Обратно
15.1.2020

Могат ли да се теглят кредити без посещения на банка?

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Когато си мислим за теглене на кредити, обикновено първата ни асоциация е с класическият потребителски кредит, който може да изтеглим от множеството банки в България. В съзнанието ни изплуват безкрайните документи, опашки, одобрението, разследването, кредитната ни история и едва тогава – тегленето на кредита. Имиджът на тегленето на кредити при повечето хора е изключително негативен. Този имидж се основава именно върху бавната и скучна процедура по кандидатстване, а също така и върху понякога по-високите лихви и ненужни такси след одобрението. Истината е, че има начин всяко теглене на кредити чрез банка и всички останали неприятности да бъдат избегнати. Това е така, защото е възможно и да се теглят кредити без посещения на банка.

Взимането на пари назаем по интернет е именно опцията за получаване на кредити без посещения на банка

Или това е т. нар. онлайн бърз кредит. Това са кредити без посещения на банка, чиято цялостна процедура – кандидатстване, получаване на отговор на заявката и теглене – може да се извърши, без да напускате дома си. Всичко става за минути. Необходимо е просто да отворите търсачката и веднага ще откриете множество предложения от фирми за онлайн кредити. Няма да има нужда да приготвяте десетките документи, които са нужни за банките, да бягате по копирни центрове, да напъвате паметта си и да изброявате всичките си източници на доходи и разходи. Под ръка ще ви трябват личната карта и интернет връзка. Оттам нататък нещата са лесни.

Кандидатстване за кредити без посещения на банка

Кандидатстването за онлайн кредити без посещения на банка е елементарно. Дори е трудно да се нарече кандидатстване, защото когато чуете тази дума, вероятно се сещате за поне няколко дни разглеждане на вашата кандидатура и притеснения дали вашата кредитна история е достатъчно добра, за да ви се отпуснат така необходимите средства. С кредит по интернет кандидатстването е сведено до помръдването на няколко слайдъра, чрез които да настроите размера на сумата и датата, на която ще я върнете, с попълване на данни от личната ви карта, а също така с прочитане и съгласяване със стандартните условия на кредита.

Лихва?

Обикновено при повечето компании няма такава при теглене на първи заем. Това означава, че при онлайн кредити без посещения на банка за този първи заем обикновено трябва да върнете точно толкова пари, колкото изтеглите. Да речем, че ви трябват 200 лева за сметките през зимата, но се появяват обстоятелства, които ви пречат да покриете всичко със заплатата си. Не искате да теглите потребителски кредит, защото чакането е прекалено голямо и ще трябва да върнете не 200, а повече. Ето тук се появява този онлайн кредит без посещение на банка – теглите първи заем от 200 лева, просто използвайки смартфона си и след 30 дни връщате точно толкова и нито стотинка повече.

Получаване на сумите при теглене на кредити без посещения на банка

Получаването става на лична банкова сметка, за да си изтеглите парите директно от банкомат или пък в офис на EasyPay – както ви е най-удобно. Накратко казано това са кредити без посещения на банка. Кандидатствате, тъй като са ви изскочили непредвидени месечни разходи и след 15 минути парите са ви на разположение – отивате и си свършвате работата, без да се притеснявате.

Срокове за връщане

При онлайн кредитите срокът за връщане е почти винаги стандартен – до 30 дни. Затова например, ако някоя висока сметка за парно ви е изненадала, може да изтеглите пари до заплата и да ги върнете за съответния срок. Най-важното в случая е да сте лоялен към фирмата.

Договорът е, за да бъде спазен все пак

Ако обещаете чрез споразумението да върнете сумата в рамките на 30 дни, върнете я именно тогава. По този начин ще си спечелите доверието на фирмата и следващите кредити, които теглите от тях, могат да бъдат със специални условия.

Условия за получаване на кредити без посещения на банка

Както стана ясно, условията за кредит по интернет са стандартни – теглите сума между 400 и 1000 лева (като обикновено е по-малка) и връщате точно толкова за до 30 дни, стига да теглите за първи път от съответната фирма и тя да предлага тази опция, разбира се.

След първия кредит обаче като правило се появява лихва. В добавка могат да се появят и преференциални условия, ако сте лоялен клиент на фирмата. Например, сумата може да се увеличи и да можете да кандидатствате за кредит до 1500 лв. или до 2000 лв., или пък дори до 5000 лева – всичко зависи от фирмата, разбира се. Срокът на тези кредити без посещения на банка също може да подлежи на промяна. Всички тези допълнителни условия за онлайн пари назаем подлежат на промяна и договаряне в зависимост от фирмата, сезона и промоциите, които могат да съществуват в момента на теглене.

Такси?

Ако теглите кредити без посещения на банка за първи път и ако компанията наистина предлага безплатен първи кредит, то не би следвало да има и такси. Ако когато теглихте онзи потребителски кредит, се чудехте къде изчезнаха от него 100 лева и едва след това разбрахте, че са отишли по разни такси, то не се притеснявайте за това с кредита по интернет. При нужда от кредит веднага и вземане на онлайн пари назаем не би следвало да има такса за одобрение или за тегленето на сумата. Сумата, която изтеглите при първи взет заем от съответната фирма, би следвало да остане чиста.

Разбира се, тук е много важно да отбележим и да подчертаем, че е от изключително значение все пак да прочетете и да се запознаете с условията на дадената компания, за да сте сигурни, че няма да бъдете неприятно изненадани впоследствие.

Кредитната история не е фатална

Много хора се притесняват от теглене на нов заем, ако кредитната им история не е перфектна. Основното притеснение е, че просто няма да се получи. Смятат, че ще бъдат отпратени вкъщи, без дори да им се даде обяснение.

Това обаче може и да не е така

С онлайн кредити без посещения на банка нещата не стоят точно така. Достатъчно е да отговаряте на основните условия на фирмата, за да имате възможност да изтеглите от тях кредит. Не е нужно да давате обяснения и да разписвате на десетки листи колко пари плащате за наем, каква е нетната ви заплата, колко пари взема вашият съпруг или съпруга и какви други допълнителни разходи и доходи имате. Просто трябва да имате навършено пълнолетие и да предоставите данни по лична карта. Естествено, ако сте с лоша кредитна история, шансът ви за бърз заем онлайн е доста по-малък, но е възможно да се намери фирма, която да ви отпусне парите.

Обслужване на клиенти при теглене на кредити без посещения на банка

Ако, в който и да е момент, по време на кандидатстването за онлайн пари назаем, имате съмнения относно цялата процедура или ако всичко ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, не се притеснявайте да се възползвате от службата за поддръжка на клиенти. Всяка фирма има такава и обикновено има няколко начина да се свържете с тях. Ако в банката трябва да отидете до офис, да изтеглите номерче, да седите на диванче половин час и едва тогава да подходите към изнервения служите, то с онлайн фирмите за кредити просто може да отворите чат или да драснете един имейл. Ако много бързате, имате достъп и до телефонен номер, чрез който спокойно ще бъдете обслужен и ще получите отговори на всичките си въпроси относно теглените от вас кредити без посещения на банка.

Кандидатствай сега

Още по темата