедури по одобрение са много тромави и продължителни. В сравнение с тях, онлайн кредиторите правят достъпа до парите далеч по-лесен и опростен. Процесът по кандидатстване за онлайн кредит обикновено отнема само няколко минути, а отговорът на заявката идва до още няколко минути, а малко след одобрение вече разполагате и с исканата сума.

Ето при какви обстоятелства можете да теглите кредити без доказване на доход:

И все пак преди да кандидатствате за кредити без доказване на доход, трябва да отговаряте на няколко критерия, които ще разгледаме по-долу.

Критерии за кандидатстване за кредит без доказване на доход

Кои фактори ще бъдат във ваш плюс при кандидатстването за кредит без доказване на доход?

  • Наличието на някаква форма на доход – ако работите на свободна практика, по проекти, получавате хонорари, пенсия, майчинство, обезщетение от бюрото по труда или друго редовно социално месечно плащане;
  • Наличието на активи, които генерират доход;
  • Работите като самостоятелно заето лице;
  • Редовни депозити в банкова сметка – ако имате спестовна сметка, в която редовно внасяте средства и не се налага непрекъснато да теглите от нея;
  • Имате добра кредитна история и нямате стари просрочени задължения, както и съдебни дела за неизплатени кредити;
  • Притежавате имущество.

Макар че до преди няколко години отпускането на кредити без доказване на доход беше немислимо, в условията на конкуренция на финансовите продукти, наличието на множество фирми за бързи заеми и още по-удобното онлайн кредитиране, дори банките започнаха да предоставят подобни услуги.

Откъде можете да получите кредит без доказване на доход?

На пазара днес много кредитори предлагат разнообразни и конкурентни оферти, от които клиентите да избират най-подходящите заеми спрямо техните нужди и възможности. И все пак трябва да вземете информирано решение при тегленето на кредит. Всички условия трябва да са ясни, прозрачни и точно описани. Необходимо е предварително да знаете каква е дължимата сума, как е формирана тя и какви са опциите, ако не успеете да върнете парите навреме.

Каква сума можете да получите от кредит без доказване на доход?

Ние, от Vivus.bg, сме насреща с предложение за получаване на кредити без доказване на доход от нас. Като освен това можете да се възползвате и от първи заем с 0% лихва и с 0 лева такси за суми от 50 до 400 лева със срок за връщане от 5 до 30 дни. Това означава, че при теглене на първи кредит от нас връщате точно толкова, колкото сте получили, в рамките на избрания от вас срок.

Освен че не се налага да представяте доказателство за доход, няма да имате нужда и от поръчители, за да кандидатствате. Самият процес по кандидатстване е максимално улеснен и се случва онлайн на сайта ни, като се попълват само данните от личната карта на кандидатстващия. Сумата може да бъде получена на лична банкова сметка или на каса на EasyPay.

Кандидатствай сега

При теглене на последващи заеми сумата за кандидатстване може да достигне до 1300 лева. Тъй като само първият заем е безлихвен, при последващите кредити ще има оскъпяване.

За какво да внимавате при тегленето на кредити без доказване на доход?

Както и при тегленето на останалите видове кредити, тегленето на кредит без доказване на доход е също толкова отговорно. Необходимо е внимателно да обмислите тази стъпка и да действате, само ако отговорите положително на следните въпроси:

  • Очаквам ли допълнителни приходи в идните месеци, с които да мога да погася всички вноски по кредита навреме?
  • Имам ли авариен план, в случай че нещата не тръгнат по очаквания начин?
  • Ще бъда ли достатъчно дисциплиниран, за да спра да харча както досега, докато изплатя целия дълг?
  • Ще мога ли да си съставя финансов план и разпределение на бюджета, които да следвам до успешното изплащане на дълга?
  • Този кредит наистина ли ми е необходим веднага или нуждата не е толкова спешна и търпи отлагане?

Внимателното обмисляне на тези въпроси ще ви спести много главоболия и неприятности впоследствие.

Какви начини на погасяване на кредит без доказване на доходи съществуват?

Обикновено тези кредити без доказване на доход са краткосрочни и срокът на погасяването им продължава от един месец до няколко месеца в зависимост от кредитора. Лихвите са изгодни, ако потребителят върне дължимата сума по заема в срок.

Предоставят се два начина за погасяване на кредит без доказване на доходи:

  • Погасяване на цялата сума наведнъж в края на уговорения период. Тази опция обикновено се прилага за кредити, които се теглят за период до 30 дни.
  • Погасяване на месечни вноски. Обикновено стойността на такъв кредит e по-висока, а погасяването се осъществява на вноски всеки месец. Ако успеете да погасите кредита преди определения срок, в повечето случаи няма да ви удържат допълнителни такси. Все пак внимателно проверете всички клаузи по договора, преди да го подпишете.

Какво да правите, ако все пак изпаднете в несъстоятелност?

Бъдете честни и ако срещнете затруднения с връщането на кредита, незабавно уведомете вашия кредитор. Това, че една компания за бързи заеми ви е гласувала доверие и ви е предоставила обикновени или онлайн кредити без доказване на доход, не означава, че трябва да се отнесете безотговорно. Ако срещнете затруднения, се свържете с тях и попитайте какво можете да предприемете от ваша страна, за да оправите ситуацията. Ако се криете от кредитора и избягвате разговори с него при закъснение на вноските, може да стигнете до частен съдебен изпълнител или сумата по кредита ви многократно да набъбне.

Още по темата